|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: arcy 12-09-2007, 16:43 |
[Problem] Album - nie wyświetlają się całe zdjęcia |
Autor |
Wiadomość |
pecador
|
Wysłany: 04-01-2006, 20:40 [Problem] Album - nie wyświetlają się całe zdjęcia
|
|
|
Właczyłem u siebie na forum album i umieściłem w prywatnej galerii dwa zdjęcia. Niby się załadowały, jednak nie było ich widać (nawet miniatur), a w miejscu nazwy był podany komentarz. Pozmieniałem trochę w ustawieniach albumu i teraz jest już lepiej.
Jednak cały czas jest pewien błąd. Choć tworzą się miniaturki, to już całe zdjęcia nie chcą się wyświetlać. Pojawia się nowe okno i albo nic w nim nie ma (w Operze), albo jest napis http://roscoe.i365.pl/ros...ic.php?pic_id=5 (w Firefoxie).
Próbowałem zmieniać ustawienia w PA, jednak to nic nie pomagało. Wgrałem zdjęcia od nowa, jedno przy GD1, a drugie przy GD2 i nie ma żadnej różnicy (ładne miniaturki, ale całego zdjęcia nie widać).
Jeśli chodzi o ustawienia:
chmody są dobrze - http://roscoe.i365.pl/roscoe/check_files.php
konfiguracja albumu wyglądają tak:
Optymalizacja dla wersji GD - GD1
Dozwolony plik * - wszystkie pliki są ustawione na Tak
Zapobiaganie hotlinkom - Nie
Cache minigalerii - Nie
Może mi ktoś pomóc i powiedzieć, co trzeba zrobić, aby po kliknięciu w te miniaturki wyświetlało się całe zdjęcie? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
chelloPL

|
Wysłany: 04-01-2006, 22:58
|
|
|
Leone,
Cytat: | <b>Warning</b>: readfile() has been disabled for security reasons in <b>/home/roscoe/public_html/roscoe/album_pic.php</b> on line <b>215</b><br /> |
Dziwisz się?
http://www.przemo.org/php...ghlight=#124167
Wystarczy
PS: nie pisz do admina i365, bo i tak nie włączy readfile W 1.12 jest to już dawno poprawione. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
pecador
|
Wysłany: 04-01-2006, 23:20
|
|
|
chelloPL, że tak zapytam, jak typowy laik.. gdzie Ci ten błąd wyskakuje? bo mimo wszystko go nie zauważyłem..
i co ci admini tak się boją tego readfile?
a ten temat, do którego dajesz link czytałem.. przejrzałem wszystkie tematy związane z albumem, jakie mi wyrzuciła wyszukiwarka |
|
|
|
 |
Sylwia

|
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 04-01-2006, 23:34
|
|
|
Leone napisał/a: | że tak zapytam, jak typowy laik.. gdzie Ci ten błąd wyskakuje? |
Widzisz... właśnie to mnie czasami wyróżnia - widzę, to czego inni nie dostrzegają (telnet rulez!)
A z readfile, to myślałem że wykażesz się inteligencją (ale chyba już za późna pora) - w pliku album_pic.php zamień wszystkie funkcje readfile na podany na tamtej stronie kod.
[ Dodano: 04-01-2006, 23:36 ]
Aha - to samo musisz zrobić z plikiem download.php, bo tam też jest readfile i za "chwilę" będziesz pisał to samo z download.php |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
|
|
|
 |
pecador
|
Wysłany: 04-01-2006, 23:36
|
|
|
Sylwia, heh, widziałem już to rozwiązanie i z niego kiedyś korzystałem gdy miałem problemy z załącznikami, ale teraz tam nie trafiłem.. (podałem w wyszukiwarce *album* oraz fragment tego tekstu, co mi się wyświetla zamiast obrazka w firefoxie, nic więcej).
[ Dodano: 04-01-2006, 23:40 ]
chelloPL, miałem zamiar pozamieniać, ale najpierw chciałem się dowiedzieć więcej.. aż tak głupi nie jestem i domyśliłem się co trzeba zrobić
I nie będę mówił nic o download.php, bo już się domyślę po prostu nie widziałem tego błędu (nadal go nie widzę) i dlatego nie wpadłem na to, aby wykorzystać tamto rozwiązanie.. |
|
|
|
 |
pecador
|
Wysłany: 04-01-2006, 23:56
|
|
|
a podobno lepiej się dowiedzieć i nauczyć, aby później móc samemu rozwiązać problem (i właśnie po to chciałem wiedzieć jak zobaczyłeś ten błąd i o co chodzi z readfile )
ale wracając do tematu, podmieniłem w album_pic.php fragment
Kod: | readfile(ALBUM_UPLOAD_PATH . $thispic['pic_filename']); |
na
Kod: |
$handle = @fopen($filename, 'rb');
while (!@feof($handle)) {
echo @fread($handle, 4096);
}
@fclose($handle); |
i nadal zdjęcia nie chcą się wyświetlać.. pojawia się nowe okno, ale zamiast całego obrazka jest białe tło i niby cały czas się ładuje..
Może coś innego trzeba zrobić? czy też pozostaje czekanie na nową wersję? |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 05-01-2006, 00:02
|
|
|
Wiem, że późno jest ale czytaj dokładnie!
Cytat za http://www.przemo.org/php...ghlight=#124167 :
Cytat: | Zwróć uwagę, że to co masz jako parametr do funkcji readfile, musi być tą samą nazwą dla funkcji fopen (w tym konkretnym przykładzie jest to zmienna $filename |
Jeśli u Ciebie było:
Kod: | readfile(ALBUM_UPLOAD_PATH . $thispic['pic_filename']); |
to musisz $filename zamienić na:
Kod: | ALBUM_UPLOAD_PATH . $thispic['pic_filename'] |
|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
pecador
|
Wysłany: 05-01-2006, 00:10
|
|
|
ehh.. ślepy jestem po prostu wielkie dzięki, teraz to już działa (chociaż trochę 'wolno', ale to już bez znaczenia). |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!