phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Tabelka z informacją dla gości
Autor Wiadomość
Files92

Pomógł: 3 razy
Posty: 47
Wysłany: 05-01-2008, 00:49   Tabelka z informacją dla gości

Witam, jak zrobić tabelke taką jak tu:
http://vip-warez.org/
tą o treści:
Kod:
Aby korzystać z pełnej zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo.
! TUTAJ !
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! ;-)

widoczną tylko dla gości
Ostatnio zmieniony przez arcy 16-03-2009, 22:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 05-01-2008, 14:52   

w pliku templates/TWÓJ_STYL/overall_header.tpl znajdź:
Kod:
<!-- END overlib -->
po tym dodaj:
Kod:
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
<script type="text/javascript">
var persistclose=0 //set to 0 or 1. 1 means once the bar is manually closed, it will remain closed for browser session
var startX = 30 //set x offset of bar in pixels
var startY = 5 //set y offset of bar in pixels
var verticalpos="fromtop" //enter "fromtop" or "frombottom"

function iecompattest(){
return (document.compatMode && document.compatMode!="BackCompat")? document.documentElement : document.body
}

function get_cookie(Name) {
var search = Name + "="
var returnvalue = "";
if (document.cookie.length > 0) {
offset = document.cookie.indexOf(search)
if (offset != -1) {
offset += search.length
end = document.cookie.indexOf(";", offset);
if (end == -1) end = document.cookie.length;
returnvalue=unescape(document.cookie.substring(offset, end))
}
}
return returnvalue;
}

function closebar(){
if (persistclose)
document.cookie="remainclosed=1"
document.getElementById("topbar").style.visibility="hidden"
}

function staticbar(){
barheight=document.getElementById("topbar").offsetHeight
var ns = (navigator.appName.indexOf("Netscape") != -1) || window.opera;
var d = document;
function ml(id){
var el=d.getElementById(id);
if (!persistclose || persistclose && get_cookie("remainclosed")=="")
el.style.visibility="visible"
if(d.layers)el.style=el;
el.sP=function(x,y){this.style.left=x+"px";this.style.top=y+"px";};
el.x = startX;
if (verticalpos=="fromtop")
el.y = startY;
else{
el.y = ns ? pageYOffset + innerHeight : iecompattest().scrollTop + iecompattest().clientHeight;
el.y -= startY;
}
return el;
}
window.stayTopLeft=function(){
if (verticalpos=="fromtop"){
var pY = ns ? pageYOffset : iecompattest().scrollTop;
ftlObj.y += (pY + startY - ftlObj.y)/8;
}
else{
var pY = ns ? pageYOffset + innerHeight - barheight: iecompattest().scrollTop + iecompattest().clientHeight - barheight;
ftlObj.y += (pY - startY - ftlObj.y)/8;
}
ftlObj.sP(ftlObj.x, ftlObj.y);
setTimeout("stayTopLeft()", 10);
}
ftlObj = ml("topbar");
stayTopLeft();
}

if (window.addEventListener)
window.addEventListener("load", staticbar, false)
else if (window.attachEvent)
window.attachEvent("onload", staticbar)
else if (document.getElementById)
window.onload=staticbar
</script>
<!-- END switch_user_logged_out -->

potem znajdź:
Kod:
<body bgcolor="{T_BODY_BGCOLOR}" text="{T_BODY_TEXT}" link="{T_BODY_LINK}" vlink="{T_BODY_VLINK}" onload="focus_field('focus');">
i po tym dodaj:
Kod:
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
<div id="topbar"><span class=gen><font face="verdana"><center>
Aby korzystać z pełnej zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo. <br /><a href="profile.php?mode=register" class="gen"><b>! TUTAJ !</b></a><br />Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! ;-)
</center></font></span></div>
<!-- END switch_user_logged_out -->
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
kris2005a


Posty: 6
Wysłany: 08-06-2008, 20:41   

Skorzystałem z tej modyfikacji jednak nie jest tak jak powinno być. Napis pojawia się na górze forum bez obramowania (patrz obrazek), nie przesuwa się. Co mam zrobić by działało?

Przesyłam też plik overall_header.tpl ze swojego forum (wersja bez modyfikacji).

767689.JPG
Plik ściągnięto 201 raz(y) 47,71 KB

overall_header.rar
Pobierz Plik ściągnięto 429 raz(y) 2,23 KB

 
     
BeAfraid

Pomógł: 3 razy
Posty: 28
Wysłany: 09-06-2008, 13:11   

Mam ten sam problem... co kris2005a
 
     
jaco1992

Pomógł: 10 razy
Posty: 220
Wysłany: 09-06-2008, 16:07   

Ja mam tak samo ;|
 
     
szresi


Pomógł: 242 razy
Posty: 944
Wysłany: 09-06-2008, 16:17   

Wydaje mi się ze w pierwszym kodzie od Koziolka brakuje początku..

zaraz po

<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->

powinno być jeszcze


Kod:

<script language="JavaScript" type="text/javascript"
src="images/jsscripts.js"></script>

                        <style type="text/css">#topbar{
position:absolute;
border: 1px solid black;
padding: 5px;
background-color: #FFFFF; // KOLOR TŁA APLETU
width: 620px;
visibility: hidden;
z-index: 400;
}

</style>
;)
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 09-06-2008, 19:51   

hmmm... być może ;)

z tego co pamiętam to sam kopiowałem ten kod z jakiejś strony nie bardzo patrząc "co i jak" oraz nie sprawdzając go :P

ta wersja powinna działać:
http://www.przemo.org/php...p=317818#317818
(właściwie to jest to samo co mój post + szresi77 ;] )
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
jaco1992

Pomógł: 10 razy
Posty: 220
Wysłany: 10-06-2008, 12:03   

Teraz działa . dzięki
 
     
ziom73


Posty: 75
Wysłany: 10-12-2008, 09:31   

Ja mam
Kod:
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
z 5
A
Kod:
<!-- END overlib -->
z 2
:x :x I nie wiem po czym mam wstawić :!: :!: :!:
To mój overall:
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kromka

Posty: 18
Wysłany: 10-12-2008, 22:24   

ziom73, nie ma załącznika. Coś chyba źle wstawiłeś ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę