phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: pecador
13-04-2007, 21:47
Drobne Faq czyli czesto zadawane pytania... :)
Autor Wiadomość
PeTeReK 
Piotrek


Pomógł: 1 raz
Posty: 102
Skąd: Kielce
Wysłany: 24-10-2003, 13:16   Drobne Faq czyli czesto zadawane pytania... :)

Jak zrobic forum tylko dla wybrancow? Tak aby tylko wyznaczeni przez admina mogli na nie wejsc
Wybierasz moderatorów na dane forum.. a potem w zezwoleniach forum dajesz że tylko moderatorzy mogę czyta? pisać i ogląda? dane forum. Jesli chcesz zrobic forum dla okreslonej grupy osob w zezwoleniach forum ustawiasz Prywatne a okreslonej grupie w zezwoleniach ustawiasz dostep dodanego dzialu.

Jak dodać drugiego admina do forum?
Wchodzisz do panelu Administracyjnego i kolejno wybierasz: Użytkownicy>Zezwolenia>wpisz login Użytkownika->Wybierz użytkownika>Poziom użytkownika zmieniasz na administrator, podobnie także jest z moderatorami.

Gdzie można zrobić takie znaki, pod nickiem i gwiazdki których ilość przybwa wraz z ilości? postów?
W panelu administracyjnym - w dziale rangi (najpierw musisz jednak sciagnac sobie jakies rangi np. (www.forumimages.com) i wgrac do kazdego stylu do katalogu images/ranks/

Jak zmienić logo na górze ?
robisz logo w forumacie gif o nazwie logo_phpBB i wrzucasz: /forum/templates/Twoj_styl/images/logo_phpBB.gif

Jak wstawić obrazek pod wpisem ?
[img]adres_zdjecia.rozszerzenie[/img]

Jak zmienić górne menu
można je zmienić w pliku twoje_forum/templates/nazwa_stylu/overall_header.tpl



Narazie tylko tyle. Faq bedzie rozbudowywane :)
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
chmura 

Posty: 1
Wysłany: 29-02-2004, 01:27   

może to i nie na temat i glupie pytanie, ale nie wiem, a chcialbym wiedziec jak zmienic format daty w shoutboxie (wiem gdzie ale nie wiem jak, chcialbym miec miesiac dzien i godz)
z gory dzieki za pozytywne podejscie do mojego posta
 
     
rew2 


Pomógł: 8 razy
Posty: 157
Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-02-2004, 02:03   

poczytaj i zastosuj

http://pl2.php.net/manual/pl/function.date.php
_________________
..:: TORRENT FORUM ::.. :) ;)
 
 
     
SeeQu 


Pomógł: 8 razy
Posty: 109
Wysłany: 21-03-2004, 16:03   

Jeszcze jedna sprawa ....
Strona cholernie długo mi sie ładuje ale naprawde Długo (jest na lycosie) inne fora na lycosie ładuj? sie dużo szybciej co zrobić ?
_________________
No comment ?
 
 
     
MarX 


Pomógł: 26 razy
Posty: 349
Skąd: Kentaki
Wysłany: 21-03-2004, 20:59   

SeeQu napisał/a:
Jeszcze jedna sprawa ....
Strona cholernie długo mi sie ładuje ale naprawde Długo (jest na lycosie) inne fora na lycosie ładuj? sie dużo szybciej co zrobić ?

Powiem krótko zmieć serwer :) a akurat dzisiaj lycos strasznie się co? muli. :mrgreen:
_________________
hmmmmmmmmmm?! :F
 
 
     
marta2 

Posty: 1
Wysłany: 05-05-2004, 16:52   

Mam pytanie trochę zepsużam forum dałam inny styl ze strony phpbb do przemo dopiero pozniej przeczytałam że są nie kompatybilne ale to sie wszystko pochrzani?o
Czy da się to jakoś adwrócić bo wypisuje mi błąd

phpBB : Critical Error

Could not open orange template config file

DEBUG MODE

Line : 1584
File : /data/members/free/tripod/uk/j/u/z/juzak/htdocs/forum/includes/functions.php

 
     
_FrEzZ__ 


Pomógł: 2 razy
Posty: 158
Skąd: Łódź
Wysłany: 05-05-2004, 17:07   

wgraj jeszcze raz styl orange.. i pamietaj zeby nie zamienialo duzych liter na male podczas wgrywania
 
 
     
Adbel 


Pomógł: 2 razy
Posty: 90
Wysłany: 11-05-2004, 12:15   

Niewiem czy blo już takie pytanie. Ale jak można zmini? napis Administrator (np. na Wżadca) i Moderator na dole forum?
 
     
Folken 
RazorbacK

Posty: 14
Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-05-2004, 12:55   

W lang_main.php w katalogu .../language/lang_polish/ ...?
_________________
http://sigx.yuriy.net/images/xmedicineman.png
 
     
Adbel 


Pomógł: 2 razy
Posty: 90
Wysłany: 12-05-2004, 12:33   

Mam jeszcze jedno pytanie: czy da się tak zrobić żeby na mojej stronie wyświetlało np. 10 ostatnio napisanych postów?
 
     
vegetagt 
=D


Pomógł: 125 razy
Posty: 1243
Skąd: abo ja to wiem
Wysłany: 06-06-2004, 22:25   

Adbel napisał/a:
Mam jeszcze jedno pytanie: czy da się tak zrobić żeby na mojej stronie wyświetlało np. 10 ostatnio napisanych postów?


da sie
na początek strony przed wszystkim wstawiasz:
Kod:
<?php
 

// Osoby przegladajace ta strone beda akceptowane przez forum jako osoby ktore sa na forum
define('IN_PHPBB', true);

$phpbb_root_path = '../forum'; //tutaj sciezka do forum

include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
init_userprefs($userdata);
?>




a to tam gdzie mają był tematy:


Kod:
<?php

// Uwaga, pokaze tez tematy z ukrytych for.

$ilosc_tematow = '10'; // ilosc tematow z forum

$sql = "SELECT topic_title, topic_id FROM " . $table_prefix . "topics
ORDER BY topic_time DESC
LIMIT $ilosc_tematow";
if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
{
message_die(GENERAL_ERROR, 'Blad odczytu pola2', $sql);
}
if ( $row = $db->sql_fetchrow($result) )
{
$i = 0;
do
{
$wynik = $row['topic_title'];
print "<br><a href=\"http://LINK DO FORUM/viewtopic.php?t=$row[topic_id]\">$wynik</a><br>";
// Wyswietlamy wynik $i razy
$i++;
}
while ( $row = $db->sql_fetchrow($result) );
}
?>




EDIT:

ops, chodziło o posty a ja dałem 10 ostatnich tematów :D
sorka
 
 
     
michal1 

Posty: 11
Skąd: katowice
Wysłany: 05-07-2004, 17:50   

A ja mam pytanie jak dodac aby w pospisie byl napis np witaj .... i w miejsce krope nick ogladajacego post??
Ostatnio zmieniony przez michal1 06-07-2004, 15:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Luzik 


Posty: 12
Wysłany: 05-07-2004, 20:07   

[*you] - tylko bez gwiazdki, np. Witaj Gość !
 
 
     
alan09 

Posty: 1
Wysłany: 17-07-2004, 01:57   Jak zapisać 2 numery GG do powiadaminia o nowych tematach??

Tak jak w temacie. W polu gdzie wpisuje numer jeden numer GG sie miesci a ponoc po przecinku mozna napisac jeszcze jeden ale niestety sie nie miesi. Moze trzeba jakis plik wyedytowac.

P.S. Do wiadomosci Moderatorow: nie znalazlem odpowiedzi na to pytanie na forum.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Stachu 


Posty: 9
Skąd: Poznań
Wysłany: 17-07-2004, 19:22   

znaczy się ja tu taki sobie nowy :oops: , ale mam pytanko.
Szukałem, jednak?e jaki? ciemny jestem bo nie znalazłem - znaczy się źle szukałem :lol: .
Czy może mi ktoś powiedzieć jak zrobić żeby na stronie głównej pokazywa? się na ?rodku ostatni topic, a nie wszystkie z danego forum. Bo jak ustawić które fora ma mi wyświetla? to i owszem wyświetla, ale ja chciałbym tylko wybrane tematy.
Wielkie dzięki.

Zanim dacie warna we?cie pod uwag? moją ignorancj? :mrgreen:
_________________
Nawet jeżeli jesteś na dobrej drodze - nigdzie nie dojdziesz, jeśli będziesz tylko siedział
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce