phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przenosiny z phorum.pl na lua.pl
Autor Wiadomość
skolud

Wysłany: 01-03-2008, 21:00   Przenosiny z phorum.pl na lua.pl

Mam kłopot przy przenoszeniu forum z phorum.pl na zwykły darmowy serwer lua.pl
Ale przy wgrywaniu bazy danych przez phpMyAdmin wykakuje mi bląd
Kod:
Błąd
Istnieje szansa, że właśnie znaleziono błąd w analizatorze składni SQL. Proszę zbadać bliżej swoje zapytanie i sprawdzić, czy cudzysłowy są poprawne i dobrze sparowane. Inną możliwą przyczyną niepowodzenia może być wysyłanie pliku ze znakami binarnymi poza obszarem tekstu ujętego w cudzysłowy. Można również sprawdzić zapytanie SQL poprzez linię poleceń MySQL-a. W znalezieniu przyczyny problemu może pomóc także - jeśli się pojawi - poniższy opis błędu serwera MySQL. Jeśli nadal występują z problemy lub analizator składni zgłasza usterkę a linia poleceń - nie, ogranicz sekwencję zapytań SQL do pojedynczego, które powoduje problemy i zgłoś błąd, dołączając fragment danych zawarty w poniższej sekcji TNIJ:
----TNIJ STĄD----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----TNIJ DOTĄD----
----SUROWE DANE STĄD----

ERROR: C1 C2 LEN: 0 1 562
STR: 

SVN: $Id: sqlparser.lib.php 11017 2007-12-21 18:18:44Z lem9 $
MySQL: 5.0.32-Debian_7etch1-log
USR OS, AGENT, VER: Win MOZILLA 5.0
PMA: 2.11.4-rc1
PHP VER,OS: 5.2.4 Linux
LANG: pl-utf-8
SQL: �

nie wiem co z tym zrobić :P
gdyby ktoś pomógł w prznosinach będę bardzo wdzięczny, bo jestem w tym teamcie zielony :roll: :P

Gadatliwa Kasia 

Goroman

Wysłany: 01-03-2008, 21:04   

masz jakiegoś krzaka na 100%

wgraj bazę etapami , czyli:
edytuj plik z bazą ( *.sql) i wgrywaj zapytania z tabelami po kolei

to będzie jakieś 70-74 kroków
ale za to będzie skuteczne ;)

robiłem tak nie raz, i nigdy mnie to niezawiodło :>

skolud

Wysłany: 01-03-2008, 21:08   

a na jakie części podzielić te plik sql?

Goroman

Wysłany: 01-03-2008, 22:09   

skolud napisał/a:
a na jakie części podzielić te plik sql?

najlepiej tyle ile masz tabel, czyli 70-74

pewnie się spytasz jak podzielić .. ?
już mówię..
edytuj plik bazy np. Notepad++
i zaznaczaj 1 tabelę, skopiuj tekst (do schowka) i wklej do PMA =>SQL (jako zapytanie)

przykład
jak wgrać phpbb_adv_person...
zaznaczasz test od
Kod:
--
-- Struktura tabeli dla  `phpbb_adv_person`
--

do 1 linii
Kod:
-- --------------------------------------------------------

wraz ze "Zrzutem danych tabeli"
czyli
Kod:
--
-- Struktura tabeli dla  `phpbb_adv_person`
--

CREATE TABLE `phpbb_adv_person` (
  `user_id` mediumint(9) NOT NULL default '0',
  `person_id` mediumint(9) NOT NULL default '0',
  `person_ip` char(8) default '',
  PRIMARY KEY  (`user_id`,`person_id`)
);

--
-- Zrzut danych tabeli `phpbb_adv_person`
--

-- --------------------------------------------------------

zaznaczasz to i wklejasz do PMA =>SQL (jako zapytanie)
Uwaga : ta tabela akurat nie ma zrzutu, ale inne będą je miały
więc kopiuj strukturę danej tabeli i jej "zrzut"

skolud

Wysłany: 02-03-2008, 12:57   

czyli jak mam:
Kod:
#
# phpBB Backup Script
# Dump of tables for phorum_7760
#
# DATE : 02-03-2008 11:44:44 GMT
#
#
# TABLE: phpbb_auth_access
#
DROP TABLE IF EXISTS phpbb_auth_access;
CREATE TABLE phpbb_auth_access(
    group_id mediumint(8) NOT NULL,
    forum_id smallint(5) unsigned NOT NULL,
    auth_view tinyint(1) NOT NULL,
    auth_read tinyint(1) NOT NULL,
    auth_post tinyint(1) NOT NULL,
    auth_reply tinyint(1) NOT NULL,
    auth_edit tinyint(1) NOT NULL,
    auth_delete tinyint(1) NOT NULL,
    auth_sticky tinyint(1) NOT NULL,
    auth_announce tinyint(1) NOT NULL,
    auth_vote tinyint(1) NOT NULL,
    auth_pollcreate tinyint(1) NOT NULL,
    auth_attachments tinyint(1) NOT NULL,
    auth_mod tinyint(1) NOT NULL,
    KEY group_id (group_id),
    KEY forum_id (forum_id)
);

#
# Table Data for phpbb_auth_access
#

INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '1', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '2', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '3', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '4', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '5', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '14', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '15', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '6', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '7', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '8', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '9', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '13', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '10', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '12', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '16', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '19', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '20', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '21', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '22', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '23', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '24', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '25', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '26', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '18', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '27', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '28', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '29', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '31', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
INSERT INTO phpbb_auth_access (group_id, forum_id, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_mod) VALUES('22', '32', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '1');
#

to skopiować tylko:
Kod:
#
# TABLE: phpbb_auth_access
#
DROP TABLE IF EXISTS phpbb_auth_access;
    group_id mediumint(8) NOT NULL,
    forum_id smallint(5) unsigned NOT NULL,
    auth_view tinyint(1) NOT NULL,
    auth_read tinyint(1) NOT NULL,
    auth_post tinyint(1) NOT NULL,
    auth_reply tinyint(1) NOT NULL,
    auth_edit tinyint(1) NOT NULL,
    auth_delete tinyint(1) NOT NULL,
    auth_sticky tinyint(1) NOT NULL,
    auth_announce tinyint(1) NOT NULL,
    auth_vote tinyint(1) NOT NULL,
    auth_pollcreate tinyint(1) NOT NULL,
    auth_attachments tinyint(1) NOT NULL,
    auth_mod tinyint(1) NOT NULL,
    KEY group_id (group_id),
    KEY forum_id (forum_id)
);

:?: :D

Leone

Wysłany: 02-03-2008, 13:18   

skolud napisał/a:
INSERT INTO phpbb_auth_access

ściągnij sobie ten program, podziel sobie nim bazę powiedzmy na 10 części i wgrywaj. Tą część, gdzie pojawi się błąd znów podziel i wgrywaj. Trochę to mozolne, ale trafisz pewnie bardzo blisko błędu.

Innym, jak dla mnie znacznie lepszym wyjściem, jest przejrzenie bazy. Jednak Ty zapewne się na tym nie znasz i sam nie dasz rady wyciągnąć błędu.

Goroman

Wysłany: 02-03-2008, 13:29   

Wołodia, też korzystam z tego programu
jednak mogą z nim być problemy
bo czsami ten program właś nie to powoduje (ucinanie bazy)

skolud, skopiuj od
Kod:
TABLE: phpbb_auth_access
(struktura)
i do końca tego
Kod:
Table Data for phpbb_auth_access

skolud

Wysłany: 02-03-2008, 20:05   

nadal jest problrm, po podzieleniu bazy:
Kod:
Błąd

zapytanie SQL:

TABLE : phpbb_auth_access#DROP TABLE IF EXISTS phpbb_auth_access;
group_id mediumint( 8 ) NOT NULL ,
forum_id smallint( 5 ) unsigned NOT NULL ,
auth_view tinyint( 1 ) NOT NULL ,
auth_read tinyint( 1 ) NOT NULL ,
auth_post tinyint( 1 ) NOT NULL ,
auth_reply tinyint( 1 ) NOT NULL ,
auth_edit tinyint( 1 ) NOT NULL ,
auth_delete tinyint( 1 ) NOT NULL ,
auth_sticky tinyint( 1 ) NOT NULL ,
auth_announce tinyint( 1 ) NOT NULL ,
auth_vote tinyint( 1 ) NOT NULL ,
auth_pollcreate tinyint( 1 ) NOT NULL ,
auth_attachments tinyint( 1 ) NOT NULL ,
auth_mod tinyint( 1 ) NOT NULL ,
KEY group_id( group_id ) ,
KEY forum_id( forum_id )
);

MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'TABLE: phpbb_auth_access

group_id mediumint(8' at line 1

co teraz :?: ;] :)

Goroman

Wysłany: 02-03-2008, 20:20   

ahh ;]
skolud, napisz do mnie na gg to ci to wgram ;)

skolud

Wysłany: 08-03-2008, 11:02   

baze już przeniosłem przy pomocy goromana ale jest jeszcze problem z polskimi znakami. Zamiast nich mam znaki zapytania "?" Dodam że niektóre polskie znaki są a niektórych nie ma.
Co zrobić żeby forum było w całości "spolszczone" ? :D

Aver

Wysłany: 08-03-2008, 12:06   

Właśnie mam ten sam problem.

Jakby co znalazłem rozwiązanie. Baze danych wystarczy wgrać przez phpmyadmina i użyć binarnego kodowania znaków.

Pozdrawiam,
Aver

kempa56

Wysłany: 21-03-2008, 12:41   

hmm a wgraj ta baze danych skompresowana do tar.gz2 do katalogu /dbloader/ potem tylko przechodzisz do zakladeczki w dbloaderze "wczytaj baze danych" i tam wcisnij wgrywaj i ci ladnie wszystko wgra ;]

Gadatliwa Kasia 

Kida

Wysłany: 16-12-2008, 16:28   

witam.
ja równiez przenoszę się z phorum.pl na lua.pl i nie chce mi wyjść;/
siedzę już nad tym trzeci dzień i powoli zaczynam sie poddawać... wreszcie postanowiłam opisac swoj problem na forum.

otóż zrobiłam kopię bazy danych z forum na phorum.pl, po czym spróbowałam wgrac ją za pomocą opcji ODTWARZANIE na nowo zainstalowanym forum na lua.pl
wyskakuje mi taki błąd:

Wygląda na to, że w twoim zapytaniu SQL jest błąd. W znalezieniu przyczyny problemu może pomóc także - jeśli się pojawi - poniższy opis błędu serwera MySQL.

ERROR: Niezamknięty cudzysłów @ 96
STR: '
SQL:
INSERT INTO phpbb_search_wordlist (word_text, word_id, word_common) VALUES('�adujemy', '66', '0');

zapytanie SQL:

INSERT INTO phpbb_search_wordlist (word_text, word_id, word_common) VALUES('�adujemy', '66', '0');

MySQL zwrócił komunikat:

#1062 - Duplicate entry '' for key 1

Udało sie skopiowac główną strukturę forum, tzn strona główna wygląda prawie tak jak na starym forum, pisze, że jest tyle postów ile powinno być, sa kategorie itp, ale gdy jakąś otwieram, to nie ma postów. użytkowników równiez nie ma.
czytam rady na różnych forach już od dwóch dni i każdy proponował cos innego, sama juz nie wiem jaką metode zastosowac. słyszałam coś, ze trzeba skonfigurowac plik config, ale nie wiem jak. potem gdzieś wyczytałam, że trzeba samemu dopisywac tabele... nie mam o tym bladego pojęcia. próbowałam przez myAdmina wgrać ta bazę, ale było jeszcze gorzej... chyba sie przegrzewam;/
bardzo proszę o pomoc :(

Odpowiedz do tematu