phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: arcy
21-10-2009, 12:10
Google Analitycs gdzie wrzucic?
Autor Wiadomość
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 27-12-2009, 20:25   

Wormsek, w stylu snowSilver nie ma takiego kodu. W żadnym ze stylów z oficjalnej strony nie ma kodów statystyk.
Przeszukaj pliki forum szukając fraz wewnątrz plików to znajdziesz gdzie kod został dopisany. Usuń go stamtąd, a następnie dodaj swój kod tak jak to opisałem w drugim poście tematu.

Dowiedz się też czy czasem nie są to statystyki cba, bo możliwe że doklejają je razem z reklamami.

Nie wiem czy możliwe jest istnienie 2 kodów statystyk na jednej stronie. Wydaje mi się, że nie i to dlatego kod jest rozpoznawany ale nie są zbierane statystyki. Rozwiązanie: kupić porządny hosting bez doklejanych reklam i statystyk.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Wormsek

Posty: 12
Wysłany: 27-12-2009, 23:03   

Ok dzięki poszukam.
 
     
mek1942

Pomógł: 4 razy
Posty: 330
Wysłany: 05-01-2010, 11:51   

Znalazłem rozwiazanie jeżeli chodzi o prawidłowy kod do http://www.google.com/analytics/

A wiec google wprowadziło nowy kod śledzący mniej wiecej o kodzie podobnym do:
Kod:
<script type="text/javascript">
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>
<script type="text/javascript">
try {
var pageTracker = _gat._getTracker("XX-XXXXXX-X");
pageTracker._trackPageview();
} catch(err) {}</script>


ale jeżeli umieścimy taki kod w overall_footer.tpl przed </body> mimo że wszystkie warunki są spełnione to i tak statystyki nie będą liczone, nie wiem czy to kwestia tego nowego kodu czy co....

Rozwiązaniem jest kod troche starszy działajacy praktycznie tak samo:

Kod:
<script type="text/javascript">
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>
<script type="text/javascript">
var pageTracker = _gat._getTracker("XX-XXXXXX-X");
pageTracker._initData();
pageTracker._trackPageview();
</script>


zmieniamy XX-XXXXXX-X na swoje i od teraz statystyki są nalicze prawidłowo :)

Przeglądałem ten temat i w sumie nikt nie udzielił praktycznie żadnej odpowiedzi n/t czemu Google Analitycs nie podlicza statów, mam nadzieję, że ktoś teraz z tego skorzysta, bo to na prawde dobry system.
 
     
arturus1

Posty: 2
Wysłany: 14-03-2010, 10:04   

Google analistic nie pokazuje mi nawet statusu po umieszczeniu kodu.

Kod:
{ROTATE_BANNER_4}
   <div align="center"><span class="copyright" ><br />
   {PAGE_LOAD_PLEASE_WAIT}{SITEMAP}<br />
   {CLICK_HERE_TO_VIEW}</span></div>

  {BANNER_BOTTOM}
   
<table id="Tabela_01" width="921" height="100" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <tr>
        <td colspan="2">
            <img src="templates/cs/images/stopka_01.png" width="921" height="38" alt=""></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>
            <img src="templates/cs/images/stopka_02.png" width="596" height="62" alt=""></td>
        <td background="templates/cs/images/stopka_03.png" width="325" height="62" alt="" align="center">
       
           
            <!-- zakaz usuwania linku  autora -->
        &nbsp;&nbsp;Styl stworzy&#322; <a href="http://patrykspec.pl">PatrykSpec</a> |
       
       
        <!-- zakaz usuwania kodu Biletów lotniczych -->
       
    <a title="bilety lotnicze" href="http://bilety-lotnicze.e-podroznik.pl">bilety lotnicze</a>
       
        <br><br></td>
    </tr>
</table>
 </td></tr></table>{LOADING_FOOTER}
<!-- BEGIN forum_thin -->
</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
</table>
<!-- END forum_thin -->
{ROTATE_BANNER_5}
<!-- BEGIN advert -->
    </td>
        <td><img src="images/spacer.gif" border="0" height="1" width="2" alt=""></td>
        <td valign="top" width="{advert.ADVERT_WIDTH}" nowrap="nowrap" height="100%" class="bodyline">
            <table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="2" border="0" style="height: 100%;">
                <tr>
                    <td valign="top" width="100%" height="100%">{advert.ADVERT}</td>
                </tr>
            </table>
        </td>
        <!-- BEGIN advert_forum_thin -->
        <td width="100%"><img src="images/spacer.gif" border="0" height="0" width="100%" alt=""></td>
        <!-- END advert_forum_thin -->
    </tr>
</table>
<!-- END advert -->
<!-- BEGIN pagina_pages -->
<div id="s_pagina" style="display: none; background: {T_TR_COLOR1}; border: solid {T_TR_COLOR3} 1px; width: 50px; height: 37px; position: absolute; filter: alpha(opacity=90); -moz-opacity: 0.90;" >
    <table align="center" cellspacing="0">
        <tr>
            <td align="right" valign="top">
                <div style="display: inline; font-size: 8px; width: 10px; height: 6px; cursor: pointer; margin: 0px;" align="right" onclick="document.getElementById('s_pagina').style.display='none';"><b>X</b></div>
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td align="center">
                <form action="{BASE_URL}" method="post"><select name="start" onchange="this.form.submit();">{pagina_pages.OPTIONS}</select></form>
            </td>
        </tr>
    </table>

</div>
<!-- END pagina_pages -->

<script type="text/javascript">
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>
<script type="text/javascript">
try {
var pageTracker = _gat._getTracker("UA-15231682-1");
pageTracker._trackPageview();
} catch(err) {}</script>
</body>
</html>


To jest cały plik. Próbowałem też na alias ale efekt ten sam. Stan: Śledzenie nieznane . Moze ktoś pomóc?
 
     
marcin999

Pomógł: 5 razy
Posty: 275
Wysłany: 14-03-2010, 10:16   

ale co google sledzi nasza strone?
_________________
Doceniam osoby, które mi pomagają.
 
     
arturus1

Posty: 2
Wysłany: 14-03-2010, 10:19   

Moj błąd - nie dałem sprawdź status tylko odświeżałem i to dlatego ;] thx za zawarte tu info przydało się. Jeszcze jedno pytanie- będzie jakaś różnica gdy w google analistic wpisze adres aliasu tzn mosad.bo.pl? Czy wtedy będzie poprawnie zliczał? Czy może lepiej mosad.ugu.pl? Chodzi o to że na stronę wchodzę z aliasu mosad.bo.pl (i wszyscy inni), i chce żeby wszytko było poprawnie zliczane.



//Edit

Już 5 dni czekam na zatwierdzenie mojej strony przez google ale nic. Ciągle mam status oczekiwania. Ktoś wie o co tu chodzi?
 
     
Blant

Pomógł: 1 raz
Posty: 213
Wysłany: 03-04-2010, 00:01   

catch(err) { }</script>

Musi być spacja między nawiasami.
Ostatnio zmieniony przez Blant 03-04-2010, 22:06, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 03-04-2010, 10:34   

mek1942 napisał/a:
Rozwiązaniem jest kod troche starszy działajacy praktycznie tak samo:
Radziłbym używać nowych kodów o ile to możliwe. Samo Google mocno zachęca do zmiany kodu śledzenia na nowy.
marcin999 napisał/a:
ale co google sledzi nasza strone?
Tak - Ciebie też śledzą. Wpuszczają boty do kanałów ściekowych i jak robisz kupę to wszystko widzą :roll:

Proszę przeczytać post [b]siedemczwartych, nieco niżej![/b]

Blant, zaraz dostaniesz ostrzeżenie za wprowadzanie w błąd.
Blant napisał/a:
Musi być spacja między nawiasami.

Bzdura - nie ma żadnej spacji pomiędzy nawiasami w oryginalnym kodzie
Kod:
<script type="text/javascript">
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>
<script type="text/javascript">
try {
var pageTracker = _gat._getTracker("UA-xxxxxxx-x");
pageTracker._trackPageview();
} catch(err) {}</script>


Nie stosuje się aliasów. Tylko realne adresy stron. Może dlatego staty są nieaktywne.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
Ostatnio zmieniony przez arcy 02-05-2010, 20:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
mek1942

Pomógł: 4 razy
Posty: 330
Wysłany: 03-04-2010, 13:47   

arcy, ale nowe kody nie działają :) z resztą sam sobie zobacz wklejając niby ten najnowszy kod, nie będzie ci aktualizowało statystyk. nie wiem czym jest to spowodowane, ale nie działa i tyle.
 
     
Stoow


Posty: 40
Wysłany: 03-04-2010, 14:01   

arcy napisał/a:
Bzdura - nie ma żadnej spacji pomiędzy nawiasami w oryginalnym kodzie

Poprawić admina, jakie to ekscytujące ;)

Spacja musi być, Blant ma jak najbardziej rację. Wrzucamy standardowo kod ale jeżeli nie dodamy tej spacji to nie zadziała. Opisywałem to jakiś czas temu na swoim blogu: http://blog.luniewski.eu/...hpbb-by-przemo/.
 
     
Blant

Pomógł: 1 raz
Posty: 213
Wysłany: 03-04-2010, 22:05   

arcy napisał/a:
Blant, zaraz dostaniesz ostrzeżenie za wprowadzanie w błąd.
A czy ja napisałem, że tak jest w oryginalnym kodzie? Znalazłem na pewnej stronie takie rozwiązanie, żeby wrzucić tam spacje, tyle. Z tego co widzę, to i tak nie działa :P
 
     
siedemczwartych

Posty: 1
Wysłany: 30-04-2010, 10:21   Forum a Google Analytics

Borykamy sie z problemem Google Analytics.
Niestety wstawione poprawnie nie działa.
Skrypt został zainstalowany zgodnei z tą instrukcją:
http://www.przemo.org/php...light,google+an

Jest inna skórka - SubBlack, ale skrypt jest w obu zainstalowany.

Skrypt GA w ostatniej linijce jest taki:
} catch(err) {}</script>
I jak taki wpisywałem, to w "pokaż źródło" brakowało {}.
Kiedy wpadliśmy na pomysł, żeby dać spację miedzy {} to w "pokaż źródło" jest juz kompletny skrypt, ale nadal nie działa.

Moze macie jakiś pomysł?

SPRAWA ROZWIĄZANA.

Okazało sie, ze wprowadzenie spacji rozwiązało problem, tylko za wcześnie sprawdzaliśmy GA i jeszcze nie bylo raportu, ale już sie pojawił i działa.

reasumując... WPROWADZENIE SPACJI POMAGA.

Sprawa dotyczy forum:
http://forum.rallyland.pl/index.php
 
     
marpit

Pomógł: 1 raz
Posty: 15
Wysłany: 19-05-2010, 16:22   

Chyba znowu zmiana kodu i jak zwykle nie działa. Ma ktoś jakiś pomysł?
Kod:
<script type="text/javascript">

  var _gaq = _gaq || [];
  _gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxxx-xx']);
  _gaq.push(['_trackPageview']);

  (function() {
    var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
    ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
    var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
  })();

</scrip


Cytat:
Kod Analytics został prawidłowo zainstalowany i dane są już gromadzone.

I tak sobie można czekać miesiącami.
 
     
Misiek [PL]


Pomógł: 82 razy
Posty: 430
Wysłany: 19-05-2010, 17:45   

Miałem ten sam problem. Zróbcie tak:
Kod:
<script type="text/javascript">
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>
<script type="text/javascript">
try {
var pageTracker = _gat._getTracker("UA-xxxxxx-xx");
pageTracker._trackPageview();
} catch(err) { }</script>


UA-xxxxxx-xx to twój identyfikator.
_________________
instalacja modyfikacji # aktualizacja for # przenoszenie for # naprawa kodowania (krzaczków)
tylko dwie rzeczy są nieskończone - pętla while (TRUE) i ludzka głupota, ale tą pierwszą można przerwać za pomocą break;
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Maclaw

Posty: 21
Wysłany: 01-11-2010, 14:02   

Witam.

Mam problem. Dla was za pewne będzie to banalne ale nie mogę znaleźć Sprawdź Status Gdzie to jest??
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę