phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Search only for V.I.P.'s 1.0.0-P2
Autor Wiadomość
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 30-10-2009, 23:29   Search only for V.I.P.'s 1.0.0-P2

Search only for V.I.P.'s 1.0.0-P2


Dodaje wyszukiwarkę w wersji "light" dla zwykłych użytkowników, natomiast dla V.I.P.'ów zwykłą, standardową wyszukiwarkę


Informacje o poprawkach
    1.0.0-P1: WAŻNA POPRAWKA: Poprawka znajduje się tutaj. Jest ona ważna! Bez niej modyfikacja nie będzie działała poprawnie!

    1.0.0-P2: POPRAWKA: Poprawka znajduje się tutaj. Poprawka ona autoryzację Administratorów, Junior Adminów i Moderatorów.

    1.0.x: DODATEK: Search only for V.I.P.'s dla kilku grup :) Kliknij tutaj.


Nazwa: Search only for V.I.P.'s 1.0.0-P1
Autor: Polaczek < polaczek [malpka] ewszystko.eu >
Wersja: 1.0.0
Poziom instalacji: Łatwy
Czas instalacji: ~10 Minut
Plików do edycji: 3
Załączone pliki: 3

Screeny:
W załączniku

Live Demo:
n/a

Wersje do pobrania:
1.0.0 (w załączniku)

Supportowane wersje:
1.0.0
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
Ostatnio zmieniony przez arcy 26-07-2010, 00:33, w całości zmieniany 6 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Mario14125

Pomógł: 52 razy
Posty: 811
Wysłany: 18-12-2009, 01:35   

Ciekawy modzik :) Bardzo ciekawy :) Na pewno się przyda ;)
_________________
MULTIPOLAND @ AMXBans # 1.6.2 - Deflection
 
     
lucido
Czarna lista

Pomógł: 5 razy
Posty: 49
Wysłany: 06-06-2010, 14:07   

Modyfikacja nie chodzi, pomimo dodania użytkownika do grup VIP i tak podczas próby wybrania "Wyszukiwanie zaawansowane" Wywala "Nie posiadasz uprawnień."

ID grupy zmieniłem...
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 06-06-2010, 15:37   

lucido, spróbuj tak:
search.php
znajdź:
Kod:
$sql = "SELECT group_id FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = $searchmod_group_id and user_id= '" . $userdata['user_id'] . "'";

zamień na:
Kod:
$sql = "SELECT group_id FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = " . $searchmod_group_id . " AND user_id= '" . $userdata['user_id'] . "'";
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
lucido
Czarna lista

Pomógł: 5 razy
Posty: 49
Wysłany: 06-06-2010, 15:43   

Już to inaczej zrobiłem ;)

Usunąłem plik searchmod_id.php

W search.php nie wprowadzałem żadnych zmian, natomiast w includes/page_header.php zgodnie z instrukcją.

Wrzuciłem searchmod.php i searchmod_body.tpl następnie w searchmod.php za

Kod:
$template->set_filenames(array(
    'body' => 'searchmod_body.tpl')
);


dodałem

Kod:
$group_id = 6;
$sql = 'SELECT u.user_id
    FROM ' . USER_GROUP_TABLE . ' ug, ' . USERS_TABLE . ' u, ' . GROUPS_TABLE . ' g
    WHERE u.user_id = ' . $userdata['user_id'] . '
        AND ug.user_id = u.user_id
        AND g.group_id = ' . $group_id . '
        AND g.group_id = ug.group_id
        AND g.group_single_user = 0';
$result = $db->sql_query($sql);
$data = $db->sql_fetchrow($result);

if ( $result && $data['user_id'] )
{
    $template->assign_vars(array(
        'VIP'    => true
    ));
}
$db->sql_freeresult($result);


a w searchmod_body.tpl

zamieniłem
Kod:
</tr>
<tr>
<td class="catBottom" colspan="2" align="right" height="28">
<a href="search.php" class="cattitle">
<b>
&raquo; Wyszukiwanie zaawansowane
</b>
</a>
</td>
</tr>
<tr>


na


Kod:
</tr>
<!-- IF VIP -->
<tr>
<td class="catBottom" colspan="2" align="right" height="28">
<a href="search.php" class="cattitle">
<b>
&raquo; Wyszukiwanie zaawansowane
</b>
</a>
</td>
</tr>
<!-- ENDIF -->
<tr>
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 06-06-2010, 15:46   

lucido, taka fuszerka ;)
bo jak wejdzie ktoś na www.domain.com/search.php to nie wywali błędu ;]
aczkolwiek dzięki za report, poprawię moda :)
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
lucido
Czarna lista

Pomógł: 5 razy
Posty: 49
Wysłany: 06-06-2010, 15:48   

to wtedy dodać warunek do search.php na całość jeśli się jest VIP-em, to wyświetli jeśli nie, to wywali komunikat ;)
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 06-06-2010, 15:52   

lucido, należy się "pomógł" :)
Ale mam nowy sposób na to. :) Wujo P. nie dodał include().

Instrukcja aktualizacji:

Otwórz plik searchmod_id.php
znajdź:
Kod:
$searchmod_group_id = '3';

zamień na:
Kod:
$searchmod_group_id = 3;

Otwórz plik searchmod.php
znajdź:
Kod:
$page_title = 'Member Area';

zamień na:
Kod:
$page_title = 'Szukaj';

otwórz plik search.php
znajdź:
Kod:
$sql = "SELECT group_id FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = $searchmod_group_id and user_id= '" . $userdata['user_id'] . "'";

dodaj przed:
Kod:
include('searchmod_id.php');

zapisz wszystkie pliki
zamknij wszystkie pliki
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
lucido
Czarna lista

Pomógł: 5 razy
Posty: 49
Wysłany: 06-06-2010, 16:03   

teraz trybi jak należy ;)
 
     
QwerSpeed

Posty: 14
Wysłany: 24-07-2010, 22:32   

A jak ustawić kilka grup bo dodając do searchmod_group_id kolejne id grup to działa tylko ta pierwsza

Kod:
$searchmod_group_id = 3; 5; 6;
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 24-07-2010, 22:36   

QwerSpeed, a spróbuj jeszcze zamienić
Kod:
AND g.group_id = ' . $group_id . '
na
Kod:
AND g.group_id IN(' . $group_id . ' )

i grupy pisz po przecinku a nie ;
Kod:
$searchmod_group_id = 3, 5, 6;
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 24-07-2010, 23:00   

xlesiu napisał/a:
$searchmod_group_id = 3, 5, 6;

to wtedy tak:
Kod:
$searchmod_group_id = '3, 5, 6';

bo błąd wysadzi :)
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
QwerSpeed

Posty: 14
Wysłany: 24-07-2010, 23:20   

Polaczek napisał/a:
xlesiu napisał/a:
$searchmod_group_id = 3, 5, 6;

to wtedy tak:
Kod:
$searchmod_group_id = '3, 5, 6';

bo błąd wysadzi :)

Równiez nie łapie
 
     
JustDoIt!


Pomógł: 115 razy
Posty: 869
Wysłany: 24-07-2010, 23:24   

A czy grupe Administrator i moderator ( chodzi mi o id grupy wstawienie ) tez musze dodawać ?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
QwerSpeed

Posty: 14
Wysłany: 24-07-2010, 23:26   

xlesiu napisał/a:
QwerSpeed, a spróbuj jeszcze zamienić
Kod:
AND g.group_id = ' . $group_id . '
na
Kod:
AND g.group_id IN(' . $group_id . ' )

i grupy pisz po przecinku a nie ;
Kod:
$searchmod_group_id = 3, 5, 6;


Hmm w search.php mam:
Kod:
$sql = "SELECT group_id FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = $searchmod_group_id and user_id= '" . $userdata['user_id'] . "'";
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę