|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Zamknięty przez: joli 15-11-2009, 00:34 |
[OffTopic] AntyWarez |
Czy ma to szanse uświadomić cokolwiek i czy sa jacys ludzie którzy sa AntyWarez? |
Ja nienawidzę warezów, same wirusy tam |
|
28% |
[ 6 ] |
Może ludzie coś zrozumieją |
|
42% |
[ 9 ] |
Lubie Warezy i niechce czegoś takiego |
|
28% |
[ 6 ] |
|
Głosowań: 21 |
Wszystkich Głosów: 21 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
matlan92
|
Wysłany: 10-11-2009, 00:52 [OffTopic] AntyWarez
|
|
|
Witam
Dzisiaj wpadłem na pewien pomysł i postanowiłem go wykonać
Jest to strona napisana w html , o tematyce AntyWarezowej.
Screen w zalaczniku
Myślicie że to jest dobry pomyśl i ludzię będa popierać takie akcje czy raczej nie?
Dziekuję z góry za wszelkie odpowiedzi!
PS Strona nie otwarta jeszcze narazie faza poprawek!
 |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tavaro
|
Wysłany: 10-11-2009, 01:04
|
|
|
Przewiduję, że strona zostałaby wyśmiana lub potraktowana jako żart. No ale jeśli już będziesz ją stawiał, to proszę, nie używaj fontu o stałej szerokości znaków - w obecnej postaci nie da się tego czytać. Przydałoby się także poprawić błędy językowe - tekst jest ich pełen, no i ta polska...
Poza tym komu chce się przekopywać przez śmieci na jakichś forach warezowych, skoro są różnorakie trackery torrentowe czy wyszukiwarki plików na rapidshare i innych hostingach?
Zagłosowałbym na "wszystko mi jedno", ale takiej opcji brak. Już lepiej by było odpalić akcję informacyjną na temat wolnych licencji i nowoczesnych sposobów udostępniania treści, zamiast w kółko praktykować model autor (mały zysk) -> wydawca (duży zysk) -> sklep (średnio-mały zysk) -> państwo (podatki) + klient (zerowe prawa; de facto przy kupnie gry, programu czy muzyki staje się właścicielem jedynie kawałka plastiku, na którym treść jest dystrybuowana). |
|
|
|
 |
Boltex

|
Wysłany: 10-11-2009, 07:56
|
|
|
Ja tam nic nie mam do warezów.Sam jestem upem na DW |
|
|
 |
strus

|
Wysłany: 10-11-2009, 08:49
|
|
|
Boltos napisał/a: | Ja tam nic nie mam do warezów.Sam jestem upem na DW |
Jeszcze jakbys mial sie czym chwalic.. jestes z tego dumny ?
Masakra
A sama akcja.. zbombarduja ja zaraz 1 000 000 uzytkownikow warezow, ktorzy beda wpierac ze warezy sa legalne. Juz jeden taki temat przyklejony w tym dziale jest i tam mogles to wrzucic |
_________________ if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself."; |
|
|
|
 |
LordRuthwen
|
Wysłany: 10-11-2009, 09:25
|
|
|
Warezu i tak w ten sposób nie wyeliminujesz, choćbyś bardzo chciał.
A co do piractwa, to właśnie piraci kupują najwięcej oryginalnych tytułów.
W ankiecie brakuje opcji: "To i tak nic nie da" |
|
|
|
 |
nicon

|
Wysłany: 10-11-2009, 14:45
|
|
|
Jak dla mnie kolejna akcja w stylu robić coś, żeby zabić nudę, mimo, że nic to nie da ;-] |
_________________ Pozdrawiam, Piotr `nicon` Kowalczyk.
Pomoc poza forum tylko odpłatna.
DBA - jak sama nazwa wskazuje - jest to osoba, która dba o bazy danych. |
|
|
|
 |
adrianek_master
|
Wysłany: 10-11-2009, 16:00
|
|
|
Albo @nicon to jakiś tam sposób na walkę z konkurencją
A tak poza tym tez temat bez sensu jak dla mnie od tego są organy ścigania, wiem ze nie ładnie jest piracić ale i nie ładnie jest donosić na swojego czyli Polaka, wiec lepiej zostawić to odpowiednim osobą |
|
|
|
 |
Zips
|
Wysłany: 10-11-2009, 16:10
|
|
|
nie ściągam z warezów/p2p/p2m etc bo nie lubię okradać ludzi.
Cytat: | Ja tam nic nie mam do warezów.Sam jestem upem na DW |
Gratuluje, wygrałeś konkurs o tematyce "największy idiota stulecia" - możesz być z siebie dumny.
spędzasz nad czymś 90% czasu (pozostałe 10% to sen), po czym w nagrodę dostajesz największą liczbę ściągnięć na DW , super, a gdzie pieniądze?
życzę ci abyś kiedyś został złapany za to twoje piractwo i żebyś zabulił gruby hajs.
tyle w tym temacie.
warezy to zło. |
|
|
|
 |
Tavaro
|
Wysłany: 10-11-2009, 16:55
|
|
|
Zips napisał/a: | nie ściągam z warezów/p2p/p2m etc bo nie lubię okradać ludzi. |
Ale skąd w Twoim rozumowaniu wniosek, że ściągając okradałbyś kogoś?
Zips napisał/a: | super, a gdzie pieniądze? |
Przykro mi wybudzać Cię ze snu traktującego, jakoby twórca zarabiał krocie. Znakomitą większość zgarniają dystrybutorzy i pazerne "organizacje ochrony twórców".
W mojej opinii (przypominam niektórym, że każdy ma do niej prawo) "fora warezowe" nazywane błędnie warezami (patrz niżej) nie są nielegalne. Przecież to tylko lista linków; równie dobrze można zaskarżyć google o to, że po wpisaniu "rapidshare tu-wstaw-tytuł-jakiegoś-w-marę-nowo-wydanego-albumu" wyskakują linki do downloadu. Albo producenta noży o pomoc w zabójstwie.
Prawdziwych warezów już nie ma; określenie to było dawno temu (według rachuby internetowej) używane w stosunku do serwerów z piracką zawartością. W dobie rapidshare czy p2p takie serwery nie są potrzebne, a wspomniane określenie jest nadużywane.
Zips napisał/a: | wygrałeś konkurs o tematyce "największy idiota stulecia" - możesz być z siebie dumny. |
A takie wycieczki w stronę innych użytkowników świadczą tylko o Twoim poziomie, lub raczej jego braku. Niezależnie od tego z kim rozmawiasz, powinieneś traktować drugą stronę z szacunkiem i wyrażać się kulturalnie. |
|
|
|
 |
nicon

|
Wysłany: 10-11-2009, 17:03
|
|
|
Ci wszyscy przeciwnicy warezu... A wszyscy wiedzą czym jest "dw". Może mi ktoś wytłumaczyć co to jest? Pierwszy raz się spotykam z tym akronimem, a google i wikipedia nie pomagają ;-] |
_________________ Pozdrawiam, Piotr `nicon` Kowalczyk.
Pomoc poza forum tylko odpłatna.
DBA - jak sama nazwa wskazuje - jest to osoba, która dba o bazy danych. |
|
|
|
 |
Lisu15

|
Wysłany: 10-11-2009, 17:09
|
|
|
nicon napisał/a: | A wszyscy wiedzą czym jest "dw". Może mi ktoś wytłumaczyć co to jest? Pierwszy raz się spotykam z tym akronimem, a google i wikipedia nie pomagają ;-] |
Sądzę że nazwa przywiązuje do warezu
A ta akcja AntyWarez jest interesująca. Również nie przepadam za tą odmianą stron/for. |
_________________ HTML to podstawa...
CSS to potęga...
Powróciwszy, by siać zamęt. |
|
|
|
 |
MagicalFire

|
Wysłany: 10-11-2009, 17:23
|
|
|
ja jestem za akcja chętnie do niej dołączę |
_________________ nie za takie Przemo walczyliśmy |
|
|
|
 |
croco
|
Wysłany: 12-11-2009, 16:51
|
|
|
Takie akcje nic nie dają, to tak jakbyś założył stronę AntyAuto bo firma XY produkuje samochody, które rozwijają prędkość ponad 50km/h czyli pomagają w łamaniu prawa (przepisów drogowych). Myślisz, że to by coś zmieniło? |
|
|
|
 |
Lisu15

|
Wysłany: 12-11-2009, 16:54
|
|
|
Nie. My niemamy zamiaru zmusic do niezakładania warezów. Akcja ma slużyc raczej na tym aby uświadomic innym ze warez jest zabroniony. |
_________________ HTML to podstawa...
CSS to potęga...
Powróciwszy, by siać zamęt. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Zips
|
Wysłany: 12-11-2009, 17:08
|
|
|
Tavaro napisał/a: | Ale skąd w Twoim rozumowaniu wniosek, że ściągając okradałbyś kogoś?
Przykro mi wybudzać Cię ze snu traktującego, jakoby twórca zarabiał krocie. Znakomitą większość zgarniają dystrybutorzy i pazerne "organizacje ochrony twórców".
W mojej opinii (przypominam niektórym, że każdy ma do niej prawo) "fora warezowe" nazywane błędnie warezami (patrz niżej) nie są nielegalne. Przecież to tylko lista linków; równie dobrze można zaskarżyć google o to, że po wpisaniu "rapidshare tu-wstaw-tytuł-jakiegoś-w-marę-nowo-wydanego-albumu" wyskakują linki do downloadu. Albo producenta noży o pomoc w zabójstwie.
Prawdziwych warezów już nie ma; określenie to było dawno temu (według rachuby internetowej) używane w stosunku do serwerów z piracką zawartością. W dobie rapidshare czy p2p takie serwery nie są potrzebne, a wspomniane określenie jest nadużywane. |
ujmę to tak.
1. http://forumprawne.org
Polecam przestudiowanie
- ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych
- ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną
2. Skąd ten wniosek?
Stąd że skoro spędza się 90% wolnego czasu nad projektem a ściągnięcia są większe niż ilość kupionych egzemplarzy to halo ! chyba nie warto dalej nad tym pracować.
pokolenie internetu, w życiu nieumiejętne dzieci.
3. Nie są nielegalne?
Udostępniając linki - przyczyniasz się do piractwa, WINNY! |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!