|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przeniesienie fora na inny serwer które pliki skopiować |
Autor |
Wiadomość |
Mulczas
|
Wysłany: 25-11-2008, 12:00 Przeniesienie fora na inny serwer które pliki skopiować
|
|
|
Witam zawsze robię tak że robię kopię bazy danych SQL, i do tego kopiuję cały katalog z serwera mojego forum wszystkie katalogi i pliki tylko że to zaczyna ważyć już dość sporo a mam słaby net i stąd moje pytanie czy ja muszę przenosić cały katalog z serwera czy tylko wybrane pliki by mieć to same forum z tymi postami i userami dalej? Ew.które pliki muszę skopiować a które nie by forum było takie samo jak przed przeniesieniem? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
xlesiu

|
Wysłany: 25-11-2008, 12:08
|
|
|
Treść postów i informacje o userach są w bazie danych a nie w plikach forum na serwerze. |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
nicon

|
Wysłany: 25-11-2008, 12:26
|
|
|
Mulczas napisał/a: | Witam zawsze robię tak że robię kopię bazy danych SQL, i do tego kopiuję cały katalog z serwera mojego forum wszystkie katalogi i pliki tylko że to zaczyna ważyć już dość sporo a mam słaby net i stąd moje pytanie czy ja muszę przenosić cały katalog z serwera czy tylko wybrane pliki by mieć to same forum z tymi postami i userami dalej? Ew.które pliki muszę skopiować a które nie by forum było takie samo jak przed przeniesieniem? |
W zależności czy instalowałeś jakieś modyfikacje. Jeśli instalowałeś, to musisz poza "config.php" przenieść wszystkie pliki, które są "czerwone" na adres.forum.pl/check_files.php + pliki stylu...
Jeśli chcesz zachować awatary, załączniki etc, to do tego jeszcze katalog "images" i "files". |
_________________ Pozdrawiam, Piotr `nicon` Kowalczyk.
Pomoc poza forum tylko odpłatna.
DBA - jak sama nazwa wskazuje - jest to osoba, która dba o bazy danych. |
|
|
|
 |
Leone

|
Wysłany: 25-11-2008, 12:33
|
|
|
Do tego dodajmy style, których używasz, dodatkowe pliki, których nie ma pokazanych w check_files.php, itd.
W zasadzie, jeśli nie znasz dobrze tego skryptu forum, to lepiej przenieś wszystko. Dla bezpieczeństwa trzymaj pliki forum także u siebie na komputerze.
A argument - słaby net - uważam za trochę nietrafiony. Przecież nie przenosisz swojego forum co 2 dni, a lepiej się trochę pomęczyć, niż pozwolić aby userzy później narzekali. |
_________________ She was Lo, plain Lo, in the morning, standing four feet ten in one sock. She was Lola in slacks. She was Dolly at school. She was Dolores on the dotted line. But in my arms she was always Lolita. |
|
|
|
 |
Mulczas
|
Wysłany: 25-11-2008, 13:05
|
|
|
W sumie racja, a co zrobić żeby przy wrzucaniu plików na serwer przez TotalCommander co pare minut nie wyskakiwał ten komunikat o rozłączeniu TIMEOUT żebym nie musiał klikać połącz ponownie i dalej się wrzuca na serwer tylko żeby szło od początku do końca wrzucanie bez błędów połączenia |
|
|
|
 |
Leone

|
Wysłany: 25-11-2008, 13:07
|
|
|
Wgrywaj mniejszymi partiami. Czyli np. po jednym katalogu.
A najlepiej zainwestuj w lepszy hosting, bo to raczej jego wina, a nie Twojego słabego netu. |
_________________ She was Lo, plain Lo, in the morning, standing four feet ten in one sock. She was Lola in slacks. She was Dolly at school. She was Dolores on the dotted line. But in my arms she was always Lolita. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!