phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
22-01-2009, 19:08
[Problem] Mam 4 pytania zwiazane z przemeblowaniem portalu i
Autor Wiadomość
mari09

Wysłany: 29-05-2007, 01:02   [Problem] Mam 4 pytania zwiazane z przemeblowaniem portalu i

wykorzystałem ten post ponieważ nie został zamknięty a moje pytania nawiązują dalej do podobnego tematu
edit:

1. Jak ustawić wielkość maksymalna zdjęć w poście ale tak żeby można było tez ustawić inna maksymalna wielkość dla portalu??? (żeby je pomniejszało i robił się link do powiększenia)
2. Mam problem z modułami w portalu, chciałem sobie całkowicie przemeblować i poprzenosić kody w modułach, ale jak się okazało na przykład po przeniesieniu wylogowywania z menu do info o użytkowniku (pliki styli .tpl) kod przestał działać i jedynie odświeża mi stronę -_- albo po przeniesieniu info o czacie do linkow kod także przestał funkcjonować. Może mi ktoś cos na to poradzić?
3. No i jeszcze jak zrobić to z tymi piwami żeby jedynie za danie piwa odkrywało tekst a nie za odpisanie na post i żeby w portalu nie było widać ukrytego tekstu dla wszystkich, nawet gości, trochę dziwne, to tak u wszystkich?
4. Można zrobić jakiś bbcode na automatyczne wstawianie "czytaj dalej" czy "zobacz wiecej", tak jak to się pojawia po przekroczeniu ustawionej przez nas maksymalnej ilości znaków w wiadomości portalu???

Myślę że są to przydatne rzeczy i z góry dzięki za jakiekolwiek próby pomocy
A jak skończę laya portalu i style forum to podam linka naturalnie...

To niżej to stary post
Cytat:
mam problem bo wlasnie robie swoje forum i bardzo mnei interesuje co to za dwa mody:

okno nowych wiadomosci i odpowiedzi
jak przerobić z takiego forum jak to na takie jak na zdjęciu
same opcje i taki wygląd jak na fotce umiem zrobić tylko później działają tylko bbcody te co były a ja nie wiem jak dodać inne, zawsze mam błąd w includes/bbcode.php...

mod podziękowań
może zacznę tak, w tym modzie można podziękować tylko autorowi tematu, najpierw jeśli dajemy jakies linki to umieszczamy je w
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
(na zdjęciu nr 3, 4, 5, 6) nastepnie osoby czytające musza nacisnąć button podziękowania (7 danke) i dopiero ujawnia im się text ukryty. Nastepnie dodaje na samym dole (8) osoby które podziękowały i zlicza je...

i (2) pokazuje ile osoba podziękowaliśmy i ile nam podziękowało w ilu tematach

„Für Beiträge bedankt: 19” – za 19 tematów podziękował
„Erhiet xxx Danke für 13 Beiträge” – dostał xxx podziękowań za 13 tematów

Możecie mi w takim razie powiedzieć jakie to modyfikacje i model forum będzie do tego najlepszy, to zainstaluje wszystko od nowa...
[/list]
Ostatnio zmieniony przez mari09 13-06-2007, 17:06, w całości zmieniany 2 razy  

Gadatliwa Kasia 

joli
Yollien +Styler

Wysłany: 29-05-2007, 03:06   

1.bbcodemenager +przeróbka pliku posting_body.tpl stylu http://www.przemo.org/php...pic.php?t=27988
2.beermod
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=26733
oba masz dostepne do wersji 1.12.5

Tytuł tematu jest niezgodny z zasadami.
Popraw tytuł, aby uniknąć zamknięcia wątku.

popraw tytuł

mari09

Wysłany: 29-05-2007, 03:20   

o to chodzi ze bylem wczesniej przed zalozeniem tego temau tam gdzie linki podales... ale nie bylem pewny czy to napewno zadziala, wolalem sobie zaostrzedzic roboty pytajac tutaj...

myslalem ze w beermod mozna rozdawac wszystkim + nie tylko autorowi tematu... i mozna tam jeszcze zrobic pod avaterem takie statystyki ile podziekowan w ilu tematach?

...jak tak to zabieram sie do robioty

[ Added: 31-05-2007, 03:57 ]
mam kolejne patynia odnosnie tych modow

najpierw ten ze stawianiem piwa, ustawilem zeby tylko za pierwszy temat mozna bylo stawiac ale nie mam pojecia jak zrobic zeby tylko za nacisniecie przycisku "piwo" (u mnie thx bo tak sobie przerobilem) ujawnialo text z "hide". Bylo by wszystko ok gdyby nie to ze wystarczy odpowiedziec w temacie i mozna juz wszystko widziec, jak moge to zmienic zeby tylko za przycisniecie dawalo????

a teraz mod bbcode, wszystko fajnie dziala pododawalem pare innych ale mam problem z "code", powinien byc tak jak tutaj:
Kod:
wwwwwww
iiiiiii

"i" ma taka sama szerokosc jak "w"
a u mnie wyglada to mniejwiecej tak:
wwwwwwwwww
iiiiiiiiii
jaki musze html kod wkleic zeby uzyskac taki kod jak u was i przy okazji prosil bym tez o html "hide"

[ Dodano: 13-06-2007, 17:08 ]
czytajcie od pierwszego postu bo go calkowicie edytowalem...

Odpowiedz do tematu