phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
10-06-2008, 10:53
INDEX Subfora w 2-3 kolumnach
Autor Wiadomość
Tommekk80



Pomógł: 1411 razy
Posty: 4780
Wysłany: 14-02-2012, 22:54   

taadaaammm.... :mrgreen: x2
Jako że tabele wychodzą z mody, pokombinowałem z listą :

Kod:
#
#-----[ OPEN ] [ OTWÓRZ ]------------------------------------------------
#

incudes/functions_hierarchy.php


#
#-----[ FIND ] [ ZNAJDŹ ]------------------------------------------------
#

$links .= (($links != '') ? ', ' : '') . $wlast_post . $link;
                       

#
#-----[ REPLACE WITH ] [ ZAMIEŃ NA ]------------------------------------------
#
$links .= '<li>' . $wlast_post . $link . '</li>';

#
#-----[ FIND ] [ ZNAJDŹ ]------------------------------------------------
#

'LINKS'    => $links)

#
#-----[ REPLACE WITH ] [ ZAMIEŃ NA ]------------------------------------------
#

'LINKS'    => '<ul class="kolumny">' . $links . '</ul>')

#
#-----[ OPEN ] [ OTWÓRZ ]------------------------------------------------
#

templates/NazwaStylu/NazwaStylu.css

#
#-----[ FIND ] [ ZNAJDŹ ]------------------------------------------------
#

/* Import the fancy styles for IE only (NS4.x doesn't use the @import function) */

#
#-----[ BEFORE, ADD ] [ PRZED, DODAJ ]------------------------------------------
# Jak nie będzie w/w kodu, dodaj na końcu pliku
#

ul.kolumny {
list-style: none;
width: 90%;
display: inline-block;
margin: auto;
}

ul.kolumny li {
float: left;
width: 30%; /* 45% dla dwóch i 30% dla trzech kolumn */
line-height: 16px; /* wysokość linii */
}

#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ] [ ZAPISZ/ZAMKNIJ WSZYSTKIE PLIKI ]-------------------------------
#


Działa jak ta lala, tylko jeszcze proszę o przetestowanie.

@down - poprawione ;)

//edit - poprawka kodu
Ostatnio zmieniony przez Tommekk80 19-06-2012, 09:34, w całości zmieniany 8 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
MooFix
Czarna lista


Pomógł: 99 razy
Posty: 483
Wysłany: 14-02-2012, 23:01   

Tommekk80 rozpisz lepiej gdzie szukać bo kumaci załapią ale Ci zieloni ^^ będą pisać nie potrzebne posty
_________________
Tworzę Style pod phpBB by Przemo i nie tylko Jesteś Zainteresowany Napisz na GG lub PW
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
Pomoc poza forum odpłatna :)
 
     
01Paulina123


Pomógł: 16 razy
Posty: 101
Wysłany: 21-02-2012, 14:51   

Super u mnie wszystko działa
Dziękuje !
 
     
def

Posty: 8
Wysłany: 07-03-2012, 08:17   

Kod:
/* Import the fancy styles for IE only (NS4.x doesn't use the @import function) */


nie mogę tego znaleźć.

Podsyłam w załączniku .css

skillownia_v3.css.rar
Pobierz Plik ściągnięto 682 raz(y) 4,21 KB

 
     
Deotho


Pomógł: 176 razy
Posty: 610
Wysłany: 07-03-2012, 08:24   

Gotowe

skillownia_v3.css.rar
Pobierz Plik ściągnięto 692 raz(y) 4,31 KB

 
     
def

Posty: 8
Wysłany: 07-03-2012, 08:28   

Beosky, Bardzo Ci dziękuje!
 
     
stolpno

Posty: 1
Wysłany: 26-03-2012, 21:28   

a mozna dokkładniej bo szukalem tego
Kod:
 // links to sub-levels
z 15 min i nie znałazlem
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 26-03-2012, 22:10   

stolpno, poszukaj może tylko słowa sub-levels
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
Fir3wall

Posty: 1
Wysłany: 28-04-2012, 16:22   

Panowie robilem na wiele sposobow ale mi nie wychodzi mozna poprosic kogos o pomoc

www.cs-desperado.xpag.pl

Dziekuje
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1411 razy
Posty: 4780
Wysłany: 01-05-2012, 00:19   

Fir3wall, nie masz nigdzie subfor, więc co ma działać?
 
     
bajda

Pomógł: 1 raz
Posty: 50
Wysłany: 18-06-2012, 23:01   

Kod:

Jak wkoncu zrobic te dwie linijki :

1 6
2 5
3 4

???

Odpowiedź jest prosta :P

Kod:

$num_cols = 3; // liczba kolumn
            $x = -1;
            $width = floor(100 / $num_cols);   
znajdź:

-1 daj na 1 :P u mnie się sprawdziło :D
 
     
jezyk403


Pomógł: 2 razy
Posty: 209
Wysłany: 28-09-2012, 18:19   

Modzik działa wyśmienicie

[ Dodano: 19-10-2012, 08:33 ]
Zainstalowałem sobie Spider Friendly i po tym mam 2 ikony , jak zmienić na 1

 
     
Aro1z

Posty: 15
Wysłany: 01-02-2013, 11:17   

Czy istnieje możliwość przypisanie tej modyfikacji tylko do poszczególnych działów na forum ?
 
     
Oneitatsu


Pomógł: 841 razy
Posty: 2324
Wysłany: 01-02-2013, 21:20   

mm, chyba ktoś próbował, bo coś tam pamiętam podobnego. Polegało to na powiązaniu modyfikacji z identyfikatorami wybranych forów. Wyszukiwarka coś powinna "wynaleźć", może nawet ten temat zawiera wskazówki? sprawdź.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Dajaj


Pomógł: 176 razy
Posty: 1019
Wysłany: 02-02-2013, 21:32   

nie jestem pewien ale raczej powinno pomóc umieszczenie kodu w
Kod:

if($id == id forum)
{

kod

}
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

lepszymarketing.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

Agencja vd.pl

• Zamów reklamę