Moved by: lui 12-01-2010, 18:08 |
Zwiększenie ilości znaków podczas uwierzytelnienia |
| Author |
Message |
Wydra

|
Posted: 08-01-2010, 19:12 Zwiększenie ilości znaków podczas uwierzytelnienia
Forum address: www.lynxsft.home.pl/cnczone |
|
|
Witam,
właśnie siedziałem nad pewnymi zmianami, ponieważ uważam że Anti Robotic Registration jest bardzo marne. Czemu? Ponieważ są wyświetlane 4 obrazki z 10 (od 0 do 9), czyli jeżeli ktoś wykona sobie punkty charakterystyczne dla każdej cyfry to można to złamać.
Dlatego zrobiłem małą modyfikację, a mianowicie zmiana z 4 na 10 cyfr. (Będę później robił własny token i też go tutaj zaprezentuję).
Po pierwsze ustalamy sobie ile chcemy mieć wyświetlanych znaków. Ja stwierdziłem że chce 10, więc tego się teraz będziemy trzymać. (Całość potrwa z 2 minuty)
1. Wchodzimy do bazy danych i przeglądamy strukturę tabeli wasz_prefix_anti_robotic_reg.
2. Zmieniamy w niej w reg_key z char(4) na char(10). Zapisujemy zmiany i wychodzimy z bazy danych.
3. Teraz wchodzimy na ftp i otwieramy includes/usercp_register.php i wyszukujemy:
| Code: | | $max_length_reg_key = 4; |
i zmieniamy na:
| Code: | | $max_length_reg_key = 10; |
Uwaga! jeżeli nie możecie tego znaleźć to trzeba wyszukać samo:
| Code: | | $max_length_reg_key = |
4. Zapisz wszystko i wejdź w: templates/wasz_styl/portal_modules/register_menu.tpl
Znajdź linijkę:
| Code: | | <input type="text" class="post" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" name="reg_key" maxlength="4" size="4" value="{L_CODE}"> |
i zamień w niej maxlength= na 10. Czyli:
| Code: | | <input type="text" class="post" onFocus="Active(this); this.value=''" onBlur="NotActive(this)" name="reg_key" maxlength="10" size="4" value="{L_CODE}"> |
To tyle. Niedługo napisze temat jak napisac własny token. Temat będzie się nazywa:
Własny token - uwierzytelnianie - reg_key - Anti Robotic
Dlatego tak nazwę by było łatwo wyszukać w razie kłopotów! |
| Last edited by lui on 12-01-2010, 18:08; edited 2 times in total |
|
|
|
 |
MagicalFire
R.I.P.

Helped: 943 times Posts: 4234 Location: cybinka
|
Posted: 08-01-2010, 19:24
Forum address: http://www.scypion.pl | |
|
|
Wydra, Twój podpis/sygnaturka jest niezgodna z regulaminem. Zapoznaj się z pkt 2 oraz 3 Regulaminu tego forum. |
|
_________________ Pomoc tylko na forum. Nie pisz do mnie na gg/PW/e-mail chyba ze ci pozwolę
chcesz się wymienić linkiem z moimi forami pisz na PW |
|
|
|
 |
#Bucu
PHP <3

Helped: 419 times Posts: 1930 Location: Kielce
|
Posted: 08-01-2010, 19:32
Forum address: Nie potrzebuję pomocy - Sam pomagam ;) |
|
|
Wydra, nie lepsza po prostu reCaptcha?
z tego co mi wiadomo to jest najskuteczniejsza metoda na boty. |
_________________ Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie! |
|
|
|
 |
Wydra

|
|
|
|
 |
|