phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
Domy?lny avatar u?ytkowników
Autor Wiadomość
ToFFiK

Pomógł: 1 raz
Posty: 27
Wysłany: 10-10-2009, 17:16   

ja wpisalem zle w mysql zapytanie i avatary sie nie wyswietlaja co teraz zrobic?

[ Dodano: 10-10-2009, 19:58 ]
dobra juz zmienilem ale ten domyslny avatar mi nie dziala...
Kod:

{
            $avatar_sql = ( $mode == 'editprofile' ) ? '' : "'http://fragshock.pl/forum/images/avatars/fs.jpg', 2";
                }


mam cos takiego ale nie dziala
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Behavior


Posty: 11
Wysłany: 18-11-2009, 14:10   

Kod:
$avatar_sql = ( $mode == 'editprofile' ) ? '' : "'http://WASZ ADRES STRONY/images/avatars/gallery/NAZWA AVATARA', 2";


zmiencie na :

Kod:
$avatar_sql = ( $mode == 'editprofile' ) ? "" : "'http://WASZ ADRES STRONY/images/avatars/gallery/NAZWA AVATARA', 2";


U mnie dziala dzieki za fajna modyfikacje :)
 
     
sebul00000


Pomógł: 23 razy
Posty: 451
Wysłany: 29-07-2010, 01:32   

W instrukcji jest jeden mały błąd, ale to szczegół... Wszystko działa jak należy, ale po co w kodzie pisać cały adres obrazka (avatara), który ma być u nas na forum...? Wystarczy zamiast
Kod:
$avatar_sql = ( $mode == 'editprofile' ) ? '' : "'', " . USER_AVATAR_NONE;

dać
Kod:
$avatar_sql = ( $mode == 'editprofile' ) ? '' : "'../images/avatars/gallery/NAZWA_AVATARA_RAZEM_Z_ROZSZERZENIEM', 2";

Tak samo przy wykonywaniu zapytania do bazy
można tak
Kod:
UPDATE `phpbb_users` SET `user_avatar` = '../images/avatars/gallery/NAZWA_AVATARA_RAZEM_Z_ROZSZERZENIEM',
`user_avatar_type` = '2' WHERE `user_avatar` = '';
_________________
Za niewielką opłatą (przy mniejszych zleceniach, możliwość zapłaty smsem) robię wszystko (no może prawie wszystko ;] ) co jest związane ze skryptem forum phpBB2 by Przemo, między innymi instalacja skryptu przema, wgrywanie modów, itp.
 
     
gielet


Pomógł: 9 razy
Posty: 164
Wysłany: 29-07-2010, 23:20   

chwila, nie ma instrukcji, a przynajmniej ja jej nie widzę.
Zainstalowałem go, ale musiałem pobrać załącznik i instalować w nim mody, które już mam zainstalowane.
Mogą być jakieś skutki uboczne, czy ten załącznik to czysty plik z przema z zainstalowanym modem ?
 
     
Jasek

Pomógł: 53 razy
Posty: 357
Wysłany: 01-08-2010, 20:18   

mam mały pronlem, wykonalem zapytanie zeby kazdemu zmieniło na domyslny i zapomnialem zmienic adres do obrazka i teraz wykonuje jeszcze raz zapytanie i nic, nadal jest ten stary avatar :/ jakies pomysly? i czy da sie wykasowac calkowicie te avatary
 
     
Boltex



Pomógł: 475 razy
Posty: 2241
Wysłany: 01-08-2010, 20:32   

Jasek, spróbuj wyczyścić cache.
_________________
Nie pisz do mnie na PW/GG, chyba że o to poproszę | Zanim cokolwiek napiszesz radzę zapoznać się Regulaminiem | Przed założeniem nowego tematu sprawdź czy podobny temat już istnieje
Odpowiedź na większość pytań możesz znaleźć TUTAJ lub w FAQ | Poza forum pomagam tylko odpłatnie | Projekt subSilver2.0 - dołącz do nas!
 
     
sebul00000


Pomógł: 23 razy
Posty: 451
Wysłany: 01-08-2010, 22:20   

Boltex, to raczej nie pomoże, bo on ustawił każdemu kto nie miał avka ten avek w przykładowym zapytaniu, więc dopóki nie usunie im się tych avatarów to dopóty te avatary będą mieli i ponowne zapytanie
Kod:
UPDATE `phpbb_users` SET `user_avatar` = '../images/avatars/gallery/NAZWA_AVATARA_RAZEM_Z_ROZSZERZENIEM',
`user_avatar_type` = '2' WHERE `user_avatar` = '';

nie pomoże, trzeba teraz by dać zapytanie na usunięcie wszystkich avatarów, bo raczej nie ma takiego, żeby usunąć tylko te z tego moda.
_________________
Za niewielką opłatą (przy mniejszych zleceniach, możliwość zapłaty smsem) robię wszystko (no może prawie wszystko ;] ) co jest związane ze skryptem forum phpBB2 by Przemo, między innymi instalacja skryptu przema, wgrywanie modów, itp.
 
     
Jasek

Pomógł: 53 razy
Posty: 357
Wysłany: 02-08-2010, 15:14   

Jakby ktoś chciał skasować avatary to tutaj macie zapytanie:

http://www.przemo.org/php...ic.php?t=102175
 
     
PaRoWa/NKLT

Posty: 38
Wysłany: 18-01-2013, 15:00   

jak cofnąc te zapytanie? zł adres obrazka dałem
 
     
ResidenT


Pomógł: 12 razy
Posty: 219
Wysłany: 09-04-2014, 15:02   

Jak zmienić z starego avatar sql na inny?
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 10-04-2014, 05:10   

ResidenT, patrz w pierwszym poście...
 
     
ResidenT


Pomógł: 12 razy
Posty: 219
Wysłany: 10-04-2014, 16:48   

Nie działa ;(
 
     
krzysio423

Posty: 46
Wysłany: 07-02-2015, 17:47   

mam problem bo zrobiłem te zapytanie i usunęło mi wszystkie avatary i teraz muszę dla nowych użytkowników ręcznie dodawać te avatary co zrobić?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 08-02-2015, 12:38   

krzysio423, w pierwszym poście masz instrukcję.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę