phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
Cash Mod
Autor Wiadomość
Seraphe


Pomógł: 38 razy
Posty: 606
Wysłany: 24-07-2008, 22:07   

xenty napisał/a:
Chciałbym zrobić, że np. każdy user miałby 10pkt, i mogli by sobie je dawać.
Jak ktoś da, to mu ubywa etc.
Da się takie coś zrobić tym modem?


Ja pierdzielę.

Przecież o to w tym modzie właśnie chodzi :roll:
_________________
"Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr"
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
monolith

Posty: 16
Wysłany: 27-07-2008, 12:54   [Cash Mod] Problem

Witam zainstalowałem cash moda dodałem zapytanie do SQL. Ale gdy chce dodać walutę to wyskakuje mi takie coś :


Cytat:
Bad field name, must be in the form 'user_word'

$regex = '/^user_[a-z]+$/';

Examples:
user_points
user_cash
user_money
user_warnings


Kto wie w czym problem ?
 
     
Seraphe


Pomógł: 38 razy
Posty: 606
Wysłany: 27-07-2008, 13:39   

monolith napisał/a:
Witam zainstalowałem cash moda dodałem zapytanie do SQL. Ale gdy chce dodać walutę to wyskakuje mi takie coś :


Nowe pole musi wyglądać wg. przykładu:

user_kasa, user_hajs, user_$ itp.
_________________
"Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr"
 
     
mati100

Posty: 3
Wysłany: 02-08-2008, 13:02   [Problem] Cash Mod

Witam serdecznie zainstalowałem cashmoda wszystko jest ok ustawiłem go w panelu lecz gdy chce napisac temat wyskakuje coś takiego.
Kod:

Error in updating cash

DEBUG MODE

UPDATE phpbb_users SET user_cash = user_cash + 10,12 WHERE user_id = 2

Line : 609
File : classes_cash.php


W czym może tkwic problem? Proszę o pomoc i z góry dziękuję
Pozdrawiam
Mati100[/code]
 
     
Seraphe


Pomógł: 38 razy
Posty: 606
Wysłany: 03-08-2008, 02:08   

W polu ile kasy za post daj liczbę całkowitą.
_________________
"Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr"
 
     
lukasz7

Posty: 66
Wysłany: 04-08-2008, 12:46   [Problem] z cash mod

Witam, mam problem z zainstalowaniem, otóż w instrukcji pisze:
Cytat:
#
#
#-----[ OTWÓRZ ]------------------------------------------
#
includes/functions_post.php

#-----[ ZNAJDŹ ]------------------------------------------
#
$meta = '<meta http-equiv="refresh" content="' . $board_config['refresh'] . ';url=' . append_sid("viewtopic.$phpEx?" . POST_POST_URL . "=" . $post_id) . '#' . $post_id . '">';


a ja niestety nie mam takiej linijki :/ i nie wiem dlaczego.
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 04-08-2008, 14:04   

Nie masz, bo prawdopodobnie cos z niego powywalales.
Kod:
includes/functions_post.php      : modyfikowany  [ e18a11fd05310e635a09c5c558fe1a80 ] > [ 07d1978dfbc71ff6e159de6e4e8be48e ]      31094 - 31458 (0)

albo zle szukasz
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
lukasz7

Posty: 66
Wysłany: 04-08-2008, 16:43   

Dobra usunę wszystkie moje modyfikacje i później wrzucę. Tylko mam jeszcze jedno pytanko, otóż czy mob będzie źle działał na innym stylu niż subSilver? Czy trzeba zmieniać jakieś ścieżki do mojego stylu?
 
     
TropMan
zbanowany

Pomógł: 3 razy
Posty: 98
Wysłany: 05-08-2008, 19:35   



ja niestety w panelu mam takie cuś... po instalakcji krok po kroku tego moda...można prosić i jakąkowiek pomoc ?
 
     
Seraphe


Pomógł: 38 razy
Posty: 606
Wysłany: 06-08-2008, 12:10   

lukasz7 napisał/a:
a ja niestety nie mam takiej linijki :/ i nie wiem dlaczego.


Najprawdopodbniej w wyniku instalowania jakiejś modyfikacji.

Po za tym kurna, ludzie, więcej zaradności: Skoro nie ma takiego ciągu znaków to może znajdzie się podobny? Spróbuj poszukać $meta albo <meta http-equiv="refresh" content="' :roll:

lukasz7 napisał/a:
otóż czy mob będzie źle działał na innym stylu niż subSilver


Będzie, ale musisz zmodyfikować każdy styl.


TropMan napisał/a:
ja niestety w panelu mam takie cuś... po instalakcji krok po kroku tego moda...można prosić i jakąkowiek pomoc ?


Wyedytuj jeszcze raz wszystkie pliki.
_________________
"Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr"
 
     
lukasz7

Posty: 66
Wysłany: 06-08-2008, 19:48   

Seraphe napisał/a:
Po za tym kurna, ludzie, więcej zaradności: Skoro nie ma takiego ciągu znaków to może znajdzie się podobny? Spróbuj poszukać $meta albo <meta http-equiv="refresh" content="' :roll:


Jakbyś nie wiedział to ja nie jestem głupi i tak zrobiłem i nie miałem, ale już wiem co mam źle, tylko głównie mi chodziło o ten styl, i nie rozumiem jak zmodyfikować styl?
 
     
Seraphe


Pomógł: 38 razy
Posty: 606
Wysłany: 07-08-2008, 12:58   

lukasz7 napisał/a:
i nie rozumiem jak zmodyfikować styl?


Tak jak pozostałe piki tak samo edytujesz pliki stylu. W instrukcji masz wszystko napisane.
_________________
"Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr"
 
     
lukasz7

Posty: 66
Wysłany: 07-08-2008, 21:32   

Aha chyba już rozumie :p
 
     
Yaxiz

Posty: 12
Wysłany: 10-08-2008, 17:05   

Witam
Mam problem.. Dopiero zaczynam zabawe z forami...
Zatem do sedna... Trzeba dodac jakies zapytanie do bazy, a ja nie wiem jakei i jak ;/
I trzeba cos w tamplates zmienic to nie moge niektorych rzeczy znalesc, a na dodatek to nie wiem dokladnie jak bo tam cos jest ze w nastepnej lini i dokladnie nie wiem o co chodzi... (wydaje mi sie ze po np. </td>i tutaj...
Czekam na pomoc
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Pixzet

Posty: 51
Wysłany: 13-08-2008, 10:36   

Myslalem ze sciagnelem spolszenie, lecz i tak wszystko w PA angielskie ;/ jak zmienić na polskie, i do czego słuzy ten plik w lang_polski .bak?

[ Dodano: 13-08-2008, 10:54 ]
http://www.phpbb2.pl/forum/viewtopic.php?t=11897 < znalazlem spolszczenie sprawdzcie czy pełne ;]

[ Dodano: 13-08-2008, 11:02 ]
Kod:
Error in updating cash

DEBUG MODE

UPDATE phpbb_users SET user_spamcash = user_spamcash + 2,82 WHERE user_id = 2

Line : 609
File : classes_cash.php

Mam buga :| moze ktoś pomóc?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę