phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Generator postów
Autor Wiadomość
bartek5132


Pomógł: 14 razy
Posty: 62
Wysłany: 22-03-2009, 17:06   Generator postów

Generator postów

Kod:
###################################################################
#                                                                 #
#     Pobrane ze strony http://www.przemo.org/phpBB2/             #
#                                                                 #
###################################################################
#
#                               install.txt
#---------------------------------------------------------------!
#   Wersja                  : 1.0                               !
#   Data                    : 22 marzec 2009                    !
#                                                               !
#   forum                   : http://web-team.xaa.pl/forum      !
#   email                   : kawczyski.bartek@gmail.com        !
#                                                               !
#   Pliki do skopiowania        : generator.php                 !
#                               : generator_body.tpl            !
#                                                               !
#                                                               !
#############################################################################
#
#   copyright (C) 2009 by bartek5132
#
#   Prosty generator postów oparty o BBCode dla forum phpbb by Przemo dla wersji 1.12.6p1
#   
#   Licencja GNU General Public License
#   
#   demo http://web-team.xaa.pl/forum/generator.php
#
#############################################################################

#############################################################################
# Instalacja
#
#
# 1. Skopiuj pliki
#        /generator.php do głównego katalogu forum
#        /generator_body.tpl do templates/NAZWA STYLU/
#
#############################################################################


Opis:
:arrow: Jest to generator postów na duże fora z download'em choć nie tylko
:arrow: Polega on na tym że wypełniamy rubryki a on nam generuje gotowy kod który następnie wklejamy na forum
:arrow: nie wymaga edycji plików forum wystarczy skopiować dwa pliki

Screen:


demo: http://web-team.xaa.pl/forum/generator.php
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 20:25, w całości zmieniany 4 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 22-03-2009, 17:48   

Ciekawe ;)

a) nie zwraca komunikatu z błędem (tzn. że trzeba wypełnić wszystkie pola) klikając u Ciebie (i nie wypełniając pól) menu Ci się rozwala

b) Nie wstawiamy kodu PHP w TPL, po to mamy pliki tpl, aby oddzielić kod php, od kodu html

Na razie tyle, później może coś jeszcze wyłapię.
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
bartek5132


Pomógł: 14 razy
Posty: 62
Wysłany: 22-03-2009, 18:01   

a) nie ma wyświetlania błędu ponieważ jest nie potrzebny są oznaczone pola na czerwono które trzeba wypełnić no chyba że ktoś czytać nie umie, a z tym menu to pewnie to błąd stylu bo nieraz też mi się tak dzieje na forum(ale nie za każdą razą) :lol:

b) wiem o tym doskonale ale jakoś że na Przemo znam się tak mniej więcej nie mogłem tego formularza zintegrować ;]
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 22-03-2009, 18:19   

Jeśli chodzi o wyświetlanie błędów, to mam na dysku fajną regułkę JS, skorzystaj z niej, będzie to jakoś ciekawie wyglądać, łap przykład:
Kod:

    <script type="text/javascript">
    function $ ( id )
    {
        return document.getElementById(id);
    }


function check_rejestracja () {
    var errors = "";

    if ( $('tytul_filmu').value == '' )
        errors = errors + "Koniecznie podaj Tytuł filmu!\n";
           
    if ( $('opis_filmu').value == '' )
        errors = errors + "Koniecznie podaj Opis filmu!\n";
       
    if (errors != "") {
        alert("Wystąpiły błędy w wypełnieniu formularza:\n\n" + errors + "\n Popraw je i ponownie spróbuj wysłać formularz.");
        return false;
    }
}
    </script>


do <form action dodajemy;
Kod:

onsubmit="return check_rejestracja();"


i jedziem, w polach input dajemy:
Kod:

<input type="text" name="tytul_filmu" id="tytul_filmu" /> itd


jeśli pole jest puste, wyskakuje okienko z informacją o błędzie, i akcja nie wykonuje się.
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
bartek5132


Pomógł: 14 razy
Posty: 62
Wysłany: 22-03-2009, 18:47   

po co JS jak cały skrypt jest w PHP

można Tak np:
if (empty($tytul)){
echo('<script type="text/javascript">alert('Nie wypełniłeś wszystkich pól w formularzu!');</script>');
}

Ale to jak ktoś będzie chciał to sobie zrobi :lol:
 
     
szafa81

Pomógł: 1 raz
Posty: 62
Wysłany: 23-03-2009, 00:48   

bartek5132, a gdyby tak zrobic zamiast pokazywania kodu do wklejenia to aby od razu wysylany byl post... z mozliwoscia tez podgladu...
_________________
Pozdrawiam, szafa.
 
     
shadow89

Posty: 16
Wysłany: 27-03-2009, 19:17   

Witam mi nie działa nie wiem co zrobiłem źle wgrałem generator.php do głównego katalogu public html a generator_body.tpl do głównego katalogu mojego stylu i nie widać efektów proszę o pomoc
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 27-03-2009, 19:20   

shadow89, nie ma pliku http://shadow.phorum.pl/generator.php na serwerze.
Masz go wgrać do katalogu głównego forum.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
shadow89

Posty: 16
Wysłany: 27-03-2009, 19:28   

arcy napisał/a:
shadow89, nie ma pliku http://shadow.phorum.pl/generator.php na serwerze.
Masz go wgrać do katalogu głównego forum.


chodzi mi na tej stronie www.shadow.xaa.pl
Ostatnio zmieniony przez shadow89 27-03-2009, 19:36, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 27-03-2009, 19:30   

shadow89, popraw adres forum w profilu, zanim dostaniesz ostrzeżenie.
http://www.shadow.xaa.pl/generator.php - działa.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
shadow89

Posty: 16
Wysłany: 27-03-2009, 19:36   

czy da sie zrobić żeby wyskakiwał przy dodaj nowy temat bądz post ?
 
     
zaba1992

Pomógł: 3 razy
Posty: 524
Wysłany: 29-03-2009, 08:57   

dzieki generator super
 
     
shadow89

Posty: 16
Wysłany: 31-03-2009, 21:12   

Witam mam straszny problem przy dodawaniu postów stworzyłem przycisk generator ale przycisk jest nie czytelny i pod przyciskiem wyświetla mi się kawałem mojego loga
widać na zdjęciach niżej

KLIKNIJ BY POWIĘKSZYĆ


następnym problemem jest gdy klikam na przycisk generator otwiera nową kartę z generatorem który w 100% działa sprawnie ale zamiast grafiki mojego stylu wyświetla mi się żółta grafika + błąd chciał bym żeby znikneły wszystkie dane które są w czerwonej ramce widać na zdjęciu poniżej

KLIKNIJ BY POWIĘKSZYĆ



W pliku generator.php mam taką treść
Kod:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>generator</title>

</head>
<body style="FIBlack">
<link rel="stylesheet" href="http://html/templastes/FIBlack" type="text/css">
<form action="http://www.shadow.xaa.pl/generator.php/" method="post" enctype="multipart/form-data" target="_blank">
<input type="hidden" name="where" value="iframe">

<br>
<input type="submit" value="Generator"><br>
</form>
</body>
</html>

<?
define('IN_PHPBB', true);
define('ATTACH', true);
$phpbb_root_path = './';
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

//
// Start session management
//
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
init_userprefs($userdata);
//
// End session management
//
$page_title = 'generator';
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);

$template->set_filenames(array(
    'body' => 'generator_body.tpl')
);

$template->pparse('body');
include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx);
?>


W templaztes/nazwa stylu/posting_body.tpl taką
Kod:

<!-- END freak -->
        <tr>
        <td class="row1" valign="top">
        <span class="gen"><b>Wy&#347lij swój obrazek na imageshack.us</b></span></td>
        <td class="row2">
        <iframe src="http://shadow.xaa.pl/imageshack.php" scrolling="no" allowtransparency="true" frameborder="0" width="400" height="60">Update your browser for ImageShack.us!</iframe>
        </td>       
        </tr>
        <tr>
        <td class="row1" valign="top">
        <span class="gen"><b>Napisz wiadomo&#347ć za pomoca generatora</b></span></td>
        <td class="row2">
    <iframe src="http://shadow.xaa.pl/generator.php" scrolling="no" allowtransparency="true" frameborder="0" width="400" height="60">Update your browser for shadow.xaa.pl/generator.php</iframe>
        </td>       
        </tr>


Proszę o pomoc jak to zrobić żeby to miało ręce i nogi pozdrawiam
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 01-04-2009, 14:36   

shadow89, dlaczego 2x wklejasz to samo do kodu?
Kod:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>generator</title>

</head>
<body style="FIBlack">
<link rel="stylesheet" href="http://html/templastes/FIBlack" type="text/css">
<form action="http://www.shadow.xaa.pl/generator.php/" method="post" enctype="multipart/form-data" target="_blank">
<input type="hidden" name="where" value="iframe">

<br>
<input type="submit" value="Generator"><br>
</form>
</body>

</html>


nie dodawaj htmlów, body, i innych cudów nie widów bo przez to masz ten komunikat "headers all ready send" 2x wysyłasz informacje o nagłówku strony.

Zwróć uwagę że masz w pliku php
Kod:

include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);


Co wyświetli nam nagłówek z overall_header.tpl więc po co swój kod jeszcze dodajesz?
Poza tym nie dodawaj kodów html w php, po to mamy te tpl'ki aby korzystać z tego.
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
zaba1992

Pomógł: 3 razy
Posty: 524
Wysłany: 19-04-2009, 06:35   

A mam pytanie czy da się wstawić takie coś że pod obrazkiem download można było wybrać sobie 1 obrazek serwera z np 10... i żeby potem ten wybrany obrazek serwera sie ukazał w temacie
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę