phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
GoogieSpell - sprawdzanie pisowni - s?ownik
Autor Wiadomość
securian


Pomógł: 2 razy
Posty: 42
Wysłany: 20-01-2009, 17:21   

Dla tych, którym GoogieSpell nie wyświetla się w Szybkiej odpowiedzi, tudzież nie pojawiają się obrazki:
Plik quick_reply.tpl w katalogu stylu:
Znaleźć:
Cytat:
var googie1 = new GoogieSpell("googiespell/", "http://adres_forum/googiespell/sendReq.php?lang=");

dodać ścieżkę bezwzględną:
Cytat:
var googie1 = new GoogieSpell("/googiespell/", "http://adres_forum/googiespell/sendReq.php?lang=");
Ostatnio zmieniony przez Gilu 20-01-2009, 19:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
securian


Pomógł: 2 razy
Posty: 42
Wysłany: 20-01-2009, 21:55   

Pardon, w BBcodzie nie poszło jak trzeba. Pozdrówki.
_________________
~pozdrawiam, Grzegorz.P.
 
     
Repo

Posty: 21
Wysłany: 17-04-2009, 09:11   

Nie wiem czemu, ale mi nie chcę wykrywać błędu ;P
//tzn błędu ortograficznego ;P
_________________
Jeśli moje forum zawiera elementy graficzne Twojego forum- pisz do mnie! Wkrótce zmienię wszystko! Za 'plagiat' przepraszam!
 
     
oskarlelystad

Posty: 10
Wysłany: 10-05-2009, 18:48   

Nie dziala mi, ani w szybkiej odpowiedzi, ani w normalnej tzn nie pokazuje sie przycisk. Wydaje mi sie, ze wszystko zrobilem ok chociaz jestem laikiem w tych sprawach.

Uzytkownik testowy

test
test

http://www.gdziecojak.home.pl/pub/gdziecojak/

lub www.gdziecojak.nl
 
     
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 10-05-2009, 22:41   

oskarlelystad, ostatnio zainstalowalem tego moda u siebie, niestety wynik taki sam jak ty osiagnalem (kilkukrotnie nawet aby sprawdzic poprawnosc wykonanych czynnosci) :P
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 11-05-2009, 18:43   

Bucu, oskarlelystad, sprawdźcie dokładnie ścieżki do:
Kod:
<script type="text/javascript" src="/googiespell/AJS.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/googiespell/googiespell.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/googiespell/cookiesupport.js"></script>

i CSS-a:
Kod:
<link href="/googiespell/googiespell.css" rel="stylesheet" type="text/css" />


I spróbujcie zamienić na bezwzględne, czyli na przykładzie:
Bucu, oskarlelystad, sprawdźcie dokładnie ściezki do:
Cytat:
<script type="text/javascript" src="http://www.gdziecojak.home.pl/pub/gdziecojak/googiespell/googiespell.js"></script>
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 11-05-2009, 18:48   

tosiek, kombinowalem na w/w sposoby ostatnio, dałem sobie spokoj - w zadnym przypadku nie pomoglo ;P
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
oskarlelystad

Posty: 10
Wysłany: 11-05-2009, 18:50   

u mnie ten sam problem i konto testowe

test
test
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 11-05-2009, 18:56   

oskarlelystad, u Cibie na pierwszy rzut oka widać błąd:
Kod:
</textarea></span></td>

i dopiero po tym wkeiłeś kod Googiespella, w powinno być odrazu po:

Kod:
</textarea>


oskarlelystad, poza tym popraw link do CSS-a od gogie spella bo wywala 404 (nie znaleziono) poza tym te 3 skrypty takze wywalają 404 i miałeś je wkleić w head... popraw odnośniki.
Kod:
<link href="/googiespell/googiespell.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<script type="text/javascript" src="/googiespell/AJS.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/googiespell/googiespell.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/googiespell/cookiesupport.js"></script>


na tego typu:
Kod:
<script type="text/javascript" src="http://www.gdziecojak.home.pl/pub/gdziecojak/googiespell/googiespell.js"></script>
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Krychu93

Posty: 16
Wysłany: 16-10-2009, 10:23   

Niby cały mod działa ale jest jeden problem - nie poprawia wyrazów. Poczytałem troche w tym temacie, jednak nikt nie miał takiego problemu jak ja, poza jedną osobą, ale jej nikt nie odpowiedział.


Nie wiem dlaczego ale gdy wchodze do pliku senReq.php przez wyszukiwarke to pojawia mi się błąd w 12 linijce.
http://www.forum.lnls.pl/googiespell/sendReq.php
 
     
czarny1228

Posty: 17
Wysłany: 21-10-2009, 18:43   

Witam, mam podobny problem jak ktoś wyżej. Jestem prawie pewien, że wszystko wgrałem dobrze a mimo to ani w szybkiej odpowiedzi ani w zwykłej nie pojawia się przycisk sprawdzania pisowni.

wzrp.xaa.pl

Konto testowe:
login: test
hasło: testowe1
 
     
Szklanka

Posty: 25
Wysłany: 27-12-2009, 19:27   

http://szklanka.eu/css/index.php ( forum testowe )

test
test


Nie działa zrobiłem wszystko jak trzeba I? nic nie widac;/
 
     
GMHawk


Posty: 87
Wysłany: 17-02-2010, 10:33   

A mi się wyświetla - Sprawdź pisownię, ale nawet jak są błędy ortograficzne pisze:
Nie znaleziono błędów ortograficznych.

Wie ktoś co mogłem źle zrobic ???
_________________
Gate of Chaos
Exp Rate x64, MonGen Rate x2, Gold Rate x2, Mob Rate x2, Wersja: king (4.21)
 
     
mediumXx


Posty: 296
Wysłany: 15-07-2010, 11:48   

Witam mam identyczny problem niby wszystko ładnie działa ale kiedy ma poprawić błędy
to pisze że nie znalazł żadnych błędów a są błędy w pisowni coś jest nie tak.

Czytałem wszystkie tematy robiłem jak inni i dalej to samo ?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Helper

Pomógł: 8 razy
Posty: 109
Wysłany: 26-07-2010, 16:09   

u mnie wszystko bierze za poprawną gramatycznie odpowiedź...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę