phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
przemoNews v2.1
Autor Wiadomość
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 16-03-2009, 22:03   przemoNews v2.1

Skrypt pobiera newsy z Forum phpbb2przemo i wyświetla je na twojej stronie.

:arrow: Wybór Podforum z którego mają być wyświetlane newsy
:arrow: Określenie Długości newsa jak i Długości tytułu
:arrow: Rozwijany news (czytaj całość)
:arrow: Obsługa templatek (w paczce 3 skórki)
:arrow: Obsługa BBCode
:arrow: Mozliwosc dodania headera i footera z forum (templatki newsow nadal w autorskim systemie templatek)

:arrow: Wersja 2.1 dodana mozliwosc dodania do strony z newsami headera i footera forum
:arrow: Wersja 2.0 dodana obsluga simple template, tymczasowo usunieta obsluga zlacznikow, obsluga opcji "czytaj całosc". Masa poprawek w kodzie.
:arrow: Wersja 1.2.1 dodany timestamp z posta, kod dzięki Mikael`owi
:arrow: Wersja 1.2 dodałem obsługę załączników, mozliwosc zmiany odległosci miedzy newsami (w px)
:arrow: Wersja 1.1 (poprawiony błąd 'Hacking Attempt')

:arrow: Screeny:
http://i32.tinypic.com/f9nrtl.png
http://i31.tinypic.com/4u8nqt.png


:!: Autor: Bucu
Pomogli: Maminowiec, Mikael.


:!: Krok 1

Pobieramy najnowszy załącznik z tego posta.

:!: Krok 2a - OPCJA1

Zmieniamy nazwę pliku index.php na np wyswietl_newsy.php
Wrzucamy pliki z ząłącznika do folderu z forum, wywołujemy z przeglądarki plik wyswietl_newsy.php

Otwieramy nastepnie plik wyswietl_newsy.php, wyszukujemy wpis:

Kod:
$r = 'index.php';


i zamieniamy na:

Kod:
$r = 'wyswietl_newsy.php';



:!: Krok 3b - OPCJA 2
Jeśli np chcemy wrzucic skrypt newsów do innego folderu niz do tego z naszym forum (np folder wyzej)

Wchodzimy do folderu images, znajdującego się w naszym folderze głównym forum i kopiujemy cały katalog smiles. W folderze w którym znajduje się nasz plik news.php tworzymy folder images i do niego wklejamy wczesniej skopiowany folder smiles. Uwaga !!! - Jeśli pliki od moda umieściles w folderze z forum, możesz pominąć ten krok

i zmieniamy w pliku configuration.php

sciezka do forum:
Kod:
$phpbb_root_path = './';

na
Kod:
$phpbb_root_path = './forum/';



:!: Krok 4 - Konfiguracja Ogólna

Opis zmiennych z pliku configuration.php:

sciezka do forum:
Kod:
$phpbb_root_path = './forum/';


czy dodac header i footer z forum?
Kod:
$integrated_page = '0';


napis wyswietlany w pasku tytulowym przegladarki
Kod:
$sitename = 'przemoNEWS';


ID forum z którego mają być pobierane Newsy
Kod:
$forumid = '1';


Ilość newsów do wyświetlenia przez skrypt
Kod:
$how_many_news = '3';


dlugosc tytulu (w znakach)
Kod:
$topiclength = '100';


dlugosc newsa (w znakach)
Kod:
$how_many_news = '680';


:!: Osoby posiadające poprzednią wersję skryptu proszone są o usunięcie jej i zainstalowanie wersji 2.0 "na czysto".
Pliku z diffami, ani instrukcji jak przejsc z 1.2 na 2.0 nie bedzie, powodem jest bardzo duża ilość zmian w kodzie.
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
Ostatnio zmieniony przez arcy 27-09-2009, 14:34, w całości zmieniany 21 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Mateusz61


Pomógł: 33 razy
Posty: 282
Wysłany: 17-03-2009, 07:40   

mam taki plik:
jak wstawić to w nim :?:
Kod:
<?php
define('IN_PHPBB', true);
include ("configuration.php");

include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.php');
include($phpbb_root_path . 'includes/bbcode.php');

