phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Woytec
21-12-2013, 10:50
Medal System 0.4.7 do phpbb2 modified by Przemo 1.12.8
Autor Wiadomość
segos


Pomógł: 49 razy
Posty: 332
Wysłany: 03-07-2009, 13:29   

joli, ok czyli tylko mam poprawic ten blad i nic wiecej? z tego co widze to tak
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 03-07-2009, 13:31   

Tylko to
Na plikach w zalaczniku (tych gotowcach, jest dobrze)
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Jarrett


Pomógł: 14 razy
Posty: 124
Wysłany: 03-07-2009, 17:40   

no mi modek juz śmiga :P

[ Dodano: 04-07-2009, 18:11 ]
jeszcze jedno pytanko jak zrobić żeby odsyłacz do medali mógł widzieć tylko admin chodzi mi o to


i

;)
_________________
Odpłatnie wykonuję:
Instalowanie, przenoszenie, aktualizacje forum/Eliminowanie błędów/Instalowanie, odinstalowywanie modyfikacji/Opieka nad forum/Drobne zmiany wyglądu
 
     
segos


Pomógł: 49 razy
Posty: 332
Wysłany: 05-07-2009, 11:45   

joli, zrobiłem tak jak mówiłaś lecz czemu jak mam obrazek diamentu 15x17 to obrazek rozmazuje i wygląda jak by miał 30x17
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 05-07-2009, 12:29   

Bo nie ustawiles wymiarow w PA

[ Dodano: 05-07-2009, 12:42 ]
Jarrett, znajdz w includes/page_header.tpl:
Kod:
// Add no-cache control for cookies if they are set

dodaj przed:

Kod:
$template->assign_vars(array(
'IS_ADMIN' => ($userdata['user_level'] == ADMIN) ? true : false
));


potem w overall_header.tpl znajdz:
Kod:
&nbsp;<a href="{U_MEDALS}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_medal.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{U_MEDALS}" hspace="3" />{L_MEDALS}</a>&nbsp;
(przykład z subSilvera, link może byc inny zaleznie od stylu)
i wstaw przed:
Kod:
<!-- IF IS_ADMIN -->

i po:

Kod:
<!-- ENDIF -->
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Jarrett


Pomógł: 14 razy
Posty: 124
Wysłany: 05-07-2009, 21:54   

dzięki joli, ;)
 
     
Plati

Pomógł: 4 razy
Posty: 103
Wysłany: 11-07-2009, 21:47   

A ja mam dalej problem i nie mogę do tego dojść ... nie wyświetlają mi się te ikonki medali w tematach tylko: "Medale: 1 (Więcej...)" a ikonki nie ... który kod odpowiada za te ikonki ?? siedzę już nad tym pół godziny :/
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 11-07-2009, 21:52   

Wykonaj instrukcje dokladnie.

viewtopic_body.tpl:

Kod:
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#

<!-- BEGIN levelmodl -->


#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------
#
    <!-- BEGIN medal -->
    <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="5">
        <!-- BEGIN medal_row -->
        <tr align="left" valign="middle">
            <!-- BEGIN medal_col -->
            <td><img src="{postrow.medal.medal_row.medal_col.MEDAL_IMAGE}" border="0"

alt="{postrow.medal.medal_row.medal_col.MEDAL_NAME} {postrow.medal.medal_row.medal_col.MEDAL_COUNT}"

title="{postrow.medal.medal_row.medal_col.MEDAL_NAME} {postrow.medal.medal_row.medal_col.MEDAL_COUNT}"

{postrow.medal.medal_row.medal_col.MEDAL_WIDTH} {postrow.medal.medal_row.medal_col.MEDAL_HEIGHT} /></td>
            <!-- END medal_col -->
        </tr>
        <!-- END medal_row -->
    </table>
    <!-- END medal -->
    </span><br /></td>
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Plati

Pomógł: 4 razy
Posty: 103
Wysłany: 11-07-2009, 23:02   

Ok, dzięki :) Teraz tylko mam problem ze skalowaniem medali ... ustawiłem w PA wartości lecz nie dostosowuje się do nich :/

[ Dodano: 12-07-2009, 11:39 ]
Ok, po kilku minutach się zmieniło ... lecz teraz gdy podgląda się profil kogoś kto ma medal to nie widać stopki forum, dopiero jak się rozwinie szczegóły medali to widać ...
 
     
Monteskiusz

Posty: 3
Wysłany: 12-07-2009, 16:58   

Witam , Ja niestety nie moge odnalezc tego kodu w ovreall

Cytat:

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
&nbsp;<a href="{U_MEMBERLIST}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_members.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_MEMBERLIST}" hspace="3" />{L_MEMBERLIST}</a>



Wrzucam moj plik ovreall header , jesli mozesz to sprawdz sama

http://rapidshare.com/fil...header.tpl.html


Prosze o pomoc ; )

[ Dodano: 12-07-2009, 16:59 ]
PS. To nie jest styl subSilver, tylko własny
 
     
Sasuko


Posty: 7
Wysłany: 13-07-2009, 10:57   

OMG...
po pierwsze nie dawaj na rs tylko w zalaczniku
a po 2 poszukaj samego {U_MEMBERLIST} i wklej to po kodzie ktory konczy sie </a>
pomoglem ?
 
     
Monteskiusz

Posty: 3
Wysłany: 13-07-2009, 12:15   

Sasuko, nie , akurat przy moim stylu chodzilo o cos innego ;p juz sobe poradzilem xD

ALE mam next problem , mianowicie w postach widac tylko 1 medal .. nie zaleznie od tego ile kto ma ;|

pomocy ;d
 
     
Plati

Pomógł: 4 razy
Posty: 103
Wysłany: 20-07-2009, 14:11   

To się bodajże ustawia w PA -> Medale -> ustawienia medali -> Tabela medali (Rows x Columns) i tam ustawiasz ile ma być medali (ile w rzędzie i ile kolumn ;) )

A ja dalej mam problem ...
Gdy podgląda się profil kogoś kto ma medal to nie widać stopki forum, dopiero jak się rozwinie szczegóły medali to widać ...

[ Dodano: 20-07-2009, 14:19 ]
i jeszcze 1 zastrzeżenie ... gdy forum jest pod adresem: http://www.adres.pl/forum to w medals.php nie pokazują się obrazki medali ... ale widać je jak się wejdzie na profil użytkownika i podczas przeglądania tematów także.
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 20-07-2009, 20:45   

Instrukcja dotyczaca pliku profile_view_body.tpl zmieniona i poprawiona w paczce.
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Plati

Pomógł: 4 razy
Posty: 103
Wysłany: 27-07-2009, 19:53   

Poprawka ok ;) Tylko "literówka" się wkradła :D plik to chyba "profile_view_body.tpl"
I jeszcze jeden problem się znalazł ...

Jak coś to wkleiłem fragment kodu odpowiadający za "medale: X (więcej)" w część kodu która odpowiada za to żeby wyświetlał się medal - chciałem żeby "medale: X (więcej)" wyświetlało się tylko wtedy gdy użytkownik posiada medale.

[ Dodano: 27-07-2009, 19:57 ]
Dobra, znalazłem błąd - mój błąd ...
Miałem ustawione 3 rzędy 1 kolumnę, po ustawieniu 1 rząd 3 kolumny jest tylko 1 napis "medale" i obrazki są w jednym rzędzie.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

Agencja SEO Strategiczni.pl

• Zamów reklamę