Prawdopodobnie cos nie tak z którąś modyfikacją |
Autor |
Wiadomość |
gsbandit
|
Wysłany: 25-01-2012, 14:40 Prawdopodobnie cos nie tak z którąś modyfikacją
|
|
|
Witajcie ponownie.
Otórz mój problem polega na tym, że w chwili zalogowania się do PA jest wszystko wporządku. Ale gdy wybieram z menu urzytkownika i klikam w niego to powraca mi czasami do starego stylu, ale menu PA jest w nowym stylu oraz wyświetla mi się komunikat na samej górze :
Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
zaznaczam, że nie dzieje się to za każdym razem lecz jest to denerwujące.
Modyfikacje jakie byly wykonywane na forum to : spam bot stop, blocks login bots i tagi.
Z góry dziękuje za sugestie związane z moim problemem.
Pozdrawiam
Grzegorz |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Majkelo

|
|
|
|
 |
gsbandit
|
Wysłany: 25-01-2012, 14:53
|
|
|
próbowalem i nie mam możliwości odpalić dbloadera z jakiegoś powodu :
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, postmaster@wyfishing.pl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log. |
|
|
|
 |
Majkelo

|
Wysłany: 25-01-2012, 14:56
|
|
|
Kod: | UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'wyfishing.pl' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'wyfishing.pl' WHERE `config_name` = 'cookie_domain' LIMIT 1; |
Wykonaj te zapytania, następnie wyczyść cache forum poprzez PA, lub logując się na swój serwer FTP, a następnie opróżniając katalog cache, w głównym kat. forum, oprócz pliki .htaccess )(jeśli istnieje). |
|
|
|
 |
gsbandit
|
Wysłany: 25-01-2012, 15:03
|
|
|
Michael2318 napisał/a: | Kod: | UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'wyfishing.pl' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'wyfishing.pl' WHERE `config_name` = 'cookie_domain' LIMIT 1; |
Wykonaj te zapytania, następnie wyczyść cache forum poprzez PA, lub logując się na swój serwer FTP, a następnie opróżniając katalog cache, w głównym kat. forum, oprócz pliki .htaccess )(jeśli istnieje). |
wykonałem wszystko , cahce wyczyściłem z ftpa ale pliku .htaccess w nim nie było |
|
|
|
 |
Majkelo

|
Wysłany: 25-01-2012, 15:07
|
|
|
Błąd występuje nadal? |
|
|
|
 |
gsbandit
|
Wysłany: 25-01-2012, 15:13
|
|
|
w chwili obecnej nie ale ostatnio mialem problemy z logowanie bo czasami trzeba się dwa razy logować co też jest związane z cookie i nie mogę dojść do poprawnego ustawienia.
edit:
jesli błąd się powtórzy to się odezwe, tak jak napisalem wcześniej, wczoraj wywalilo mi błąd a dzisiaj nie, więc wydaje mi się, że to bardziej random jest i tak jak się podoba to wyskakuje. |
|
|
|
 |
Majkelo

|
Wysłany: 25-01-2012, 15:14
|
|
|
Jeśli wykonałeś powyższe polecenia - problemu już być nie powinno |
|
|
|
 |
gsbandit
|
Wysłany: 26-01-2012, 21:20
|
|
|
Michael2318 napisał/a: | Jeśli wykonałeś powyższe polecenia - problemu już być nie powinno |
właśnie przed chwilą się dowiedziałem, że użytkownicy mają problem z zalogowaniem się na forum
jako admin nie mam problemu z logowaniem ( ale dwa razy musze wpisywać wszystko) ale już jako użytkownik mam problem z zalogowaniem sie na forum. Nie ma znaczenia czy to IE, Opera czy FireFox.
Jakieś sugestie ?? |
|
|
|
 |
Majkelo

|
Wysłany: 26-01-2012, 21:23
|
|
|
gsbandit napisał/a: | właśnie przed chwilą się dowiedziałem, że użytkownicy mają problem z zalogowaniem się na forum |
rozwiń z kart nie wróżę. Jakie błędy, co się dzieje itp. |
|
|
|
 |
gsbandit
|
Wysłany: 26-01-2012, 21:28
|
|
|
www.wyfishing.pl
login: gruby
haslo: 123456
login admina podam na pw
poprostu nie da rady się zalogować na forum, błędy nie wyskakują, żadne narazie |
|
|
|
 |
Majkelo

|
Wysłany: 26-01-2012, 21:36
|
|
|
gsbandit, w takim razie jakim cudem ja właśnie się zalogowałem, bezproblemowo? |
|
|
|
 |
gsbandit
|
Wysłany: 26-01-2012, 21:38
|
|
|
gramadon - moderator dzwonil do mnie jakies 10 -15 minut temu ze nie moze sie zalogowac, odpowiedzialem mu dokladnie to samo, bo ja nie mam problemu.
z loginu : gruby probowałem zalogować sie z IE oraz FireFoxa i nie mogłem.
Przecież nie napisałbym od tak sobie
EDIT:
własnie romawiam z modem i dalej nie moze sie zalogować
Edit 2:
wlasnie udalo mu się zalogować. |
Ostatnio zmieniony przez gsbandit 26-01-2012, 21:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Majkelo

|
Wysłany: 26-01-2012, 21:43
|
|
|
Niemożliwe jest aby jedna osoba mogła się zalogować, a druga już nie...Jedynie jeśli byłby zbanowany, czy coś. Co się dzieje, po tym jak wpisze dane do logowania i kliknie button akcji? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
gsbandit
|
Wysłany: 26-01-2012, 21:53
|
|
|
tak właśnie, jak wpisze login, hasło - kliknie zaloguj i stronka tak jakby się odświeża i pojawiają się pola do wypełnienia z loginem i hasłem do wpisania.
oraz zauważyłem drugą dziwną rzecz, ja osobiście używam opery i sporadycznie skacze po IE, ale gdy sprawdzałem czy to może przez przeglądarke to zauważyłem, że na IE po zalogowaniu nie mam statystyk na dole forum, na Operze normalnie widać statystyki.
Wiem na 100 %, że coś mam namotane ale nie wiem w którym miejscu.
np. mam ustawione aby portal był jako pierwsza strona po wpisaniu wyfishing.pl a laduje sie odrazu forum.
Zawsze prosiłem o pomoc znajomego, który mi pomagał przy tym ale od około 5 miesięcy nie ma czasu. Więc zwróciłem się o pomoc u przema na forum.
załączam screena .
nie ma statystyk.jpg brak statystk na przeglądarce IE |
 |
Plik ściągnięto 15 raz(y) 195,19 KB |
|
|
|
|
 |
|