phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Who Viewed My Profile by lui754 v2.0a
Autor Wiadomość
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 08-03-2009, 15:05   Who Viewed My Profile by lui754 v2.0a

Who Viewed My Profile by lui754

Kod:

######################################################
## MOD Title:    Who Viewed My Profile by lui754
##
## Autor:     OXPUS & lui754 (optymalizacja, wyglad) & They2 (konfiguracja w PA)
##
## Opis:    W profilu (viewprofile) każdego usera wyswietlana jest tabelka z userami,
##            którzy ostatnio odwiedzili dany profil.
##            Odnośnik do nowej podstrony z wszystkimi danymi na temat userów
##            którzy odwiedzili nasz profil.
##                                   
## MOD Version:        2.0a    (Wersja bez konfiguracji w PA)
##                           
## Kompatybilnosc:     phpBB modified by Przemo 1.12.5 < 1.12.6       
## Trudnosc instalacji:    Łatwa
## Czas instalacji:    5-10 Minut
##                                   
## Pliki do edycji:    4               
##            includes/constants.php               
##            includes/usercp_viewprofile.php               
##            language/lang_polish/lang_main.php
##            templates/NazwaStylu/profile_view_body.tpl               
##                                   
## Pliki do skopiowania:   
##            profile_view_user.php
##            templates/NazwaStylu/profile_view_user_body.tpl
##
## Zapytania SQL: 2
#####################################################


Co potrafi?
:arrow: W profilu każdego usera wyswietlana jest tabelka z userami, którzy ostatnio odwiedzili dany profil.
:arrow: Możemy ustawić domyślny avatar dla userów którzy nie posiadają aktualnie żadnego.
:arrow: Zmniejsza avatary do rozmiarów 50x50 (mozna zmienić, w instrukcji jest podane rozwiązanie).
:arrow: Dodaje oddzielną strone ze statystykami wyświetleń

Optymalizacja:
:arrow: Mała optymalizacja zapytań UPDATE oraz SELECT
:arrow: [Czas: 0,27 | 12 SQL] a przed modyfikacją było [Czas: 0,29 | 10 SQL]
:arrow: Czas generowania podstrony z wszystkimi userami [Czas: 0,18 | 3 SQL]

Demo:
Widok w profilu

Widok listy

i u mnie na forum jeśli ktoś ma konto. (nie będe xxx razy robił kont testowych ponieważ zawsze ktoś spamuje albo zmienia hasło)

Instrukcja+pliki w załączniku
_________________
lui754
Ostatnio zmieniony przez arcy 10-03-2009, 18:45, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 08-03-2009, 16:10   

Twoja pomysl jak napisalem tu http://www.przemo.org/php...p=421113#421113

Odpada.
Twoja sprawa, zobaczymy kto inny uwaza i oceni.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 08-03-2009, 18:51   

lui754, lepiej jest na osobnej podstronie, lub 5 w profilu, i link "więcej" ktory kieruje na podstrone ;)
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
Mateusz61


Pomógł: 33 razy
Posty: 282
Wysłany: 08-03-2009, 19:26   

lui754 błąd w instrukcji:

Kod:
#
#-----[ OTWÓRZ ]------------------------------------------
#

templates/subSilver/profile_view_body.tpl

#
#-----[ SZUKAJ ]------------------------------------------
#

                <!-- BEGIN advert_person -->
                <tr>
                    <td valign="top" align="center" colspan="2"><span class="gensmall">{advert_person.LINK}</span></td>
                </tr>
                <!-- END advert_person -->
               
#
#-----[ DODAJ PO ]------------------------------------------
#

                <tr>
                    <th width="100%" colspan="5" class="thTop" valign="top" nowrap="nowrap">{L_VIEWER}{USERNAME}</th>
                </tr>
            <!-- BEGIN row -->
                <td width="50%" class="row1" align="center" valign="top" nowrap="nowrap">{row.AVATAR}<br />{row.VIEW_BY}</td>
            <!-- END row -->
            </table>


trzeba dodać ale bez </table> na końcu...

jak zwiększyć limit na 10 :?:
w tym includes/usercp_viewprofile.php

LIMIT 5"; :?:

zaznaczam że nie mam tak jak u Ciebie to umiejscowione tylko pod całą tabelą profilu
przed jumpboxem
 
     
Budyn00

Pomógł: 22 razy
Posty: 206
Wysłany: 10-03-2009, 02:58   

Witam :)
Mam mały problem . albo i dwa ;)
1) Dziwnie mi wyświetla ostatnich 5 osób :

Jak widać na Screenie od lewej dwie osoby ok ale ostatnia 3ka. jest za bardzo ściśnięta ze sobą

A teraz mój 2gi problem :/
2) W profilu miałem tak :

a teraz mam tak :

Nie wiem jak to nazwać ;) Tak jak by zrobił się <center> , a wcześniej było bardziej po lewej stronie.
Dało by się przywrócić na lewa stronę tak jak wcześniej ?
Ps. Dodam iż wykasowałem z "profile_view_body.tpl" jedno "</table>" , ponieważ stopka , hmm "zmieniła kolory ;) " Nie pamiętam dokładnie ale wcześniej instalowałem inne modyfikacje które integrują w profile_view_body.tpl
Ps2. Jak by to miało w czymś pomóc dodam załącznik z profile_view_body.tpl
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 10-03-2009, 17:11   

Wersja 2.0a (jeszcze bez konfiguracji w PA)

Zoptymalizowałem cały kod, dodałem nowe pola na liście wszystkich userów, zmieniłem wygląd.
Wszystko jest opisane w poście numer jeden na tej stronie ;)

Mam nadzieję że They2 doda konfiguracje w PA.
_________________
lui754
 
     
Zips

Pomógł: 2 razy
Posty: 42
Wysłany: 10-03-2009, 18:02   

dałoby radę zrobić od razu avatar nad nazwą użytkownika?
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 10-03-2009, 18:03   

nie ponieważ zajmowałoby to za dużo miejsca. Ale moze They wpadnie na jakiś pomysł ;)
_________________
lui754
 
     
Zips

Pomógł: 2 razy
Posty: 42
Wysłany: 10-03-2009, 18:07   

Za dużo miejsca?
Skalowanie 50x50 i by było w miarę git :)
Zrobić tak jak w VB, belka i tak

Nick, Nick, Nick
Nick, Nick, Nick

Było by w sam raz
 
     
adrian507120
zbanowany


Pomógł: 29 razy
Posty: 746
Wysłany: 10-03-2009, 23:08   

lui754, a aktualizacja ze starej wersji tej pierwszej ??
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 11-03-2009, 19:20   

lui754, po troche przerwie wchodze i sprawdzilem co robiles w tych plikach z mojej modyfikacji.

- pozmieniales i usunales baze danych sql i niektore rzeczy ze az widze duzo czerwono w porownaniu zawartosci :? a to po co ? jaki problem ?
- i w dodatku w pierwszej kolumnie sa same kropki, w trzeciej same flagi polskie
Kod:
        $viewer_avatar = '<img src="http://www.przemo.org/phpBB2/forum/templates/subSilver/images/custom_fields/Poland.gif" alt="" height="50" width="50" border="0" />';
naprawde glupota :lol: myslisz ze na forum siedza sami polacy ?

te z mojej modyfikacji nic nie dotykaj, ja sam to uporzadkuje wyglad.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 11-03-2009, 19:24   

They2 napisał/a:
- i w dodatku w pierwszej kolumnie sa same kropki, w trzeciej same flagi polskie

jakie same kropki? u mnie przed kropkami są liczby ;)

They2 napisał/a:
naprawde glupota :lol: myslisz ze na forum siedza sami polacy ?

To jest przykładowy avatar, nie miałem pomysłu aby coś wstawić i dałem flage. To jest avatar jakby co.
They2 napisał/a:
- pozmieniales i usunales baze danych sql i niektore rzeczy ze az widze duzo czerwono w porownaniu zawartosci :? a to po co ? jaki problem ?


Aby nie generowało dużej ilości zapytań ? :lol:
_________________
lui754
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 11-03-2009, 19:26   

lui754 napisał/a:
Aby nie generowało dużej ilości zapytań ? :lol:
nic nie widze zeby byly sql cache, a powinno miec zamiast usuwac.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 11-03-2009, 19:29   

They2, spójrz może na ilość generowanych zapytań. U mnie pokazuje tak: [Czas: 0,15 | 2 SQL] webd.pl


EDIT:
Po za tym nie masz ustawionych CHMODÓW ;)
_________________
lui754
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
adrian507120
zbanowany


Pomógł: 29 razy
Posty: 746
Wysłany: 11-03-2009, 19:56   

lui754, korzystam ze starej wersji jest aktualizacja ?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę