phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Problem] Berr Mod i widok tematu.
Autor Wiadomość
cinek193

Wysłany: 09-01-2010, 14:04   [Problem] Berr Mod i widok tematu.

Witam Serdecznie, otóż mam aktywnego Beer moda 2.4, wszystko ładnie działa ale jednak nie do końca. Chodzi o to, że jak się wejdzie w temat gdzie ktoś dostał piwo to jest pod tym postem taka ramka i tam : "Wyświetl Szczegóły" itp.

Jak widaćna SS napisu "Wyświetl Szczegóły" nie widać, dopiero po najechaniu się pojawia. Tak więc moje pytanie jak mam, i co mam edytować aby ten napis był widoczny ciągle a nie tylko po najechaniu ? Dodam, że chodzi mi o napis koloru czarnego.

2) Druga sprawa z tym związana to, tak : po kliknięciu na "Wyświetl szczegóły" pojawia się pasek z tym kto dał piwo ale oraz pojawia się biały pasek pod podpisem użytkownika. Wygląda to tak :

Jest to ten pasek nad "Ostatnio zmieniono"

3) Trzeci problem to oto to co wykazuje myszka : czyli "> "> na tle forum. Jak to usunąć ?

Na razie tyle :) Proszę o podpowiedzi

Gadatliwa Kasia 

xlesiu

Wysłany: 09-01-2010, 14:16   

ad 1
w viewtopic_body.tpl zamień w kodzie
Kod:
<tr>
    <td class="row_beer1" valign="top" <!-- BEGIN hidden_beers_details -->colspan="2"<!-- END hidden_beers_details -->><span class="gensmall"><a href="{post_beers.DETAILS_URL}" class="gensmall" style="font-weight:bold">{post_beers.L_SHOW_DETAILS}</a><!-- BEGIN beers_details --><br /><a href="{postrow.post_beers.beers_details.MORE_DETAILS_URL}" class="gensmall">{postrow.post_beers.beers_details.L_SHOW_MORE_DETAILS}</a></span></td>
    <td class="row_beer1" valign="top"><span class="gensmall">{postrow.post_beers.beers_details.BEERS_SUBMITED}:<br />{postrow.post_beers.beers_details.BEER_POSTERS}<!-- END beers_details --></span></td>
   </tr>
klasy gensmall na np nav
Pokaż szczegóły to ten kod więc możesz tylko w nim zamienić
Kod:
<a href="{postrow.post_beers.beers_details.MORE_DETAILS_URL}" class="gensmall">{postrow.post_beers.beers_details.L_SHOW_MORE_DETAILS}</a>

a ten biały pasek masz dlatego, że nie masz wgranej grafiki http://www.fod.cinek193.w...images/beer.png
ad 3
W PA - Ogólne - Konfiguracja - Dodatkowe masz pola
META Keywords
META Description
Nie stosuj w nich html czysty tekst, czyli
META Keywords: ble,ble, ble
META Description: Forum jest jak zwykle o CS

cinek193

Wysłany: 09-01-2010, 16:14   

Edytowałem kilka rzeczy i wyszło mi takie coś:

oraz

Mam pytanie jak zrobić aby : na drugim zdjęciu znikło "Wyświetl szczegóły"

A na pierwszym aby znikł ten pasek szary całkiem ? A dalsza cześć obok "Wyświetl szczegóły" była czarna

cinek193

Wysłany: 10-01-2010, 00:10   

Ma ktoś pomysł ?

Odpowiedz do tematu