phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: arcy
21-10-2009, 11:10
Google Analitycs gdzie wrzucic?
Autor Wiadomość
Mahten 


Posty: 222
Wysłany: 17-08-2009, 16:03   Google Analitycs gdzie wrzucic?

W google analitycs pisze zeby wrzucic kod do index'u tuz przez </body> ale w indexie nie ma tego znacznika :/
Gdzie wrzucic, zeby dzialalo?
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
arcy 
Alassenórion



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Skąd: Blachownia
Wysłany: 17-08-2009, 19:10   

overall_footer.tpl w katalogu ze stylem

Znajdź
Kod:
</body>

i przed dodaj swój nowy kod śledzenia (ga.js)

Po dodaniu kodu i zapisaniu w pliku wchodzimy do panelu GA | Ustawienia Analytics | Wybierz profil witryny internetowej i kliknij Sprawdź status
Powinien pojawić się komunikat
Cytat:
Oczekiwanie na dane
Kod Analytics został prawidłowo zainstalowany i dane są już gromadzone.


Za jakieś 24 do 48 godzin pojawią się pierwsze statystyki.

Należy pamiętać, że jeśli używamy na forum kilku stylów to kod GA trzeba dodać do każdego z nich.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
Ostatnio zmieniony przez arcy 21-10-2009, 11:14, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
     
Mahten 


Posty: 222
Wysłany: 17-08-2009, 19:33   

Dzieki udalo sie :)
 
 
     
sTmN 


Posty: 25
Skąd: Poznań
Wysłany: 09-10-2009, 10:37   

A mi nie działa, było przed </body>, teraz jest przed </head>. Google widzi kod js, ale nie zlicza nic skubany. :>
_________________
Free Web Tools
 
     
arcy 
Alassenórion



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Skąd: Blachownia
Wysłany: 10-10-2009, 15:27   

sTmN, skoro w panelu GA google odbiera dane to kod jest poprawnie dodany.
arcy napisał/a:

Za jakieś 24 do 48 godzin pojawią się pierwsze statystyki.

Po drugie
arcy napisał/a:
Należy pamiętać, że jeśli używamy na forum kilku stylów to kod GA trzeba dodać do każdego z nich.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
 
     
Invellios 

Posty: 3
Wysłany: 09-11-2009, 19:46   

Arcy możesz dokładniej jestem nowy i niekapuje
 
     
arcy 
Alassenórion



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Skąd: Blachownia
Wysłany: 10-11-2009, 13:58   

Invellios, nie nie mogę dokładniej. Dokładniej już się nie da. Masz plik i miejsce, w którym trzeba nanieść zmiany, więc skoro nic nie rozumiesz to się nie bierz za to nawet. Złóż w dziale zleceń ogłoszenie.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
 
     
Wormsek 

Posty: 12
Wysłany: 15-12-2009, 23:50   

Witam.

Otóż próbowałem przed head i przed body te wszystkie opcje. Pokazywał się status, że kod jest zainstalowany i zbiera informacje...ale to już trwa prawie miesiąc. Jak widzicie byłem cierpliwy, ale ostatnio zacząłem kombinować.

Używam stylu smartDark na forum i zauważyłem jedną rzecz.

Jak na stronie głównej forum wcisne "źródło strony" to w niej jest już jakiś kod google.
Jak dodawałem mój to były oba jeden pod drugim, ale w overall_footer tamtego nie mogę znaleźć.

Gdzie on jeszcze może być, abym mógł usunąć tamten stary, który był chyba dołożony przez autora skina. :(
 
     
arcy 
Alassenórion



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Skąd: Blachownia
Wysłany: 22-12-2009, 00:06   

Wormsek napisał/a:
smartDark
Skąd go ściągnąłeś? To jest wersja dla Przema?
Wormsek napisał/a:
to były oba jeden pod drugim
Oba identyczne? Nie podałeś żadnych informacji, a kod może być wszędzie...
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
 
     
n7 


Pomógł: 10 razy
Posty: 197
Wysłany: 26-12-2009, 03:23   

Też mam problem. Zrobiłem tak jak wyżej napisane, a statystyki nie wyświetlają się. Pisze cały czas zbieranie informacji. Czekam już 4 dzień ;(
_________________
Fan joli
;)
Wykonuję grafikę na przemo.
Zainstaluje dowolnego moda, w zamian za link w Twojej stopce.
 
 
     
arcy 
Alassenórion



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Skąd: Blachownia
Wysłany: 26-12-2009, 16:44   

Dodaj też kod do stylu subSilver.
Jeśli czas zbierania danych jest długi, a kod został rozpoznany to zajrzyjcie do pomocy Google Analytics. Jest w polskim języku i być może taki problem został już opisany.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
 
     
Wormsek 

Posty: 12
Wysłany: 27-12-2009, 11:02   

Sorka, nie miałem kiedy zajrzeć, a mail nie przyszedł że jest odpowiedź :(

arcy napisał/a:
Wormsek napisał/a:
smartDark
Skąd go ściągnąłeś? To jest wersja dla Przema?
Wormsek napisał/a:
to były oba jeden pod drugim
Oba identyczne? Nie podałeś żadnych informacji, a kod może być wszędzie...


Niestety nie pamiętam, skąd ściągałem smartDarka, bo było to ponad rok temu :( . Ale to nie ma znaczenia, bo ściągnąłem z oficjalnej strony skin świąteczny, na ten okres i też jest ten kod.

A jeśli chodzi o postać i miejsce kodu, to gdziekolwiek nie wejdę na forum widzę go w źródle strony.
Kod:
<script src="http://www.google-analytics.com/urchin.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript">
_uacct = "UA-2289508-3";
urchinTracker();
</script>
 
     
arcy 
Alassenórion



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Skąd: Blachownia
Wysłany: 27-12-2009, 13:32   

Wormsek napisał/a:
skin świąteczny
Który skin? I skąd go ściągnąłeś.
Wormsek napisał/a:
i też jest ten kod.
Jaki kod jest w tych skinach? Tu go wklej.
Wormsek napisał/a:
A jeśli chodzi o postać i miejsce kodu, to gdziekolwiek nie wejdę na forum widzę go w źródle strony.
To jest Twój kod śledzenia dla statystyk? Czy ten który masz niby w skórkach?
Skup się i zacznij odpowiadać konkretnie na pytania, bo tak to do niczego nie dojdziemy.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
 
     
mek1942 

Pomógł: 4 razy
Posty: 330
Wysłany: 27-12-2009, 14:48   

mam ten sam problem, mam dobrze dany kod (w overall_footer.tpl) przed </body> i także mi nie działa kod ;/ nie wiem czemu ;/
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Wormsek 

Posty: 12
Wysłany: 27-12-2009, 19:15   

arcy napisał/a:
Wormsek napisał/a:
skin świąteczny
Który skin? I skąd go ściągnąłeś.

Stad:
http://przemo.webstyle.in...&album=2&fraza=
A dokładniej, to ten snowSilver

arcy napisał/a:
Wormsek napisał/a:
i też jest ten kod.
Jaki kod jest w tych skinach? Tu go wklej.

Wormsek napisał/a:
To jest Twój kod śledzenia dla statystyk? Czy ten który masz niby w skórkach?
Skup się

Wkleiłem go w poprzednim poście...
Nie obraź się, ale ciągle przecież mówimy, o tym dodatkowym kodzie, który mi zawadza, więc nie ja powinienem się skupić ;) .
Po co miałbym pokazywać kod, który dostałem od google?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy

Partner strony: najlepszyranking.pl



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce