phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Footer Buttons
Autor Wiadomość
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 02-09-2009, 23:40   Footer Buttons

Kod:
##################################################################
## MOD Title:            Footer Buttons
## MOD Author:            Wiktor `Bucu` Bucki <bucu666@gmail.com>
##                        <www.backbone.neth.pl>
## MOD Discription:     Umożliwia dodawanie buttonów do strony
##                        głównej forum poprzez panel
##                        administracyjny. Buttony wyświetlane są w
##                        specjalnej tabelce, z efektem overlib -
##                        opis i adres strony.
##
## MOD Version:         1.1
##
## Installation Level:    Easy
## Installation Time:    5 Minutes
##
## Included Files (6):    admin/admin_footer_buttons.php
##                        templates/twoj_styl/admin/footer_buttons_add.tpl
##                        templates/twoj_styl/admin/footer_buttons_view.tpl
##                        templates/twoj_styl/admin/footer_buttons_edit.tpl
##                        language/lang_polish/lang_footer_buttons.php
##                        includes/mods_info/footer_buttons.php
##
## Files to Edit (6):    includes/constants.php
##                        templates/*/index_body.tpl
##                        index.php
##                        admin/modules_data.php
##                        language/lang_polish/lang_main.php
##                        check_data.php
##
## License:                GNU PGL
####################################################################


Screeny:




Historia Wersji:
v1.1
-Mozliwosc zmiany rozmiaru buttonow
-Edycja wpisow

v1.0
-Pierwsza wersja
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
Ostatnio zmieniony przez arcy 26-10-2009, 13:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
SpiJay

Pomógł: 14 razy
Posty: 344
Wysłany: 05-10-2009, 10:50   

Wypas ;D
naprawde dobry modek ;)
przydal sie
_________________
SpiJay.com | PROGRAMOWANIE | INTELIGENTNE INTERFEJSY | MODUŁY ANALITYCZNE
 
     
massi

Posty: 131
Wysłany: 14-10-2009, 14:39   

A da sie tak zrobic zeby kazdy button mial inna wielkość a nie że wszystkie tak samo?
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 14-10-2009, 14:59   

massi, spróbuj usunąć w index_body.tpl
Kod:
width="{FB_WIDTH}px" height="{FB_HEIGHT}px"
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 14-10-2009, 15:09   

xlesiu, to nie zadziala z tego powodu ze tam jest dla calego footer buttons jeden moduł kodu. Poki co nie ma takiej mozliwosci massi, ale wezme twoja sugestie pod uwage jak przysiade do moich modow (tylko trzeba znalezc czas :P )
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
massi

Posty: 131
Wysłany: 14-10-2009, 15:11   

oki :)
 
     
EliteF!ghter

Posty: 22
Wysłany: 23-10-2009, 21:03   

A jak zrobić tak, że jak się przesuwa i najedziesz na button myszką to się zatrzymuję?
 
     
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 23-10-2009, 21:09   

po instalacji znajdz w index.php:

Kod:
$scroll1 = '<marquee direction="left" width="70%">';


i zamien na:

Kod:
$scroll1 = '<marquee direction="left" width="70%" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">';


i znajdz:

Kod:
$scroll1 = '<marquee direction="right" width="70%">';


i zamien na:

Kod:
$scroll1 = '<marquee direction="right" width="70%" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">';
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
EliteF!ghter

Posty: 22
Wysłany: 23-10-2009, 21:20   

Dzięki, działa :)

A jak zwolnić przesuwanie buttonów? Da się? Bo trochę za szybko pędzą ;)
 
     
ban

Posty: 4
Wysłany: 29-10-2009, 13:59   

Pytanie - dlaczego jak klikam w przykładowy button to nie wchodzi na stronę reklamowaną?

[ Dodano: 29-10-2009, 14:03 ]
Ok poradziłem sobie - po prostu zapomniałem wpisać "http://"
 
     
cementowy_jas

Pomógł: 1 raz
Posty: 12
Wysłany: 29-10-2009, 18:17   

a ja mam jeszcze pytanie z innej bajlki. Moje forum jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Jak zrobić, by sam footer button był widoczny dla niezalogowanych tak jak np. reklamy które umieściłbym w stopce??
 
     
szymel

Pomógł: 1 raz
Posty: 104
Wysłany: 01-11-2009, 11:29   

Probowalem przeniesc polozenie moda w inne miejsce np. pod shoutboxa poprzez zmiany w pliku index_body.tpl ale nie bardzo mi to wychodzi...

Jakas mala podpowiedz moze?
 
     
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 01-11-2009, 15:22   

szymel, ten blok przenosisz ktory sie zaczyna tak:

Kod:
<!-- BEGIN footer_buttons -->


a konczy:

Kod:
<!-- END footer_buttons -->
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
szymel

Pomógł: 1 raz
Posty: 104
Wysłany: 01-11-2009, 18:49   

no wlasnie cos mi nie wychodzi...
czy wystarcza zmiany tylko w index_body.tpl czy w index.php tez cos trzeba zmienic?

Gdy probuje przeniesc ten blok ponaad forum (w okolice shoutboxa i ogloszen) wogole znika...
Moge je przestawiac ale tylko na dole forum
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 01-11-2009, 18:50   

tak, tylko na dole - bo wpisy sa dodane w pliku php w ten sposob.
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę