phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Majkelo
14-01-2012, 08:29
Posty po edycji jako nieprzeczytane - DO POPRAWKI
Autor Wiadomość
miszko


Pomógł: 10 razy
Posty: 352
Wysłany: 22-08-2008, 18:47   

U kogo to działa? Próbowałem to zaaplikować, niestety nie działało.

Za to doszedłem gdzie należy kod zaaplikować, aby dodawało przy dublowaniu postów przez autora czyli dodawanie parafki
Kod:
[ Dodano: 07-08-2008, 14:59 ]


Pogrzebię w bazie na dniach to może dojdę do konstryktywnego wniosku, aby poprawnie dodawało do nieprzeczytanych postów, bo jak pisałem u mnie coś szwankuje ten kod z 1 postu. Wykonuje się poprawnie, ale nie oznaczany jest temat jako nieprzeczytany.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Seraphe


Pomógł: 38 razy
Posty: 606
Wysłany: 23-08-2008, 21:15   

miszko napisał/a:
U kogo to działa? Próbowałem to zaaplikować, niestety nie działało.


Działa chociażby u mnie na forum. Zainteresowanym mogę pokazać w jakimś dziale testowym.
_________________
"Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr"
 
     
miszko


Pomógł: 10 razy
Posty: 352
Wysłany: 24-08-2008, 11:59   

Chmm, popatrzę jeszcze nad tym, dlaczego to u mnie nie śmiga. Ciekawe, czym to idzie, że u jednych chodzi, a u drugich nie.
A pytanie, dokładnie ten kod z 1 postu masz wklejony? Wybierasz z tabeli(bazy) osób które przeglądały temat, czy ogólnie z bazy tematów?

A, żeby dodawało jako nieoznaczone przy scalaniu dwóch postów (autor ostatniego postu odpowiada do tematu jeszcze raz) należy w

posting.php

Odszukać:

Kod:

if ( $user_can_use_bbcode && $bbcode_on && $row['enable_bbcode'] )
                {
                    $separator = " \n\n[size=9:" . $buid . "][ [i:" . $buid . "][b:" . $buid . "]" . $lang['added'] . "[/b:" . $buid . "]: " . $add_data . "[/i:" . $buid . "] ][/size:" . $buid . "]\n";
                }
                else
                {
                    $separator = " \n\n" . $lang['added'] . ": " . $add_data . "\n";
                }


I dodać tutaj kod z 1 postu, czyli tak to ma wyglądać:
Kod:


if ( $user_can_use_bbcode && $bbcode_on && $row['enable_bbcode'] )
                {
                    $separator = " \n\n[size=9:" . $buid . "][ [i:" . $buid . "][b:" . $buid . "]" . $lang['added'] . "[/b:" . $buid . "]: " . $add_data . "[/i:" . $buid . "] ][/size:" . $buid . "]\n";


        $userdata_user_id = $userdata['user_id'];
            $sql = "INSERT INTO " . READ_HIST_TABLE . " (user_id, post_id, topic_id, forum_id)
            SELECT user_id, $post_id, $topic_id, $forum_id
            FROM " . TOPIC_VIEW_TABLE . "
            WHERE topic_id = $topic_id
                AND user_id <> $userdata_user_id
                AND user_id > 1";
        $result = $db->sql_query($sql);

                }
                else
                {
                    $separator = " \n\n" . $lang['added'] . ": " . $add_data . "\n";


        $userdata_user_id = $userdata['user_id'];
            $sql = "INSERT INTO " . READ_HIST_TABLE . " (user_id, post_id, topic_id, forum_id)
            SELECT user_id, $post_id, $topic_id, $forum_id
            FROM " . TOPIC_VIEW_TABLE . "
            WHERE topic_id = $topic_id
                AND user_id <> $userdata_user_id
                AND user_id > 1";
        $result = $db->sql_query($sql);
                }

 
     
Seraphe


Pomógł: 38 razy
Posty: 606
Wysłany: 24-08-2008, 12:57   

Tak, ten z pierwszego postu autorstwa qbsa.
_________________
"Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr"
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 24-08-2008, 12:58   

To ja się już pogubiłem :P
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Lilly

Pomógł: 1 raz
Posty: 58
Wysłany: 26-11-2008, 15:34   

Seraphe napisał/a:
Powiem tylko tyle - u mnie działa bez zarzutów, więc coś zchrzaniliście.


Działało i nagle przestało. Więc o chrzanieniu nie ma tu mowy.
_________________
Poszukuję pomocy przy rozruszaniu forum. Więcej informacji na PW.
 
     
viggen


Posty: 34
Wysłany: 05-12-2008, 17:48   

po drobnej modyfikacji kodu, dziala dla zdublowanych postów (przy włączonym łączeniu postów)

odnalazlem to dzis rano, ale dziekuje mimo wszystko,

pobawilem sie tym chwilke i po drobnej modywikacji DZIAŁA!

w posting.php

Kod:

[ZNAJDŹ główną procedure]

if ( $do_split )

[po tym ZNAJDŹ]

if ( $user_can_use_bbcode && $bbcode_on && $row['enable_bbcode'] )
                {
                    $separator = " \n\n[size=9:" . $buid . "][ [i:" . $buid . "][b:" . $buid . "]" . $lang['added'] . "[/b:" . $buid . "]: " . $add_data . "[/i:" . $buid . "] ][/size:" . $buid . "]\n";

[DODAJ, PO]

if( $mode == 'reply' && $forum_id && $topic_id && $post_id )
    {
        $userdata_user_id = $userdata['user_id'];
            $sql = "INSERT INTO " . READ_HIST_TABLE . " (user_id, post_id, topic_id, forum_id)
            SELECT user_id, $post_id, $topic_id, $forum_id
            FROM " . TOPIC_VIEW_TABLE . "
            WHERE topic_id = $topic_id
                AND user_id <> $userdata_user_id
                AND user_id > 1";
        $result = $db->sql_query($sql);
    }

[Zapisz]


nie specjalizuje sie w pisaniu instrukcji, ale powinno być czytelne

Viggen
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 05-12-2008, 18:17   

viggen napisał/a:
[ZNAJDŹ główną procedure]

if ( $do_split )

[po tym ZNAJDŹ]

powinno być wstaw
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
viggen


Posty: 34
Wysłany: 05-12-2008, 21:35   

MagicalFire napisał/a:
viggen napisał/a:
[ZNAJDŹ główną procedure]

if ( $do_split )

[po tym ZNAJDŹ]

powinno być wstaw


a to dlaczego WSTAW?
 
     
treker

Pomógł: 2 razy
Posty: 160
Wysłany: 14-12-2008, 13:50   

Działa to komuś?
U mnie nie ma żadnej reakcji czy edytuje post, czy łączy post pod postem :/
 
     
zomb25

Pomógł: 5 razy
Posty: 85
Wysłany: 20-12-2008, 13:56   

u mnie tez niestety nic,
probowalem wszystkich wyjsc ale zawsze nic, czyscilem cache ale nic to nie dalo ;[[[
moze ktos zna jakies rozwiazanie?
 
     
pawelooss

Pomógł: 4 razy
Posty: 110
Wysłany: 01-03-2009, 23:57   

Żaden z wymienionych sposobów oraz ich różne kombinacje nie działają... :(

Czy zna ktoś działające i poprawne rozwiązanie? Chodzi zarówno o "Edit", jak i o "Dodano".
Z góry dziękuję za odpowiedzi! ;)
_________________
Nie widzę przez ściany i nie umiem pleść wiklinowych koszyków. ^^,
 
     
Seraphe


Pomógł: 38 razy
Posty: 606
Wysłany: 02-03-2009, 20:34   

U mnie i na paru innych forach ten sposób działa, nie wiem czemu na niektórych forach nie chce zaskoczyć...
_________________
"Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr"
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 02-03-2009, 22:11   

Seraphe, może po każdym submit oznaczyć jako nie przeczytany ?
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
pawelooss

Pomógł: 4 razy
Posty: 110
Wysłany: 03-03-2009, 12:16   

Możecie podawać różne kody skrytpu - jestem w stanie je wszystkie testować. :P Byle wreszcie zadziałało. ;]

[ Dodano: 02-05-2009, 22:24 ]
Już działa - mój błąd polegała na tym, że edytowałem "functions_post.php" zamiast "posting.php". ;)
_________________
Nie widzę przez ściany i nie umiem pleść wiklinowych koszyków. ^^,
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę