phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Woytec
17-12-2013, 17:42
Statistics TOP5 in index by lui754 v1.7
Autor Wiadomość
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 02-03-2009, 22:52   

adrian507120, dodaj cały ten kod tabelki przed:

Kod:
<!-- BEGIN disable_viewonline -->


Gorszego index_body.tpl nie widziałem. Bajzer i chaos.
_________________
lui754
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
tomas997

Posty: 104
Wysłany: 02-03-2009, 22:53   

Super, naprawde fajne :) , a nie zastanowił byś się nad czymś wydaje mi się lepszym dla wszystkich.

Dwie Opcje, Dwa Mody:

1)

a) Duża tabelka nad forum czy pod forum.

Tabelka 3 kolumny: Najczęściej oglądane tematy, Najwięcej Odpowiedzi i najnowsze posty
Pasek1: ostatni odwiedzający
Pasek2 Najaktywniejsi użytkownicy
Tabelka 3 kolumny: ostatnie zdjęcia - jakieś miniaturki

I powiązać tak ładnie to wszystko w jedną tabelke tak fajnie.

2)

Podłużna tabelka z boku forum, np. regulowana z poziomu PA, coś podobnego jak w portalu, tylko że na forum w stałej występującej na wszystkich podstronach forum tabelce.

a)Tabelka: Informacje, data, czas:
data, czas, urodziny itd, cos podobnego

b)Tabelka: Ostatnio zarejestrowani:
Ostatni zarejestrowani uzytkownicy

c) tabelka Najaktywniejsi uzytkownicy:
Lista 5 najaktywniejszych uzytkownikow

d) Tabelka tematy:
Ostatnie tematy na forum, czy popularne tematy na forum

e) tabelka ostatnie zdjęcia
w miniaturkach aby sie miescilo, 3 ostatnie zdjecia dodane



I POTEM wszystko zgrac w fajna paczke. Mam na myscli co co jest w portalu, aby regulowac w PA.

Co o tym myslicie.
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 02-03-2009, 22:56   

tomas997, powiem ci jedno nie ma ba przeginać
mod jest taki sam jak w vB
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 02-03-2009, 22:57   

tomas997, Za duzo tego :P Ja robiłem tego moda dla tych co chcieli tabelke podobna do vBulletin i na tym się skończy. Dodam kilka poprawek i będzie wersja 2.0
_________________
lui754
 
     
Boltex



Pomógł: 475 razy
Posty: 2241
Wysłany: 02-03-2009, 23:08   

a mozna to umiescic miedzy Sb a tabela kto ostanio byl na forum itp?
 
     
scun

Posty: 21
Wysłany: 02-03-2009, 23:13   

Witam mi to nie działa tak jak powinno proszę spojrzeć na screen. Dodaję też czyste pliki index i index_body jeśli mozecie prosze o zmodyfikowanie ich.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 02-03-2009, 23:15   

Cytat:
a mozna to umiescic miedzy Sb a tabela kto ostanio byl na forum itp?

wiesz możesz umieszczać dzie chcesz
w /templates/NazwaStylu/index_body.tpl
kod z instrukcji zamiast przed
Kod:
<!-- BEGIN disable_viewonline -->

wstaw po
Kod:
<!-- END disable_viewonline -->
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
adrian507120
zbanowany


Pomógł: 29 razy
Posty: 746
Wysłany: 02-03-2009, 23:24   

Dziala tylko nie wiem czy to ma byc tak jak mam puste pola ??

 
     
scun

Posty: 21
Wysłany: 02-03-2009, 23:47   

skoro nie masz tematów na forum no to pola będą puste narazie xD

proszę o pomoc z moim problemem.

Pozdrawiam
 
     
adrian507120
zbanowany


Pomógł: 29 razy
Posty: 746
Wysłany: 02-03-2009, 23:48   

scun, tak wiem ze beda puste ale ta czarna dziura dziwnei wygloda i nie wiem czy to tak ma zostac

[ Dodano: 03-03-2009, 00:05 ]
Jednak cos jest nie tak wrzucalem czysty index_body.tpl z tabelka dalej to samo inne pliki dobrze wyedytowalem
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 03-03-2009, 14:39   

adrian507120, jak nie masz żadnych postów to pole jest puste :roll: lol

scun, zmniejsz długoś linków. index.php linijki:

Kod:
    if (strlen($topic_data[$i]['topic_title']) > 22)
   {
    $topic_data_topic_title = substr($topic_data[$i]['topic_title'], 0, 22)." ...";
    }


występuje to 3 razy, zmniejsz liczbe 22 do 15 i nie będzie rozwalać.
_________________
lui754
 
     
adrian507120
zbanowany


Pomógł: 29 razy
Posty: 746
Wysłany: 03-03-2009, 15:33   

lui754, tak to wygląda po dodaniu posta

 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 03-03-2009, 15:38   

adrian507120, no nie wiem, wgraj jeszcze raz moda ale p[ierw pobierz go z 1 paczki w 1 poście. Masz małe forum i tabelka tak wygląda
_________________
lui754
 
     
adrian507120
zbanowany


Pomógł: 29 razy
Posty: 746
Wysłany: 03-03-2009, 15:56   

lui754, wiem że mam małe forum ale nie powinno być tak według mnie

[ Dodano: 03-03-2009, 16:01 ]
Instalowałem jeszcze raz i nic dalej to samo z orginalnym index_body.tpl jest to samo
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 03-03-2009, 16:01   

adrian507120, a według mnie powinno. Nie masz po prostu z czego zrobić statystyk i tyle.
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę