|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Problem] Kosmetyka |
Autor |
Wiadomość |
Podgor
|
Wysłany: 28-08-2009, 16:28 [Problem] Kosmetyka
|
|
|
Witam. Ostatnio bawiłem sie w modyfikacje stylu, żeby sprawdzić swoje możliwości i mam problem z kilkoma rzeczami.
1. Obramowanie tabel - w moim forum zastosowałem odpowiednie obramowanie tabel [prawa strona oraz dół] i prawie osiągnąłem zamierzony efekt, brakuje mi tylko linii po lewej stronie, lecz nie mogę dodać jej do td.row1, gdyż wtedy w jednym miejscu była by podwójna a tego nie chcę. Niby mały problem, ale głupio wygląda w takich miejscach:
Obramowanie forumline po części rozwiązałoby sprawę, lecz efekt jest jeszcze gorszy, gdyż w kilu miejscach linia jest podwójna.
2. Zmiana koloru czcionki:
+ kolor nicków zwykłych użytkowników.
3. Usunięcie podglądu pierwszego posta [ramka widoczna po najechaniu kursorem myszki na temat].
4. Obniżenie buttonu "Nowy Temat"
Jak narazie chyba wszystko, z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 28-08-2009, 16:58
|
|
|
Do Twoich plikow nie ma dostepu, wiec nie znajc kodu ciezko pomoc
Niepotrzebnie d9odales border do td row*, wystarczyloby zostawic, jak bylo, mialbys kreski z tla forumline
kolor czcionki jest w css stylu
skoro juz zmieniles na niebieski to teraz nie wiesz jak zmienic dalej, nie rozumiem?
klasa topmenu
wyłacz aktywne dymki w PA |
|
|
|
 |
Podgor
|
Wysłany: 28-08-2009, 17:23
|
|
|
Oryginalny styl to Twilight, tam td row miały border-width: 2px; więc musiałem improwizować.
Powiedz, których plików potrzebujesz, to udostępnię.
Co do czcionki to kolor zmieniałem masowo ze złotego, który był w oryginalnym stylu i mam problem z tym jednym, w klasie topmenu mam to:
Cytat: | .topmenu { font-size: 11px; color: #B6B3AF; text-align: justify; }
a.topnmenu,a.mainmenu:visited { text-decoration: none; color: #B6B3AF; }
a.topmenu:hover{ text-decoration: none; color: #B6B3AF;} |
kolor który jest podany to szary a jak widać u mnie jest niebieski |
Ostatnio zmieniony przez Podgor 28-08-2009, 19:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 28-08-2009, 17:37
|
|
|
Wiem jak bylo, bo robilam ten styl. Ale nie wiem co juz pozmieniales.
Widzisz, a dzieki Tobie zauwazyłam, ze zrobiłam bład.
Zamiast:
Kod: | a.topnmenu,a.mainmenu:visited { text-decoration: none; color: #B6B3AF; } |
powinno byc:
Kod: | a.topmenu,a.topmenu:visited { text-decoration: none; color: #B6B3AF; } |
to po pierwsze
po drugie, jesli chcesz miec normalnie, szkoda, ze uzyles tego stylu...
proponuje uzyc viewforum_body.tpl i index_body.tpl z subSilvera oraz wpisow o td.row* takze z subSilver.css, odpowiednio kolorystycznie zmienionych.
Takze forumline - kolor tła ustaw na taki, jaki chcesz miec kolor kresek |
|
|
|
 |
Podgor
|
Wysłany: 28-08-2009, 19:06
|
|
|
Dzięki wielkie, tło forumline rozwiązało sprawę, że też o tym nie pomyślałem. Największy problem rozwiązany, jeszcze coś pokombinuje, żeby to jak najlepiej wyglądało.
Poprawka w topmenu tez pomogła, mogłem to przeczytać zanim bez zastanowienia wkleiłem na forum.
Z resztą poradzę sobie jakoś sam, jeszcze raz dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!