phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
Automatyczne tytułowanie linków
Autor Wiadomość
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 09-08-2008, 14:03   

To co podałem do zmiany, na końcu postu? Zrobione?
A ten patent z klikaniem w URL działa u Ciebie?

Wrzuc plik z zalacznika do siebie na serwer i sprawdz, czy odczytuje w ogole tytuly - www.forum.pl/readTitle.php?url=adres_strony
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 09-08-2008, 15:23   

Odczytuje - pisałem, przerobiłem to na live i ściąga je ładnie. W załączniku jakbyś chciał zobaczyć albo jakby ktoś chciał ściągnąć ;)
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 09-08-2008, 16:29   

Seba123 napisał/a:
to na live i ściąga je ładnie

No ściąga przy każdym otwieraniu postu ale za to ściąga do już istniejących linków ale nie zapisuje w poście i się długo otwierają i nie wywaliło sie nawet przy 25 linkach ale dłuuuuuugo się otwierało :)


RuseK napisał/a:
czy odczytuje w ogole tytuly

Czytać przy przycisku czyta i tak samo przy tym adresie co podałeś ale te sposoby na czytanie przy wysyłaniu już nie ;/ Może przez Spider Friendly ?
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 09-08-2008, 16:38   

A wpisujcie linki w postaci:
[url] www.costam.pl [/url]
i
[url] http://www.costam.pl [/url]
Robilem moda zeby dzialal z tym tagiem, a nie z samym www bez bbcode :>
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 09-08-2008, 16:45   

W znacznikach url działa :o Ale lepiej żeby działało bez ;) Czyli dla czystych linków jak łza ;]


PS. seba twoje się krzaczy w polskich znakach :)
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 09-08-2008, 20:17   

tosiek napisał/a:
No ściąga przy każdym otwieraniu postu ale za to ściąga do już istniejących linków ale nie zapisuje w poście i się długo otwierają i nie wywaliło sie nawet przy 25 linkach ale dłuuuuuugo się otwierało :)
Naucz się czytać, napisałem już to dwa razy, nie musisz powielać tej informacji.

RuseK napisał/a:
Robilem moda zeby dzialal z tym tagiem, a nie z samym www bez bbcode :>
To jak się starasz co :>
_________________
Fejs
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 09-08-2008, 20:20   

Seba123, ty chciałes żeby zamieniało linki, tosiek chciał zeby zamieniało z [url]'ami więc mi namieszaliście :> Poprawi się.
 
     
meschiash

Pomógł: 1 raz
Posty: 103
Wysłany: 09-08-2008, 20:24   

Mod nie pokazuje stron takich jak:
http://www.jetphotos.net/...hp?userid=22811
http://www.jetphotos.net/...=6321879&nseq=0
_________________
Pozdrawiam Tomasz
Gość pomogłem Tobie? Ciesze się :D | Jeśli Ty mi pomogłeś to dziękuję.
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 09-08-2008, 22:03   

Ok, wersja 1.0.1
Mod powinien działać szybciej. Jeżeli strona nie odpowiada lub nie można odczytać tytułu, to wstawiany jest zwykły link - [url] www.strona.pl [/url]. Update to zmiana w pliku images/jsscripts.js i nadpisanie readTitle.php. Co do tych stron wyżej - będę musiał się im lepiej przyjrzeć. Tylko te dwie nie działają? Testowałeś inne?
 
     
meschiash

Pomógł: 1 raz
Posty: 103
Wysłany: 10-08-2008, 06:47   

RuseK napisał/a:
Tylko te dwie nie działają? Testowałeś inne?

więcej nie działa.
Kod:
http://www.airliners.net/search/photo.search?photographersearch=Tomasz%20Tomkowiak%20(Wlkp_Spotters)

http://www.airliners.net/photo/Air-Cairo/Airbus-A320-214/1178037/L/&tbl=photo_info&photo_nr=1&sok=WHERE__(photographer_%3D_%27Tomasz_Tomkowiak_(Wlkp_Spotters)%27)_&sort=_order_by_photo_id_DESC_&prev_id=&next_id=1141290
_________________
Pozdrawiam Tomasz
Gość pomogłem Tobie? Ciesze się :D | Jeśli Ty mi pomogłeś to dziękuję.
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 10-08-2008, 09:26   

RuseK, mógłbyś zrobic wersję żeby w każdej sytuacji tytułowała linki ? Czyli dla przycisków i dla url w znacznikach [url] i bez znaczników czyli luzem adres w poście ? Bo ja już się pogubiłem co do czego :)
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 10-08-2008, 13:04   

meschiash, wszystkie ze stron które podałeś mają tag <title> pisany DUŻYMI literami, podejrzewam, że to przez to. Potem popatrzę.
tosiek, i chyba tak zrobię - jakaś konfiguracja w PA i tyle.
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 11-08-2008, 19:43   

RuseK napisał/a:
jakaś konfiguracja

Ooo najlepszy pomysł :) Tlyko konfiguracja dla każdego sposobu osobnie jakbyś mógł :) ( ja i tak włączę wszystkie :evil: )
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 14-08-2008, 16:52   

RuseK, sa bledy:

w podczas pisania postow pojawia po kliknieciu url
Kod:
[url=http://forum.alldeaf.pl/topics408/3715.htm]<br />
<b>Fatal error</b>:  Call to undefined function:  stripos() in <b>/home/alldeaf/public_html/forum/readTitle.php</b> on line <b>49</b><br />
[/url]


i w szybkiej odpowiedzi nie odpowiada.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 14-08-2008, 17:33   

PHP < 5 na serwerze :>
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę