phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: arcy
10-10-2009, 18:57
Naprawianie bazy danych - krzaków na forum
Autor Wiadomość
CyberDuck
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2010, 22:57   

repo :
Kod:
mysqldump -u<uzytkownik> -p<haslo> -h <nazwahosta> db_przykladowa > /usr/backups/mysql/db_przykladowa.2004-12-27

odwrotnie :
Kod:
mysql -uNick -pHaslo --database=Nazwa < /home/httpd/html/metys/backup_phpbb.sql

Oczywiscie musisz miec odpowiednie uprawnienia. Co do phpMyAdmin powinienes
miec na kazdym hoscie. To jest zwykly skrypt w php. Nieraz jest umieszczony wprost
w folderze serwera dla stron, albo jesli admin tak zadecyduje poza zasiegiem
serwera, ale specjalne ustawienia pozwalaja na dostep do tej podstrony.

wolek podstawa to dobrze wygenerowana kopia bazy danych.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
zax

Pomógł: 4 razy
Posty: 152
Wysłany: 13-09-2010, 14:55   

Mi pomogło, świetnie. Bardzo dziękuję z pomoc.
_________________
Na GG pomagam tylko Odpłatnie! [21420191]
Wykonam Layout od 80zł+.
 
     
pzdziech

Posty: 20
Wysłany: 29-09-2010, 16:46   

Kod:


ALTER DATABASE `nstrike_nstrikepl` DEFAULT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_general_ci



Zrobiłem ale nadal występują krzaczki
 
     
Thorus12

Posty: 47
Wysłany: 28-11-2010, 19:44   

Witam. Otóż mój problem jest taki.

Skrzaczyło mi się forum, w sensie dosłownym. Zamiast polskich znaków były angielskie. Oczywiście od razu wziąłem się za naprawę tego, zgodnie z zamieszczoną tu instrukcją. Gdy wykonałem wszystko, i chce załadować bazę danych, wywala mnie z błędem:


Cytat:
Błąd
Zapytanie SQL:

--
-- Baza danych: `dogs_yo_pl`
--
CREATE DATABASE `dogs_y0_pl` DEFAULT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_general_ci;


MySQL zwrócił komunikat:

#1007 - Can't create database 'dogs_y0_pl'; database exists


Jak to naprawić, i wgrać tak, aby działało?

Z początku myślałem, ze to przez baze danych, ale usunąłem ją i też nie mogę wgrać...

Proszę o pomoc, bo spędziłem przy tym forum bardzo dużo czasu, jest zainstalowanych mnóstwo modyfikacji i nic nie działa ;/ Krzaki

Z góry dziekuje,
Pozdrawiam
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7679
Wysłany: 29-11-2010, 15:17   

usuń z wgrywanego pliku
Kod:
CREATE DATABASE `dogs_y0_pl` DEFAULT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_general_ci;

Baza dogs_y0_pl musi istnieć.
 
     
Magnetix

Posty: 79
Wysłany: 29-12-2010, 15:32   

Zrobiłem wszystko tak jak tosiek napisał i przy wgrywaniu przy 99% mam taki błąd:
Cytat:
ABORT: PHP cpu time limit exceeded in PMA_DBI_try_query() called at [/libraries/dbi/mysql.dbi.lib.php:158], in PMA_DBI_try_query() called at [/libraries/import.lib.php:125], in PMA_importRunQuery() called at [/libraries/import/sql.php:285], in require() called at [/import.php:377]
 
     
mafialuka

Posty: 206
Wysłany: 25-02-2011, 15:54   

Warto to przykleić bo sie troche naszukałem.
 
     
japi55


Pomógł: 570 razy
Posty: 1447
Wysłany: 25-02-2011, 17:05   

mafialuka, to jest w FAQ, więc rzeczywiście długo szukałeś...
 
     
mafialuka

Posty: 206
Wysłany: 26-02-2011, 02:12   

@up Dopiero potem zobaczyłem że w FAQ a tak to SZUKAJka ;]
 
     
Slawcio

Posty: 7
Wysłany: 04-12-2012, 12:57   

Witam.
Na forum litery polskie są, po wyślij ucina po polskiej literze- dalszą część wyrazu .
Forum świeżo postawione 07, serwer wszystko mający i kosztujący.
Wszystko w PA na zielono.
Brak konieczności naprawy bazy, tabel itd bo brak wpisów.
:mrgreen:
Wykonałem instrukcję KOL. Tośka :
Zrobiłem export -ale dla zasady tylko,
Wykonałem zapytanie SQL podane w instrukcji.
Wyedytowałem te dwa pliki podane w instrukcji.
Działa aż miło.
Browar się należy.

Szkoda że w temacie nie ma i braku polskich liter. Nie musiałbym szukać cały dzień. :P
Dziwne bo w opisie jest a znaleźć ni mogłem.
_________________
Jestem laikiem w te klocki, ale ambitnym. :-)
 
     
czesio56560


Pomógł: 210 razy
Posty: 1131
Wysłany: 04-12-2012, 18:05   

Znam takie hostingu, które po prostu źle mają coś z bazą danych i automatycznie już nie działają takie polskie litery znaczy ucina.
_________________
Nie wiem.
Nie znam się.
Zarobiony jestem.
Przyjdź Pan jutro.
 
     
mmichalekk

Posty: 15
Wysłany: 29-01-2013, 18:45   

Witam, instaluje na nowo forum i zamiast polskich znaków mam znaki zapytania, ale czytając ten temat napotykam się na wpis.

Kod:
Jeśli w miejscach gdzie powinny być polskie znaki widać ? - znaki zapytania, to takiej kopi nie da się naprawić!


Mam serwer, który trochę kosztował i posiada wszystko. A tu taki problem z polskimi znakami? To znaczy, że co? Nie dam rady zrobić forum przema?
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 29-01-2013, 18:54   

mmichalekk, https://przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=87399 Brak polskich znaków po instalacji - fix
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
R4DZ1U

Posty: 13
Wysłany: 18-04-2013, 10:02   

panowie, pomocy z krzakami.

mam bazę danych, która nie ma krzaków, a po wgraniu na serwer są krzaki na forum.

Próbowałem już wszystkiego co tu znalazłem i dopisków do pliku z bazą i dopisków do plików mysql i mysql4, robiłem wg. wskazówek tośka w oparciu o Edit Plus 3 i nic.

Kodowanie bazy jest UTF-8, tak rozpoznaje gżegżółka, nie ma też krzaków po otwarciu pliku bazy w Edit Plus 3 jako UTF-8.

Hosting to webd.pl

próbowałem importować phpmyadminem i dbloaderem i to samo.

link do forum http://gkm.webd.pl/forum gdyby ktoś chciał rodzaj krzaków zobaczyć
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
czesio56560


Pomógł: 210 razy
Posty: 1131
Wysłany: 18-04-2013, 13:47   

Dla wszystkich tabelek masz to samo kodowanie w phpmyadmin'nie ? W opisach działu widzę polskie znaki, ą i ę, ale np. w statystykach już ich nie ma.
_________________
Nie wiem.
Nie znam się.
Zarobiony jestem.
Przyjdź Pan jutro.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

serwis laptopów

phpbb

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart - Tworzenie sklepu internetowego

https://kancelaria-transportowa.pl/

Ranking Hostingów HostingOnline.pl

www.polsystem.pl

www.bidcar.pl

• Zamów reklamę