|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Blokowanie mo?liwo?ci w?amania plikiem .htaccess |
Autor |
Wiadomość |
TosteR6666
|
Wysłany: 22-03-2009, 14:07 Blokowanie możliwości włamania plikiem .htaccess
|
|
|
Witam czy jest możliwość zablokowania włamania na forum poprzez plik .htaccess? Jeśli tak to jak ma wyglądać część tego pliku odpowiadająca za to? Czy nie będzie to kolidowało z modem spider frendly ? Proszę o szybką odpowiedź. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
MagicalFire

|
Wysłany: 22-03-2009, 14:11
|
|
|
TosteR6666 napisał/a: | Witam czy jest możliwość zablokowania włamania na forum poprzez plik .htaccess? | powiedz moi kto ci takich głopot nagadał
możesz tylko zabezpieczyć tak panela admina
faq
Dodatkowe zabezpieczenie Panelu Administratora
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=55955 |
_________________ nie za takie Przemo walczyliśmy |
|
|
|
 |
TosteR6666
|
Wysłany: 22-03-2009, 14:53
|
|
|
MagicalFire, to jest składnia która podobno blokuje dostęp takiemu rootkitowi, exploitowi możliwość wykonania niektórych operacji niezbędnych do włamania |
|
|
|
 |
MagicalFire

|
Wysłany: 22-03-2009, 16:47
|
|
|
TosteR6666, na początek zmień hosting
poza tym przeczytaj ogłoszenie |
_________________ nie za takie Przemo walczyliśmy |
|
|
|
 |
TosteR6666
|
Wysłany: 22-03-2009, 18:55
|
|
|
MagicalFire, ja to wyczytałem na jednej ze stron podobno w ten sposób można joomala zabezpieczyć ale chciał bym to przenieść na przema być może źle ułożyłem pytania a jeśli dobrze widzicie to jednym z nich było czy takie coś nie będzie kolidować z modem spider frendly który używa mod rewrite |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!