|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
jaka tabela odpowiada za zarejestrowanych uzytkowaników |
Autor |
Wiadomość |
Rynek20
|
Wysłany: 28-12-2008, 19:04 jaka tabela odpowiada za zarejestrowanych uzytkowaników
|
|
|
Witam
chciałbym zresetowac zarejestrowanych userów na forum tak zeby bylo 1 zarejestrowany zemna adminem
jaka tabela w bazie za to odpowiada? pewnie msze zostawic swoj profil zeby pzoneij wejsc na forum jako admin?
czekam na podpowiedzi |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
nicon

|
Wysłany: 28-12-2008, 19:10
|
|
|
phpbb_users.
Kod: | delete from phpbb_users where user_id >2; |
To Ci usunie wszystkich użytkowników poza Twoim. |
_________________ Pozdrawiam, Piotr `nicon` Kowalczyk.
Pomoc poza forum tylko odpłatna.
DBA - jak sama nazwa wskazuje - jest to osoba, która dba o bazy danych. |
|
|
|
 |
koziolek

|
Wysłany: 28-12-2008, 19:20
|
|
|
Tabela odpowiadająca bezpośrednio za uzytkowników to: phpbb_users - zostaw usera o id -1 bo to konto gościa
Ale inne tabele też odpowiadają za uzytkowników, np.:
phpbb_users_warnings - ostrzeżenia
phpbb_user_group - przydział do grup
Ilość zarejestrowanych wyświetlana pod "Kto jest na Forum" jest w phpbb_config - usercount |
_________________ #4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu |
|
|
|
 |
Rynek20
|
Wysłany: 28-12-2008, 19:31
|
|
|
zrobilem te kasowanie i kurna usunelo mnie tez bo sie okazalo ze nie mam id 2 tylko wieksze , jak teraz zrobic przez baze danych aby mi dac admina ? tzn panel adminstracyjny? tam w "levels" ? czy cos ? czekam na pomoc bo teraz jestem bezradny |
|
|
|
 |
koziolek

|
Wysłany: 28-12-2008, 19:43
|
|
|
Jak nie masz użytkownika to musisz go dodać Kod: | INSERT INTO phpbb_users( `user_active` , `username` , `user_password` , `user_level` ) VALUES ( 1, 'nick_admina', MD5( 'haslo' ) , 1); |
Chyba, że zarejestrowałeś się albo chcesz wykorzystać użytkownika o id 2 (którego nie usunąłeś) to zmień user_level na 1. |
_________________ #4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!