phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Majkelo
14-01-2012, 08:29
Posty po edycji jako nieprzeczytane - DO POPRAWKI
Autor Wiadomość
alexia

Posty: 388
Wysłany: 09-05-2009, 07:01   

u mnie nie działa a zrobiłem jak jest w intrukcji w pierwszym poście - proszę o pomoc.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
pawelooss

Pomógł: 4 razy
Posty: 110
Wysłany: 09-05-2009, 10:25   

To zmodyfikuj plik "posting.php" wg instrukcji z tego postu: ;)
http://www.przemo.org/php...p=393869#393869

U mnie dopiero ta procedura zadziałała.
_________________
Nie widzę przez ściany i nie umiem pleść wiklinowych koszyków. ^^,
 
     
Stoow


Posty: 40
Wysłany: 05-06-2009, 12:18   

Chętnie bym skorzystał z instrukcji viggena, jednak w moim posting.php nie ma wyrażenia "if ( $do_split )" ani mu podobnych żebym mógł zlokalizować gdzie wkleić kod. Najnowsza wersja phpBB, posting.php nie był wcześniej modyfikowany.

Czy ktoś ma pomysł o co w tym chodzi?
 
     
fastlone

Pomógł: 2 razy
Posty: 136
Wysłany: 06-06-2009, 09:15   

Bo ten mod jest pod PHP BB by Przemo ?? o.O
_________________
Zakaz Pisania v 2.0
 
     
Stoow


Posty: 40
Wysłany: 06-06-2009, 09:55   

A ja pisze na forum modyfikacji przema bo mam zwykłe phpBB? :| Myślałem, że to chyba oczywiste, że na tym forum phpBB = phpBB by Przemo :| Chyba za wiele wymagam.
 
     
NAD

Posty: 3
Wysłany: 06-06-2009, 17:55   

przepraszam, podepnę się do tematu. Zmieniłem w pliku functions_post.php to co było podane wyżej i działa to ze nawet jak ktoś wstawi przecinek to pojawia się ten post jako nieprzeczytany. Ale z tego co tu czytam to w którym dokładnie to jest pliku?

Jeszcze jedno, nie podaje info o edycji, można to przywrócić?
 
     
pawelooss

Pomógł: 4 razy
Posty: 110
Wysłany: 06-06-2009, 21:27   

Stoow napisał/a:
phpBB = phpBB by Przemo

To są dwa różne skrypty. Przemo powstało na bazie oryginalnego phpBB, ale to nie to samo.

NAD napisał/a:
Ale z tego co tu czytam to w którym dokładnie to jest pliku?

Chodzi Ci o oznaczanie nieprzeczytanych z "Dodano"? To posting.php.

NAD napisał/a:
Jeszcze jedno, nie podaje info o edycji, można to przywrócić?

W PA się to ustawiało, chyba że tak się stało przez modyfikację. Nie wiem, bo używam tylko tego wariantu z "Dodano".
_________________
Nie widzę przez ściany i nie umiem pleść wiklinowych koszyków. ^^,
 
     
Stoow


Posty: 40
Wysłany: 07-06-2009, 10:29   

pawelooss napisał/a:
To są dwa różne skrypty. Przemo powstało na bazie oryginalnego phpBB, ale to nie to samo.

Wiadomo. Ale myślałem, ze jak dział nazywa się "Modyfikacje gotowe od wersji 1.12.5 wzwyż" to logiczne, ze szukam moda do wersji Przema a nie do czystego phpBB, dla mnie tutaj phpBB = phpBB by Przemo.
 
     
rybek

Posty: 8
Wysłany: 12-06-2009, 14:20   

Jest możliwość ustawienia tej modyfikacji by nie zawyrzała ilości edytowanych postów :?: Ponieważ zazwyczaj jest tak, że ktoś zedytuje posta a w info pojawia się że są 3 czy 6 nowe posty.
 
     
Niez

Posty: 11
Wysłany: 17-11-2009, 22:44   

Witam. Wykonałem instrukcje z pierwszego postu, działa, nawet może mi bardzo nie przeszkadza, że jeśli ktoś kilka razy zedytuje swój post, to tyle postów się "nabija" na liście nieczytanych, to betka, ale mam taki problem: posty naliczaja się również do nieczytanych, jeśli dany wątek jest ignorowany przez użytkownika. Co zrobić, żeby nie naliczało tego dla ignorowanych wątków?

Z góry dziękuję za pomoc. :)
 
     
GMHawk


Posty: 87
Wysłany: 16-02-2010, 14:38   

A dało by się zrobić by po edytacji post był np. nie jako nowy post tylko jako edytowany post ???
_________________
Gate of Chaos
Exp Rate x64, MonGen Rate x2, Gold Rate x2, Mob Rate x2, Wersja: king (4.21)
 
     
mseifer

Posty: 49
Wysłany: 17-03-2010, 23:34   

A czy do tego http://www.przemo.org/php...p=372862#372862 można dodać żeby edytowało też datę postu na nowszą?
 
     
HardROoZi


Pomógł: 27 razy
Posty: 304
Wysłany: 18-04-2010, 14:15   

u mnie działa trzeba edytowac plik z pierwsze3go postu i z http://www.przemo.org/php...p=393869#393869
 
     
majes

Posty: 25
Wysłany: 18-04-2010, 16:38   

Po małej pomocy kolegi HardROoZi jakoś się udało i zadziało :P

Plik /includes/functions_post.php

Kod:
[ZNAJDUJEMY]

if ( $mode == 'editpost' && $board_config['search_enable'])
{
        remove_search_post($post_id);
}

[DODAJEMY PO]

if( $mode == 'editpost' && $forum_id && $topic_id && $post_id )
    {
        $userdata_user_id = $userdata['user_id'];
            $sql = "INSERT INTO " . READ_HIST_TABLE . " (user_id, post_id, topic_id, forum_id)
            SELECT user_id, $post_id, $topic_id, $forum_id
            FROM " . TOPIC_VIEW_TABLE . "
            WHERE topic_id = $topic_id
                AND user_id <> $userdata_user_id
                AND user_id > 1";
        $result = $db->sql_query($sql);
    }


Plik /posting.php

Kod:
[ZNAJDUJEMY]

        if ( $do_split )
        {
            $poster_id = $userdata['user_id'];

            $sql = "SELECT post_id, poster_id, MAX(post_time) FROM " . POSTS_TABLE . "
                WHERE topic_id = $topic_id
                    AND post_parent = 0
                GROUP BY post_time
                ORDER BY post_time DESC LIMIT 1";
   
            if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
            {
                message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not obtain post', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
            }
            $post_id_last_row = $db->sql_fetchrow($result);
            $post_id = $post_id_last_row['post_id'];
            $poster_topic_id = $post_id_last_row['poster_id'];

            if ( $post_id_last_row['poster_id'] == $poster_id )
            {
                $sql = "SELECT pt.post_text, pt.bbcode_uid, p.enable_bbcode, p.enable_html, p.enable_smilies
                    FROM (" . POSTS_TEXT_TABLE . " pt, " . POSTS_TABLE . " p)
                    WHERE p.post_id = $post_id
                    AND pt.post_id = $post_id";
                if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
                {
                    message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not obtain post information', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
                }
                $row = $db->sql_fetchrow($result);

                $buid = $row['bbcode_uid'];
                $add_data = create_date($board_config['default_dateformat'], CR_TIME, $board_config['board_timezone'], true);
                if ( $user_can_use_bbcode && $bbcode_on && $row['enable_bbcode'] )
                {
                    $separator = " \n\n[size=9:" . $buid . "][ [i:" . $buid . "][b:" . $buid . "]" . $lang['added'] . "[/b:" . $buid . "]: " . $add_data . "[/i:" . $buid . "] ][/size:" . $buid . "]\n";


[DODAJEMY PO]


if( $mode == 'reply' && $forum_id && $topic_id && $post_id )
    {
        $userdata_user_id = $userdata['user_id'];
            $sql = "INSERT INTO " . READ_HIST_TABLE . " (user_id, post_id, topic_id, forum_id)
            SELECT user_id, $post_id, $topic_id, $forum_id
            FROM " . TOPIC_VIEW_TABLE . "
            WHERE topic_id = $topic_id
                AND user_id <> $userdata_user_id
                AND user_id > 1";
        $result = $db->sql_query($sql);
    }



ZAPISUJEMY, DLA PEWNOŚCI MOŻNA WYCZYŚCIĆ FOLDER /cache

Po tym zabiegu u mnie na najświeższej wersji phpbb by przemo działa informowanie o nie przeczytanym poście po EDYCJI posta przez usera oraz po NAPISANIU POSTA POD POSTEM który został złączony przez forum.

Dodaję w załączniku pliki z czystego forum w której uruchomiłem tylko tą modyfikacje.

[ Dodano: 18-04-2010, 18:18 ]
zauważyłem jedną rzecz która nie działa przy tym rozwiązaniu które napisałem.

zwykły użytkownik pisze 2 posty pod rząd, forum je łączy, inny zwykły użytkownik widzi złączony post jako nowy, natomiast główny admin forum nie widzi nowego postu, inny user ze zmienionymi uprawnieniami w Zezwolenia => Poziom użytkownika: Administrator. Normalnie widzi połączony post jako nowy

główny admin pisze jeden post pod drugim, forum je łączy, zwykły użytkownik widzi złączony post jako nowy.

user z nadanymi uprawnieniami admina nie widzi połączonego posta jako nowy.

Ktoś z mądrzejszych może w jakiś sposób pomóc ?

Może wyżej dodawany kod trzeba jeszcze w jakimś pliku/miejscu wkleić ?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
HardROoZi


Pomógł: 27 razy
Posty: 304
Wysłany: 18-04-2010, 17:47   

i jeszcze w przyklejonych tematach nie informuje wogole ze sie edytowało lub połączyło posty
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę