phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[wygl?d] Pytania do Abreo_LoteQ
Autor Wiadomość
fisz7

Posty: 5
Wysłany: 06-02-2010, 16:57   

A ja mam 3 pytania:

1) Jak usunąć "zwijające się" działy forum?

2) Jak wyśrodkować nazwy działów forum?

3) Jak usunąć buttony? : "Zobacz posty bez odpowiedzi", "Ostrzeżenia użytkowników" ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam! ;)
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Oneitatsu


Pomógł: 841 razy
Posty: 2324
Wysłany: 06-02-2010, 17:38   

Adresu nie ma - będę Ci zatem wróżył z ręki

1) - zwijanie zazwyczaj siedzi w index_box.tpl
Na początek usuń to:
Kod:

<!-- BEGIN br -->
<div id="hc_{catrow.tablehead.br.CAT_ID}" style="display: ''; position: relative;">
<!-- END br -->


następnie znajdź:
Cytat:

<th class="big" colspan="8" width="100%" align="left" valign="center" nowrap="nowrap"<!-- BEGIN br --> onclick="javascript:ShowHide('hc_{catrow.tablehead.CAT_ID}','hc2_{catrow.tablehead.CAT_ID}','hc3_{catrow.tablehead.CAT_ID}');" style="cursor: pointer" title="{L_VHIDE}"<!-- END br -->><img src="templates/Abreo_LoteQ/images/tablehead.png" border="0" style="vertical-align: bottom;" /> {catrow.tablehead.L_FORUM}</th>

widzi pogrubione? Niech usunie tylko to, dzięki temu nagłówki przestaną reagować na kliknięcia.

Na deser znajdź w pliku ten kod (jest na spodzie):
Kod:

<!-- BEGIN br_bottom -->
</div>
<div id="hc2_{catrow.tablefoot.br_bottom.CAT_ID}" style="display: none; position: relative;">
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
<tr>
<th class="big" width="100%" align="left" valign="center" nowrap="nowrap" onclick="javascript:ShowHide('hc_{catrow.tablefoot.br_bottom.CAT_ID}','hc2_{catrow.tablefoot.br_bottom.CAT_ID}','hc3_{catrow.tablefoot.br_bottom.CAT_ID}');" style="cursor: pointer;"><img src="templates/Abreo_LoteQ/images/tablehead.png" border="0" style="vertical-align: bottom;" /> {catrow.tablefoot.br_bottom.CAT_TITLE}<sup><span style="font-size: 8px"><font color="white"><i>zwinięty</i></font></span></sup></th>
</tr>
</table>
</div>
                <script language="javascript" type="text/javascript">
                <!--
                if(GetCookie('hc3_{catrow.tablefoot.br_bottom.CAT_ID}') == '2') ShowHide('hc_{catrow.tablefoot.br_bottom.CAT_ID}', 'hc2_{catrow.tablefoot.br_bottom.CAT_ID}', 'hc3_{catrow.tablefoot.br_bottom.CAT_ID}');
                //-->
                </script>
                {catrow.tablefoot.br_bottom.BR}
                <!-- END br_bottom -->

i cały usunąć.

2. Nazwy działów - znów index_box.tpl.
Cytat:

<th class="big" colspan="8" width="100%" align="left" valign="center" nowrap="nowrap"><img src="templates/Abreo_LoteQ/images/tablehead.png" border="0" style="vertical-align: bottom;" />{catrow.tablehead.L_FORUM}</th>

- to co pogrubiłem zamień na align="center".

3. Dla odmiany zmian trzeba dokonać w innym pliku - index_body.tpl. Znajdź tam:
Cytat:

<div class="borderwrap">
<table width="100%" height="25" cellspacing="0">
<tr>
<td width="22%" align="center">
<div align="left" id="navstrip2">&nbsp;&nbsp;<a href='warnings.php'>Ostrzeżenia użytkowników</a>&nbsp;<a href='staff.php'>Osoby odpowiedzialne za Forum</a></div> <a name="r">{SHOUTBOX_DISPLAY}</a> <br /><div align="right" id="navstrip2">&nbsp;&nbsp;<a href="#r" onclick="window.open('templates/Abreo_LoteQ/regulamin_sb.htm', '_regulamin', 'HEIGHT=600,resizable=yes,scrollbars=yes,WIDTH=350');"/>Regulamin ShoutBox'a</a>&nbsp;<a href="{SHOUTBOX_URL}">{L_ALL_MESSAGES}</a></div>

</td>
</tr>
</table>
</div>

- pogrubione usunąć.
 
     
fisz7

Posty: 5
Wysłany: 06-02-2010, 21:11   

@up

Dzięki! ;)

Mam jeszcze kilka pytań:

1) Gdzie usunąć button: ""Zobacz posty bez odpowiedzi"

2) (Profil użytkownika) Jak button "Online/Offline" dodać pod "Numer GG", a nie obok "Ostatnia wizyta"

3) (Dany temat) przy menu użytownika przy kliknięciu na nazwę usera dodaje do bbcode "[b.]USER[/.b]. Ja chce żeby po kliknięciu na nazwę przeniosło do profilu tego użytkownika.

Z góry dzięki za kolejną pomoc.

Pozdrawiam.
 
     
Lisu15


Pomógł: 204 razy
Posty: 1546
Wysłany: 06-02-2010, 21:14   

fisz7 napisał/a:
button: "
Button :?: Raczej link. Plik index_body.tpl

Ad. 2. Pogrzeb troche w pliku viewtopic_body.tpl

Ad. 3. Gdzieś to widziałem. Chyba w modyfikacjach małych lub w faq dla stylów.
_________________
HTML to podstawa...
CSS to potęga...

Powróciwszy, by siać zamęt.
 
     
szczupak_xD
zbanowany


Pomógł: 105 razy
Posty: 707
Wysłany: 06-02-2010, 21:31   

fisz7 napisał/a:

3) (Dany temat) przy menu użytownika przy kliknięciu na nazwę usera dodaje do bbcode "[b.]USER[/.b]. Ja chce żeby po kliknięciu na nazwę przeniosło do profilu tego użytkownika.

http://www.przemo.org/php...,nick+jako+link
 
     
Oneitatsu


Pomógł: 841 razy
Posty: 2324
Wysłany: 06-02-2010, 21:55   

Lisu15, nie wprowadzaj w błąd.

fisz7,
1.
index_body.tpl, znajdź i usuń:
Kod:

&nbsp;<a href="{U_SEARCH_UNANSWERED}">{L_SEARCH_UNANSWERED}</a>


2.
profile_view_body.tpl, znajdź i usuń:
Kod:

<span class="gen">{USER_ONLINE}</span>

znajdź:
Kod:

<!-- END aim -->

dodaj za:
Kod:

<tr>
<td valign="middle" nowrap="nowrap" align="right"><span class="gen">Status:</span></td>
<td class="row1"><span class="gen">{USER_ONLINE}</span></td>
</tr>


3.
http://www.przemo.org/php...p=316654#316654
 
     
fisz7

Posty: 5
Wysłany: 20-02-2010, 16:19   

Kolejne pytania :D ::

1) W profilu danego użytkownika jest tytuł: "Przedstawiamy profil :: Fisz Płeć:Mężczyzna" Jak usunąć ten "Płeć:Mężczyzna" ? Pod tym tekstem kryje się obrazek.

2) Gdy dodaję dodatkowe pole w profilu np. "Ulubiona Gra" to jak zmienić kolor tego tekstu? Inne ustawiłem sobie na FFFFFF. A ten jest ciemniejszy. Domyślam się, że gdzieś w css, tylko nie wiem gdzie ;)

3) Mam w profilu numer (np. 123456). Gdy kliknę na obrazek GG to przechodzę do bramki gg. Chciałbym tak, żeby, gdy się na niego klikało ( na obrazek ) przenosił na adres : "gg:domyśly numer" np. "gg:123456" . Jak to zrobić? :D

Z góry dzięki za kolejne odpowiedzi :D

Pozdrawiam. :)
 
     
Danielo

Pomógł: 1 raz
Posty: 32
Wysłany: 08-03-2010, 19:31   

Jak zmienić szerokość tego stylu?

Dacie mi tu do sciągniecia?.
 
     
kych0

Pomógł: 13 razy
Posty: 79
Wysłany: 08-03-2010, 20:43   

PA>konfiguracja>strona główna>
Stała szerokość forum - Tak
Szerokość forum - 800
_________________
Hardcore To The Bone
 
     
mattek

Pomógł: 2 razy
Posty: 62
Wysłany: 20-03-2010, 00:22   [OffTopic] Zmiana koloru .

Siemka szukalem w "Szukaj" i nie znalazlem tego wiec pytam gdzie moge zmienic takie cos ? Plik w zalaczniku;)
Wiem ze to pewnie banal ale nie moge znalesc ^^

Bez tytu?u.jpg
Plik ściągnięto 16919 raz(y) 1,65 KB

 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 20-03-2010, 00:25   

w viewtopic_body.tpl
Kod:
<hr style="height: 0px; border-top-color: rgb(0, 132, 255);">
Informacje<hr style="height: 0px; border-top-color: rgb(0, 132, 255);">

Kolor linii jest podawany border-top-color: rgb(0, 132, 255) Zamiast rgb(0, 132, 255) możesz wpisać np #FFFFFF
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
mattek

Pomógł: 2 razy
Posty: 62
Wysłany: 20-03-2010, 00:26   

heh:) dziekuje:) tylko gdzie dodac kod szestanstkowy :D nie wiem czy dobrze napisalem xD

[ Dodano: 20-03-2010, 00:27 ]
wybacz niedoczytalem !:D
 
     
mattek

Pomógł: 2 razy
Posty: 62
Wysłany: 20-03-2010, 12:25   

Siemanko.
Mam pytanko jak dodac tam jakies zdjecie ??
 
     
Azen


Pomógł: 8 razy
Posty: 129
Wysłany: 21-03-2010, 22:11   Pasek informacje Abreo_loteq

Witam, mam pytanie.

Jak zmienić ten niebieski pasek w poście:


Próbowałem w css, pod nazwą "hr" zmieniłem kolor na inny ale w poście się nic nie zmieniło.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 21-03-2010, 22:19   

phpBB2 by Przemo :: View topic - [OffTopic] Zmiana koloru .

Musi zadziałać.
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

lepszymarketing.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

Agencja vd.pl

• Zamów reklamę