$userdata = session_pagestart($user_ip, $forum_id);
init_userprefs($userdata);
$user_level = $userdata['user_level'];
$user_id = $userdata['user_id'];
$session_id = $userdata['session_id'];
$session_logged_in = $userdata['session_logged_in'];

include ("news.php");
?>


PS: Krok1 mam w pliku news2.php
 
     
SIWY DYM


Pomógł: 228 razy
Posty: 662
Wysłany: 17-03-2009, 08:36   

Bucu poproszę o bardziej 'rzeczowe' demo tej modyfikacji. Kierując się pod podany adres do dema otwiera mi stronę główną na której nie pokazuje nic co można nazwać "newsy z Forum phpbb2przemo"
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 17-03-2009, 12:43   

Bucu, czy w newsie znajduje załącznik ?
mam na mysli zdjecia/obrazki oprocz tagi img.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 17-03-2009, 13:48   

Pozmieniana instrukcja, zalaczone gotowe pliki.
They2, niestety zalacznikow nie. tylko Tytul newsa, datę, autora, tresc i link do newsa na forum.

SIWY DYM, te newsy sa pobierane z przemo :P , screena dam, mozliwe ze admin tamtego forum dal restrykcje dla zarejestrowanych wiec:

http://i44.tinypic.com/1zx6s0m.png
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 17-03-2009, 14:04   

Bucu, a mozesz dodatkowo przerobic zalacznik do newsa ?
bylbym wdzieczny.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 17-03-2009, 14:10   

Znajde czas tosie zastanowie jak to zrobic. Jesli ktos ma pomysl to mozecie probowac ;P
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
Donon

Posty: 14
Wysłany: 20-03-2009, 16:26   

A da się jakoś datę wyciągnąć bez umieszczania jej w nazwie tematu?
 
     
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 20-03-2009, 16:47   

sprawdz

Kod:
create_date($lang['DATE_FORMAT'], $row['user_regdate'], $board_config['board_timezone']);
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
Donon

Posty: 14
Wysłany: 20-03-2009, 17:02   

Nie ogarniam gdzie wstawić ^^ bo tam gdzie próbowałem to wywalało błąd
 
     
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 20-03-2009, 17:06   

w news.php

Kod:
echo create_date($lang['DATE_FORMAT'], $row['user_regdate'], $board_config['board_timezone']);


nie wiem czy to bedzie dzialac, sprawdzic mozesz
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
Donon

Posty: 14
Wysłany: 20-03-2009, 17:07   

Znaczy się teoretycznie mam to wstawione i nie wywala błędu ale jak dalej w tą tabelkę wbić tą datę.


Kod:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/donon/public_html/radio/index2.html:11) in /home/donon/public_html/radio/forum/includes/sessions.php on line 676

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/donon/public_html/radio/index2.html:11) in /home/donon/public_html/radio/forum/includes/sessions.php on line 677

ew.
Kod:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/donon/public_html/radio/index2.html:11) in /home/donon/public_html/radio/forum/includes/sessions.php on line 546

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/donon/public_html/radio/index2.html:11) in /home/donon/public_html/radio/forum/includes/sessions.php on line 547
Test newsów


Wie ktoś jak to naprawić bo mam to wstawione w zwykły html i kombinuje już 2 dni i nie wiem co jest grane, raz to jest a raz nie ma.
 
     
Tajniak_klb

Pomógł: 2 razy
Posty: 22
Wysłany: 23-03-2009, 18:37   

Mam banalne pytanie.
Wyskakuje mi błąd:
Kod:
Warning: include(../extension.inc) [function.include]: failed to open stream: Nie ma takiego pliku ani katalogu in /home/Tajniak/domains/numidia.firehost.pl/public_html/forum/news/index.php on line 5


Newsy mam w katalogu NEWS w głównym katalogu, a forum jest w katalogu FORUM na głównym forum i niewiem jak to razem złączyć.
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 23-03-2009, 18:38   

zmień scieźke do pliku extension.inc na forum/extension.inc lub /forum/extension.inc
_________________
lui754
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 23-03-2009, 18:41   

Tajniak_klb, czyli jesli masz tak katalogi:

+folder_gowny
news
forum

i w folderze news masz pliki od mojego skryptu to ustaw w configuation.php

Kod:
$phpbb_root_path = '../forum/';
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

Prezent Simple - Prezent dla programisty

• Zamów reklamę