phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
10-10-2009, 14:03
INDEX Ikony nad statystykami - legenda ikon folderów
Autor Wiadomość
Zapomnialem nicka

Posty: 218
Wysłany: 08-10-2009, 21:12   INDEX Ikony nad statystykami - legenda ikon folderów

Witam chcial bym powiekszyc te przykladowe ikony znajdujace sie nad statystykami -> www.cs-th.xaa.pl
jak to moge zrobic?
Ostatnio zmieniony przez joli 10-10-2009, 14:05, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 08-10-2009, 21:17   

w pliku templates\*\*.cfg

wpisy:

Kod:
$images['folder_locked']
$images['folder_new']
$images['folder']
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
Zapomnialem nicka

Posty: 218
Wysłany: 09-10-2009, 16:31   

Bucu, moze napiszesz co gdzie mam dokladnie wpisac ?
 
     
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 09-10-2009, 16:33   

Zapomnialem nicka, Ciebie FAQ nie obowiązuje? ;)
phpBB2 by Przemo :: View topic - MAŁE GRAFIKI. Aby zmienić buttonki, ikonki działów i for, inne elementy graficzne
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
Zapomnialem nicka

Posty: 218
Wysłany: 09-10-2009, 20:38   

Matteo, :) powiem ci ze albo nie uwaznie czytam albo nie widze tam odpowiedzi na swoje pytanie czy tak trudno napisac Wam gdzie i co mam dopisac ? (bo pewnie wiecie)
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 09-10-2009, 20:43   

Bucu napisał/a:
w pliku templates\*\*.cfg

wpisy:

Kod:
$images['folder_locked']
$images['folder_new']
$images['folder']
mało wyrażnie? Ty faktycznie, albo nie potrafisz czyatc, albo źle widzisz.

To tez jest po chińsku?
Szpak napisał/a:
Aby zmienić buttonki, ikonki działów i for,inne elementy graficzne
Żeby zorientować się, jak nazywa się grafika, którą chcemy podmienić, korzystamy podobnie jak w przypadku loga z właściwości obrazka. Czyli - prawy klik myszy>pokaz obrazek ( w pasku adresu mamy wtedy pełna ścieżkę i nazwe obrazka) lub >własciwosci >nazwa pliku.
W ten sposób sprawdzimy nazwy np ikonek folderów (forów) na stronie głównej (np. folder_big.gif) lub kategorii (np. cat_folder_big.gif).

Wymiary tych obrazków, ich nazwy, rozszerzenia można zmienić, edytując plik nazwa_stylu.cfg.
W ten sposób możemy ustawić własne dowolne obrazki.
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Zapomnialem nicka

Posty: 218
Wysłany: 10-10-2009, 11:07   

nie nie, to wy chyba mnie nie rozumiecie ja nie chce zmieniac rozmiaru ikon w tematach i pod tematach czy forach i pod forach ja chce zmienic rozmiar tego co jest na ss zaznaczone na zielono

 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 10-10-2009, 11:15   

zamień w index_body.tpl
Kod:
   <table cellspacing="3" border="0" align="center" cellpadding="0">
      <tr>
         <td width="20" align="center"><img src="{FOLDER_NEW_IMG}" alt=""/></td>
         <td><span class="gensmall">{L_NEW_POSTS}</span></td>
         <td>&nbsp;&nbsp;</td>
         <td width="20" align="center"><img src="{FOLDER_IMG}" alt="" /></td>
         <td><span class="gensmall">{L_NO_NEW_POSTS}</span></td>
         <td>&nbsp;&nbsp;</td>
         <td width="20" align="center"><img src="{FOLDER_LOCKED_IMG}" alt="" /></td>
         <td><span class="gensmall">{L_FORUM_LOCKED}</span></td>
      </tr>
   </table>
na
Kod:
   <table cellspacing="3" border="0" align="center" cellpadding="0">
      <tr>
         <td width="20" align="center"><img src="templates/Kurvivred/images/folder_new.gif" alt=""/></td>
         <td><span class="gensmall">{L_NEW_POSTS}</span></td>
         <td>&nbsp;&nbsp;</td>
         <td width="20" align="center"><img src="templates/Kurvivred/images/folder.gif" alt="" /></td>
         <td><span class="gensmall">{L_NO_NEW_POSTS}</span></td>
         <td>&nbsp;&nbsp;</td>
         <td width="20" align="center"><img src="templates/Kurvivred/images/folder_lock.gif" alt="" /></td>
         <td><span class="gensmall">{L_FORUM_LOCKED}</span></td>
      </tr>
   </table>

To będzie wyświetlało oryginalne rozmiary. Możesz zamienić
Kod:
<img src="templates/Kurvivred/images/folder_new.gif" alt=""/>
na
Kod:
<img src="templates/Kurvivred/images/folder_new.gif" width="jakiś wymiar w px" height="jakiś wymiar w px" alt=""/>
aby wymusić rozmiar
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 10-10-2009, 11:29   

Przeciez to sa TE SAME ikonki. Rozumieja doskonale co chcesz zmienic. Ikonki nad statystykami.

W index_body.tpl masz kod:
Kod:
<table cellspacing="3" border="0" align="center" cellpadding="0">
      <tr>
         <td width="20" align="center"><img src="{FOLDER_NEW_IMG}" alt=""/></td>
         <td><span class="gensmall">{L_NEW_POSTS}</span></td>
         <td>&nbsp;&nbsp;</td>
         <td width="20" align="center"><img src="{FOLDER_IMG}" alt="" /></td>
         <td><span class="gensmall">{L_NO_NEW_POSTS}</span></td>
         <td>&nbsp;&nbsp;</td>
         <td width="20" align="center"><img src="{FOLDER_LOCKED_IMG}" alt="" /></td>
         <td><span class="gensmall">{L_FORUM_LOCKED}</span></td>
      </tr>
   </table>

ktory je wyswietla. Chcesz miec inne to sobie tu zmien, jesli Ci nie pasuje wielkosc, uzyj tu samych adresow ikonek i ustaw ich wielkosc.

np zamiast:
Kod:
<img src="{FOLDER_LOCKED_IMG}"

wstaw:
Kod:
<img src="templates/Kurvivred/images/nazwaobrazka}"  width="" height=""
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Zapomnialem nicka

Posty: 218
Wysłany: 10-10-2009, 13:51   

no i dziekuje bardzo :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

lepszymarketing.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

Agencja vd.pl

• Zamów reklamę