phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
Dopuszczalna ilość znaków w nazwie użytkownika
Autor Wiadomość
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 16-11-2009, 01:46   Dopuszczalna ilość znaków w nazwie użytkownika

Dopuszczalna ilość znaków w nazwie użytkownika
Cytat:
########################################################
## MOD Title: Dopuszczalna ilość znaków w nazwie użytkownika.
## MOD Author: ycl6 < ycl6@users.sourceforge.net > (Y.C. LIN) http://macphpbbmod.sourceforge.net/
## MOD Description: Mod pozwala na ustaleniu dopuszczalnej długości znaków w nazwie użytkownika.
## MOD Version: 1.1.1
##
## Installation Level: Easy
## Installation Time: 15 Minutes
##
## Files To Edit: 11
## admin/admin_board.php
## language/lang_polish/lang_admin.php
## language/lang_polish/lang_main.php
## includes/functions_validate.php
## includes/usercp_register.php
## includes/functions.php
## includes/page_header.php
## templates/NazwaStylu/admin/board_config_body.tpl
## templates/NazwaStylu/profile_add_body.tpl
## templates/NazwaStylu/login_body.tpl
## templates/NazwaStylu/posting_body.tpl
##
## Included Files: 0
##
## License: http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU General Public License v2
#################################################################


Proszę o pomoc przy supporcie moda :)
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 21:16, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 16-11-2009, 15:44   

No kolejny mod z kategorii przydatne ;)
Konfiguracja przez P.A.? No miodzio :)
Gratuluję xlesiu!
PS. Pomogę w miarę możliwości czasowych/umiejętności w supporcie :)
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
Boltex



Pomógł: 475 razy
Posty: 2241
Wysłany: 14-08-2010, 22:59   

Panowie jest kilka problemów :) otóż

Kod:
templates/NazwaStylu/profile_add_body.tpl
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
        <td class="row2"><input type="text" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" style="width:200px" name="username" size="25" maxlength="15" value="{USERNAME}" /></td>
#
#-----[ IN-LINE FIND ]------------------------------------------
#
maxlength="15"
#
#-----[ IN-LINE REPLACE WITH ]------------------------------------------
#
maxlength="{LIMIT_USERNAME_MAX_LENGTH}"
#
#-----[ IN-LINE FIND ]------------------------------------------
#
value="{USERNAME}" />
#
#-----[ IN-LINE AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
 <span class="gensmall">{L_LIMIT_USERNAME_LENGTH_EXPLAIN}</span>
#


w tej samej lini nie mam czegoś takiego jak value="{USERNAME}" />

moja cała linia wygląda tak

Kod:
<tr>
        <td class="row1"><span class="gen">{L_EMAIL_ADDRESS}: *</span></td>
        <td class="row2"><input type="text" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" style="width:200px" name="email" size="25" maxlength="255" value="{EMAIL}" /></td>
    </tr>


oraz w pliku usercp_register.php czwarte podjeście jest podejrzanie. W instrukcji napisane jest że "czwarty raz ok.1113 linii" u mnie czwarta raz nie przekracza 1100.
_________________
Nie pisz do mnie na PW/GG, chyba że o to poproszę | Zanim cokolwiek napiszesz radzę zapoznać się Regulaminiem | Przed założeniem nowego tematu sprawdź czy podobny temat już istnieje
Odpowiedź na większość pytań możesz znaleźć TUTAJ lub w FAQ | Poza forum pomagam tylko odpłatnie | Projekt subSilver2.0 - dołącz do nas!
 
     
Logan4


Pomógł: 150 razy
Posty: 564
Wysłany: 14-08-2010, 23:14   

Boltex, przeciez masz edytować linie od nazwy usera a nie od maila. Ja przed chwilą zaisntalowałem i śmiga pięknie ;)
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 14-08-2010, 23:15   

moze nie masz tej linii w swoim stylu? :>
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
Boltex



Pomógł: 475 razy
Posty: 2241
Wysłany: 14-08-2010, 23:29   

Logan4, zrozum że tylko mam taką linie :)

Polaczek, raczej jej nie mam. Więc gdzie najrozsądniej dodać tę linię?
_________________
Nie pisz do mnie na PW/GG, chyba że o to poproszę | Zanim cokolwiek napiszesz radzę zapoznać się Regulaminiem | Przed założeniem nowego tematu sprawdź czy podobny temat już istnieje
Odpowiedź na większość pytań możesz znaleźć TUTAJ lub w FAQ | Poza forum pomagam tylko odpłatnie | Projekt subSilver2.0 - dołącz do nas!
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 14-08-2010, 23:31   

a dodaj tu ten plik bo to jest dziwne ze nie masz :P przeciez bez tego rejestracja OFF :)
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
Boltex



Pomógł: 475 razy
Posty: 2241
Wysłany: 14-08-2010, 23:34   

Proszę bardzo
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 14-08-2010, 23:35   

Faktycznie nie ma :shock: dodaj to pole przed polem z e-mailem
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
Logan4


Pomógł: 150 razy
Posty: 564
Wysłany: 14-08-2010, 23:37   

Skopany masz ten plik :P
Niepozamykane <tr>, i jak dla mnei brakuje kilku linijek. Porównaj sobie z tym z subsilvera. Nei wiem jaie tam mody masz więc kombinuj :)
 
     
Boltex



Pomógł: 475 razy
Posty: 2241
Wysłany: 15-08-2010, 09:30   

Polaczek, już wszystko działa :) thx
Logan4, stylu nie mam skopanego, zapomniałem że mam zrobione tak że profile_add_body.tpl odpowiada tylko za edycję profilu zaś za rejestrację mam zrobiony pliczek register_add_body.tpl
_________________
Nie pisz do mnie na PW/GG, chyba że o to poproszę | Zanim cokolwiek napiszesz radzę zapoznać się Regulaminiem | Przed założeniem nowego tematu sprawdź czy podobny temat już istnieje
Odpowiedź na większość pytań możesz znaleźć TUTAJ lub w FAQ | Poza forum pomagam tylko odpłatnie | Projekt subSilver2.0 - dołącz do nas!
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Mister Silenzo

Posty: 3
Wysłany: 12-07-2013, 15:22   

Proszę o modyfikację, tak aby działał z tym modem *KLIK*. Z góry dziękuję. Czy to jest offtop :O Bo coś mi się wydaje, że tak ;-;?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę