phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
nadpisalem/usunąłem config.php, co robic?
Autor Wiadomość
neo007 
-------

Posty: 21
Wysłany: 09-02-2005, 15:45   nadpisalem/usunąłem config.php, co robic?

tak jak w topicu. wiedzialem wczesniej, ale zapomnialem. prosze pomozcie, bo forum sie fajnie rozwijalo, chcialem uaktualnic. wyskakuje mi teraz panel z instalacja forum.

pozdrawiam - neo007
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Paszczak000 
Muminek


Pomógł: 317 razy
Posty: 2898
Skąd: Łódź
Wysłany: 09-02-2005, 15:48   

wywal plik install.php i wyedytuj config.php w następujący sposób
Kod:
<?php

//
// phpBB 2.x auto-generated config file
// Do not change anything in this file!
//

$dbms = 'TYP BAZY';

$dbhost = 'ADRES HOSTA SQL';
$dbname = 'NAZWA BAZY';
$dbuser = 'NAWA USERA';
$dbpasswd = 'HASLO';

$table_prefix = 'PREFIX TABELI';

define('PHPBB_INSTALLED', true);

?>


Plik nie moze zawierać pustych linii tam, gdzie ich tu nie widać, na końcu, za
Kod:
 ?>
to już absolutnie.
 
     
neo007 
-------

Posty: 21
Wysłany: 09-02-2005, 15:52   

co to jest prefiks tabeli?

mam back-up
 
     
Paszczak000 
Muminek


Pomógł: 317 razy
Posty: 2898
Skąd: Łódź
Wysłany: 09-02-2005, 15:54   

Przykładowo:
phpbb_users
kamil_users
prefix_config
ziomal_users

Pogrubiłem Ci prefix tabel :)

Podaj taki jaki Ty masz w bazie SQL :mrgreen:
 
     
neo007 
-------

Posty: 21
Wysłany: 09-02-2005, 16:00   

nie kapuje :(

Kod:
<?php

//
// phpBB 2.x auto-generated config file
// Do not change anything in this file!
//

$dbms = "TYP BAZY';

$dbhost = 'tu wpisuje TYLKO adres hosta bazy danych?"';
$dbname = 'tu Tylko nazwe bazy danych?"';
$dbuser = 'tu tylko nazwe usera?';
$dbpasswd = 'a tu tylko haslo?';

$table_prefix = 'wytlumacz mi jeszcze raz z tym prefiksem, plisI';

define('PHPBB_INSTALLED', true);

?>


$dbms = "TYP BAZY'; czy to nie blad (te cudzyslowył)
 
     
Paszczak000 
Muminek


Pomógł: 317 razy
Posty: 2898
Skąd: Łódź
Wysłany: 09-02-2005, 16:17   

Masz tu przykład
Kod:
<?php

//
// phpBB 2.x auto-generated config file
// Do not change anything in this file!
//

$dbms = 'mysql4';

$dbhost = 'localhost';
$dbname = 'forum';
$dbuser = 'root';
$dbpasswd = 'haslo';

$table_prefix = 'phpbb_';

define('PHPBB_INSTALLED', true);

?>

adres bazy danych
nazwe bazy danych
nazwe usera do podanej powyżej bazy danych
hasło dla usera do podanej bazy danych
prefix? to prefix_ zaobacz co najczłąciej się powtarza u Ciebie w nazwach tabel i to wpisz

// przeniosłem do faq / patrick
 
     
dzemdobry 

Posty: 13
Wysłany: 06-04-2005, 23:01   

uwaga jestem zielony na calej lini :P nie wiem jaka jest nazwa mojej bazy ani nie znam jej adresu :P domyslajac sie wpisywalem na rozne sposoby ale jest dalej:

Kod:
 phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the dabase.


no i ten prefix :| w jakich tabelach gdzie te tabele ? :P

mowilem ze jestem zielony :P
 
     
gasnica 
malarz


Pomógł: 11 razy
Posty: 83
Skąd: ja to znam
Wysłany: 06-04-2005, 23:09   

Cytat:
no i ten prefix :Neutral: w jakich tabelach gdzie te tabele ?


Pozostaw go bez zmian, a tabele utworz? Ci się same :)

[ Dodano: 07-04-2005, 00:19 ]
oczywicie chodzi o prefix :)
_________________
:)
 
 
     
dzemdobry 

Posty: 13
Wysłany: 06-04-2005, 23:22   

czyli prefix bedzie
Kod:
 phpbb_
? a co z nazwa bazy i local host ?
 
     
gasnica 
malarz


Pomógł: 11 razy
Posty: 83
Skąd: ja to znam
Wysłany: 06-04-2005, 23:42   

localhost też zostaw, a nazwe bazy powiniene? zna? bo zapewne sam ją zakładałeś :) jeżeli nie zakładałeś to ją utwórz

Jeżeli nie możesz utworzyć skontaktuj się z adminem serwera :)


a to jeżeli masz na LYCOSie
http://www.przemo.org/php...p?p=71512#71512
_________________
:)
 
 
     
cskamper 
=)


Posty: 6
Skąd: Zgierz
Wysłany: 13-07-2005, 14:02   

Co do configa.php, to ja też mam mały problem. Przy instalacji forum od razu na starcie pokazuje mi się, że jakieś pliki są uszkodzone.

emailer.php
functions.php

i że mam jeszcze raz je załadować na serwer. Robię, to, a nadal wyskakuje mi ostrzeżenie, że są uszkodzone? Co mogę zrobić? Jak to usunąć? Co mam zrobić, zęby wszystko działało jak powinno?

Moje forum

Proszę o pomoc! :( :|
_________________
Dobry programista, dostrzega błędy w swoich programach... :)
 
 
     
kyle 
WidmusioFan


Pomógł: 30 razy
Posty: 161
Skąd: Pyrzyce
Wysłany: 13-07-2005, 20:16   

To nie config, wyślij jeszcze raz pliki, ale wtrybie binarnym.
 
 
     
cskamper 
=)


Posty: 6
Skąd: Zgierz
Wysłany: 14-07-2005, 13:03   

nie idzie... cały czas mi się wyświetla. Obojętnie jakim trybem i obojętnie jakim programem... próbowałem wszystkiego i cały czas
Kod:
includes/emailer.php - Zla zawartosc pliku ! Suma kontrolna: [ e93f8b75d78ec18b8776cdf24d205c18 ]
includes/functions.php - Zla zawartosc pliku ! Suma kontrolna: [ e31b1ce6a70ba77b3b711ebb5da21a2d ]


obojętnie czego bym nie używał, to zawsze tak mi się wyświetla. Czy jest możliwość, żeby pakiet od Przema miał na starcie uszkodzone pliki?... :( :( :(

[ Dodano: 14-07-2005, 16:12 ]
:!: :!: :!: :!: :!: teraz sprawdziłem i mam pewność, że pakiet Przema jest uszkodzony w tych dwóch plikach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :!:
_________________
Dobry programista, dostrzega błędy w swoich programach... :)
 
 
     
Solemo 
Webmaster

Posty: 2
Skąd: Braniewo
Wysłany: 25-12-2005, 18:00   

Wetne sie w temat... Mam problem...
Przez przypadek zamienilem caly folder z forum plikami nowego forum phpbb by przemo... Podmienily mi sie oczywiscie konfigi... ;/

Mam kopie bazy MySql... Ale... nie wiem jak znalezc haslo do usera owej bazy... Php My Admina ale nie wiem jak dotrzec do hasla usera... Stworzylem nowego i wyswietlilo mi to: Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: sql_db in /home/ultima/public_html/forum/includes/db.php on line 63

CO mam zrobic zeby przywrocic forum?
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
irekk 


Pomógł: 281 razy
Posty: 2865
Wysłany: 25-12-2005, 18:02   

w backupie nie ma hasla. pogadaj z adminem serwera by ci podal login i zmienil haslo, a jak masz jakis cPanel to zmien to w nim
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Partner strony: najlepszyranking.pl



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce