phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: lui754
05-02-2012, 17:13
Jakie znacie błędy w wersji 1.12.6p4
Autor Wiadomość
japi55 
int main()


Pomógł: 570 razy
Posty: 1447
Skąd: Poznań
Wysłany: 11-01-2011, 00:46   

fann, Przekroczyles limit transferu i dlatego masz blad. A to juz nie jest wina przema tylko twoja.
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Polaczek 
random


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 11-01-2011, 15:32   

japi55, ten błąd to przekroczenie transferu?
Cytat:
Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 1330955 bytes) in /home/przemo/public_html/phpBB2/forum/includes/functions.php on line 1512


Wystarczy w apache zmienić wartość "max_memory_size" czy coś podobnego.
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
Scoobany
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2011, 17:45   

Polaczek napisał/a:
Wystarczy w apache zmienić

może i wystarczy to zrobić ale komu by się tutaj chciało to zrobić skoro nawet synchronizacji nie ma kto.
 
     
Polaczek 
random


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 11-01-2011, 22:37   

Scoobany napisał/a:
może i wystarczy to zrobić ale komu by się tutaj chciało to zrobić skoro nawet synchronizacji nie ma kto.

Słuchaj jakbyś odpalił synchronizację na webd przy takiej bazie to powodzenia :mrgreen:
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
Scoobany
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2011, 16:45   

Polaczek napisał/a:
Scoobany napisał/a:
może i wystarczy to zrobić ale komu by się tutaj chciało to zrobić skoro nawet synchronizacji nie ma kto.

Słuchaj jakbyś odpalił synchronizację na webd przy takiej bazie to powodzenia :mrgreen:


wiesz, ja serwera dla tego forum nie wybierałem, tak to jest jak się kieruje ceną nie jakością.
 
     
Polaczek 
random


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 15-01-2011, 16:00   

disallow_forums() #920 w functions_post.php
Kod:
    global $lang;

zamienić na:
Kod:
    global $lang, $phpEx;

Ponieważ nie może przekierować na index.php tylko na index. (bez php).

#938:
Kod:
        $message = $lang['banned_forum'] . '<br /><br />' . sprintf($lang['Click_return_index'], '<a href="' . append_sid("index.$phpEx") . '">', '</a> ');

Użyta zmienna phpEx nie może działać. :(
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
Woytec 


Pomógł: 2594 razy
Posty: 7655
Wysłany: 16-01-2011, 20:04   

Polaczek napisał/a:
Słuchaj jakbyś odpalił synchronizację na webd przy takiej bazie to powodzenia

Można pojedynczych użytkowników. Takich jest 11.
 
 
     
Orlin 

Posty: 28
Wysłany: 18-01-2011, 14:20   

Ktoś już wspomniał w tym temacie opuszczanie połączenia SSL - chciałem dopisać w jakich dokładnie sytuacjach zaobserwowałem, ale chyba właśnie udało mi się to poprawić - wystarczy we wszystkich plikach zawierających:
Kod:
$server_protocol = ($board_config['cookie_secure']) ? 'https://' : 'http://';

zmienić na:
Kod:
$server_protocol = ($board_config['cookie_secure']) ? 'https://' : ($_SERVER['HTTPS'] == 'on') ? 'https://' :'http://';

Nie sprawdzałem, czy zacytowana linijka do zmiany jest taka sama co do znaku we wszystkich plikach - więc polecam szukać plików z ciągiem https://.

Update #1: Pozostaje kwestia linków (w obrębie tego samego forum) zamieszczanych w postach - nawet jeśli w treści poda się je bez protokołu, to i tak zostanie dodane http:// - bez względu na to, czy korzystamy z https czy nie. Można by też pomyśleć nad jakimś "proxy" dla statusów GG - żeby ograniczyć ilość mieszanej treści (tj. uwierzytelnionej i nieuwierzytelnionej).

Update #2: Jako tymczasowe rozwiązanie dla linków można dodać do plików viewtopic_body.tpl, privmsgs_read_body.tpl oraz shoutbox_view_body.tpl np. taki skrypcik JS:
Kod:
<script type="text/javascript">
if(window.parent.document.location.protocol == 'https:')
{
    for(z=0; z<document.links.length; ++z)
    {
        if(document.links[z].className == 'postlink')
        {
            document.links[z].href = document.links[z].href.replace(/^http:\/\/(www\.adres\.forum\.tld[^.])/i, 'https://$1');
            document.links[z].href = document.links[z].href.replace(/^http:\/\/(www\.adres\.forum\.tld)$/i, 'https://$1');
            document.links[z].href = document.links[z].href.replace(/^http:\/\/(adres\.forum\.tld[^.])/i, 'https://$1');
            document.links[z].href = document.links[z].href.replace(/^http:\/\/(adres\.forum\.tld)$/i, 'https://$1');
        }
    }
}
</script>

W razie potrzeby można dodać też else if(){.....}, który będzie zamieniał https:// na http://, gdy korzystamy z http:...
_________________
Pomoc przy przenoszeniu i/lub odtwarzaniu forum
 
     
Oneitatsu 


Pomógł: 837 razy
Posty: 2313
Wysłany: 19-01-2011, 00:24   

Błąd minimalistyczny, którego nie doszukałem się (toteż piszę).

Jeśli zatwierdzimy w PA opcję 'Tekst zamiast ikon', to symbole płci po prostu znikają. Jest to wkurzające wręcz. Nie pojawia się żaden zamiennik dla obrazków, po prostu zmienna i komentarz warunkowy nie działają.
Wina leży sobie w viewtopic.php, blok:
Kod:

if ( $board_config['gender'] )
                    {
                        switch ($postrow[$i]['user_gender'])
                        {
                            case 1 :
                                $gender_image = $images['icon_minigender_male'];
                            break;
                            case 2 :
                                $gender_image = $images['icon_minigender_female'];
                            break;
                            default :
                                $gender_image = '';
                        }
                    }
                    else
                    {
                        $gender_image = '';
                    }

znajduje wewnątrz:
Kod:

if ( $board_config['graphic'] )

i nie ma alternatywy tekstowej. U siebie obszedłem problem, po prostu wyciąłem co trzeba i wstawiłem poza ramy if ( $board_config['graphic'] ) - w ten sposób ikonka płci nie jest zliczana jako coś co trzeba ukryć. Można to zrobić poprawniej - po prostu dodać zamienniki tekstowe (A są, ascii 9792 i bodaj 9794).
 
     
@d!r3k 
zbanowany



Pomógł: 851 razy
Posty: 1688
Wysłany: 21-01-2011, 20:41   

Może i to kosmetyk, ale wypadało by to poprawić :roll:
Otwórz:
Kod:
templates/*/shoutbox_body.tpl

Znajdź:
Kod:
<input type="submit" name="refresh" value="R" style="font-size:9px; height:17px; cursor: pointer" title="{L_REFRESH}" class="button" onclick="post.message.value=''; this.form.submit();">

Zamień na:
Kod:
<input type="submit" name="refresh" value="{L_REFRESH}" style="font-size:9px; height:17px; cursor: pointer" title="{L_REFRESH}" class="button" onclick="post.message.value=''; this.form.submit();">
_________________
Odpłatnie wykonam:
- Instalację forum / Instalację modyfikacji,
- Wykonanie uniwersalnego szablonu / Kodowanie szablonów,
- Pisanie drobnych modyfikacji.
 
 
     
mati 


Pomógł: 1 raz
Posty: 42
Wysłany: 23-01-2011, 11:10   

Witam wszystkich :-)

Już chyba od roku w moim panelu administracyjnym widnieje informacja o nadchodzącej "za kilka tygodni" wersji 1.12.7.
W związku z tym czy mógłbym prosić o jakąś aktualizację obejmującą postęp prac?

Pozdrawiam,
wieloletni użytkownik mati ;-)
 
     
Barty 


Pomógł: 33 razy
Posty: 264
Skąd: WB
Wysłany: 23-01-2011, 11:24   

mati, słuchaj już było wiele razy mówione że Przemo ma teraz dużo ważniejsze sprawy takie jak rodzina, niż robienie 1.12.7

Napisał że będzie zrobione to będzie. :evil:
_________________
HTML-90%
CSS- 85%
 
     
Scoobany
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2011, 11:41   

Barty, no to niech usunie ten debilny komunikat z pa
 
     
Barty 


Pomógł: 33 razy
Posty: 264
Skąd: WB
Wysłany: 23-01-2011, 11:44   

Scoobany napisał/a:
Barty, no to niech usunie ten debilny komunikat z pa



Można go zmienić nie usunąć.
Ty chyba nie rozumiesz co jest ważniejsze...
_________________
HTML-90%
CSS- 85%
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Scoobany
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2011, 12:36   

a ty liżesz dupsko przemkowi bo chcesz być fajny?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Partner strony: najlepszyranking.pl



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce