phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Top 10 ala dw
Autor Wiadomość
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 22-02-2010, 23:45   Top 10 ala dw

Top 10

Statystyki top 10 ala dw

wersja mini


wersja warez




staty.php:
$nrgr = 5; // Id grupy VIP
$nrf = 2; // Id filmów
$nrg = 6; // Id gier


Jak sprawdzić id grupy? // twojastrona.pl/groupcp.php, następnie wybierz grupę VIP. W pasu adresu jest: groupcp.php?g=5 // 5 - id grupy.

Wersja FULL warez:
Top10pomagaczy
Top10diamentów

 
     
Gadatliwa Kasia 

   
adrian507120
zbanowany


Pomógł: 29 razy
Posty: 746
Wysłany: 22-02-2010, 23:56   

Kod:
sql_query($sql); $sql1 = "SELECT username AS nickk, (SELECT COUNT(username) FROM " . USERS_TABLE . " ) AS liczba1 , user_posts AS total1, user_id AS iduser1 FROM " . USERS_TABLE . " ORDER BY user_posts DESC LIMIT 10"; $restult1 = $db->sql_query($sql1); $i2 = 0; while($row1 = $db->sql_fetchrow($result1)) { $i2++; $liczba2 = $row['liczba1']; $template->assign_block_vars('t1vip', array( "L_NICK1" => $row1['nickk'], "L_POST1" => $row1['total1'], "L_HREF1" => $row1['iduser1'], "L_NUM1" => $i2 )); } for($x=$i2; $x<=9; $x++) { $i2++; $template->assign_block_vars('t1vip', array( "L_NICK1" => "brak", "L_POST1" => "brak", "L_HREF1" => "brak", "L_NUM1" => $i2 )); } $i1 = 0; while($row = $db->sql_fetchrow($restult)) { $i1++; $template->assign_block_vars('tvip', array( "L_NICK" => $row['nickn'], "L_POST" => $row['postsn'], "L_HREF" => $row['iduser'], "L_NUM" => $i1 )); } for($y=$i1; $y<=9; $y++) { $i1++; $template->assign_block_vars('tvip', array( "L_NICK" => "brak", "L_POST" => "brak", "L_HREF" => "brak", "L_NUM" => $i1 )); } $sql2 = "SELECT topic_id, topic_title, topic_views FROM " . TOPICS_TABLE . " ORDER BY topic_views DESC LIMIT 10"; $result2 = $db->sql_query($sql2); $i3 = 0; while($row2 = $db->sql_fetchrow($result2)) { $i3++; $template->assign_block_vars('tematy_wyswietlenia', array( "L_TOPIC" => $row2['topic_id'], "L_VIEWS" => $row2['topic_views'], "L_TITLE" => $row2['topic_title'], "L_NUM3" => $i3 )); } for($q=$i3; $q<=9; $q++) { $i3++; $template->assign_block_vars('tematy_wyswietlenia', array( "L_TOPIC" => "brak", "L_VIEWS" => "brak", "L_TITLE" => "brak", "L_NUM3" => $i3 )); } $sql3 = "SELECT COUNT(a.forum_id) AS total5, b.forum_id AS total00, b.forum_name AS namefo FROM " . TOPICS_TABLE . " a, " . FORUMS_TABLE . " b WHERE a.forum_id = b.forum_id GROUP BY a.forum_id ORDER BY total5 DESC LIMIT 10"; $result3 = $db->sql_query($sql3); $i4 = 0; while($row3 = $db->sql_fetchrow($result3)) { $i4++; $template->assign_block_vars('forum_tematy', array( "L_TOPIC3" => $row3['total00'], "L_VIEWS3" => $row3['total5'], "L_TITLE3" => $row3['namefo'], "L_NUM4" => $i4 )); } for($e=$i4; $e<=9; $e++) { $i4++; $template->assign_block_vars('forum_tematy', array( "L_TOPIC3" => "brak", "L_VIEWS3" => "brak", "L_TITLE3" => "brak", "L_NUM4" => $i4 )); } $sql4 = "SELECT COUNT(a.sb_user_id) AS total6, b.user_id AS usid, b.username AS usna FROM " . SHOUTBOX_TABLE . " a, " . USERS_TABLE . " b WHERE a.sb_user_id=b.user_id GROUP BY a.sb_user_id ORDER BY total6 DESC LIMIT 10"; $result4 = $db->sql_query($sql4); $i5 = 0; while($row4 = $db->sql_fetchrow($result4)) { $i5++; $template->assign_block_vars('sb_top', array( "L_USER3" => $row4['usna'], "L_NUMER3" => $row4['usid'], "L_ILE3" => $row4['total6'], "L_NUM5" => $i5 )); } for($r=$i5; $r<=9; $r++) { $i5++; $template->assign_block_vars('sb_top', array( "L_USER3" => "brak", "L_NUMER3" => "brak", "L_ILE3" => "brak", "L_NUM5" => $i5 )); } $sql5 = "SELECT COUNT(user_id) AS total7, username, user_id AS iduserss FROM " . LOGS_TABLE . " GROUP BY user_id ORDER BY total7 DESC LIMIT 10"; $result5 = $db->sql_query($sql5); $i6 = 0; while($row5 = $db->sql_fetchrow($result5)) { $i6++; $template->assign_block_vars('md_top', array( "L_USER4" => $row5['username'], "L_ILE4" => $row5['total7'], "L_HREF0" => $row5['iduserss'], "L_NUM6" => $i6 )); } for($t=$i6; $t<=9; $t++) { $i6++; $template->assign_block_vars('md_top', array( "L_USER4" => "brak", "L_ILE4" => "brak", "L_NUM6" => $i6 )); } $sql6 = "SELECT COUNT(post_id) AS totalp, (SELECT COUNT(user_id) FROM " . USERS_TABLE . " ) AS totalus, (SELECT COUNT(topic_id) FROM " . TOPICS_TABLE . ") AS totaltopics, (SELECT COUNT(privmsgs_id) FROM " . PRIVMSGS_TABLE . " ) AS totalpw, (SELECT COUNT(sb_user_id) FROM " . SHOUTBOX_TABLE . ") AS totalshoutbox, (SELECT SUM(topic_views) FROM " . TOPICS_TABLE . ") AS totaltopicsviews FROM " . POSTS_TABLE; $result6 = $db->sql_query($sql6); $row6 = $db->sql_fetchrow($result6); $template->assign_vars(array( "IP" => $row6['totalp'], "IU" => $row6['totalus'] - 1, "IT" => $row6['totaltopics'], "IPW" => $row6['totalpw'], "ISB2" => $row6['totalshoutbox'], "TTV2" => $row6['totaltopicsviews'] )); } if(!$userdata['session_logged_in']) { message_die(GENERAL_MESSAGE, "Zaloguj się!"); } // // End session management // $page_title = 'generator'; include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx); $template->set_filenames(array( 'body' => 'staty.tpl') ); $template->pparse('body'); include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx); ?>


takie coś po wgraniu plików i uruchomieniu staty.php testowałem na localu na xamppie
 
     
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 22-02-2010, 23:57   

U mnie wszystko działa poprawnie, czy aby dobrze wgrałeś staty.php (główny katalog) oraz staty.tpl (templates/twój-styl/staty.tpl) ???

Już nie mówiąc o tym, że skrypt uruchamiamy: http://twojastrona.pl/staty.php
 
     
maminowiec


Pomógł: 551 razy
Posty: 1729
Wysłany: 23-02-2010, 08:43   

NineX napisał/a:
NineX, nie rób ze mnie debila :!: Być może jest to wina sprawdzania na localu sprawdzę na normalnym serwie i się przekonam.


lol
jak masz locala to może nie łapać <? , musi mieć <?php ... a tam tak jest. Dodaj to sobie w pliku konfiguracyjnym php.ini
Kod:

<?
define('IN_PHPBB', true);
define('ATTACH', true);
$phpbb_root_path = './';
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

//
// Start session management
//
_________________
;] Ebooki do pobrania
 
     
adrian507120
zbanowany


Pomógł: 29 razy
Posty: 746
Wysłany: 23-02-2010, 08:55   

maminowiec, mam wszystko poprawnie skonfigurowane na ftp ale ok uruchomiałem na wirtualnym serwie i działa fajny dodatek :)
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 23-02-2010, 09:26   

1]
Kod:

if($userdata['session_logged_in']) {
// kod

}

if(!$userdata['session_logged_in']) {
 message_die(GENERAL_MESSAGE, "Zaloguj się!");
}


jak już to else zrób, bo skoro pierwszy warunek nie spełni się to po co tworzyć drugi?

2] 2x startujesz sesje.
3] oraz stosujesz pętle while później for, dublujesz kod

na zapytania nie patrzałem
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
Matisu

Pomógł: 1 raz
Posty: 125
Wysłany: 23-02-2010, 11:56   

A jak się ma 3 grupy VIP , S. VIP i G. Vip to jak dodać tak żeby wszystkie 3 wyświetlało tam... i jeszcze jedno przydałoby się żeby był taki kolorek jaki masz w swojej grupie.
 
     
Oneitatsu


Pomógł: 840 razy
Posty: 2322
Wysłany: 23-02-2010, 12:32   

NineX,
Kod:

&#182; = ś
 
     
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 23-02-2010, 13:51   

Matisu napisał/a:
A jak się ma 3 grupy VIP , S. VIP i G. Vip to jak dodać tak żeby wszystkie 3 wyświetlało tam... i jeszcze jedno przydałoby się żeby był taki kolorek jaki masz w swojej grupie.


Te 3 grupy mogę dodać tylko na zamówienie, czyli PW, bądź gg.

Jeżeli chodzi o kolorki i innego rodzaju błędy/poprawki, w najbliższym czasie to naprawię.


Jeszcze jakieś propozycje?
 
     
Master93

Pomógł: 21 razy
Posty: 744
Wysłany: 23-02-2010, 17:31   

leci ++ super mod! dzieki wielkie

tylko:
Wy�ietleń jak poprawić te "ś"?
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 23-02-2010, 17:47   

Master93,
http://www.przemo.org/php...p=518618#518618
or http://www.kurshtml.boo.pl/generatory/win2iso.html
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
Master93

Pomógł: 21 razy
Posty: 744
Wysłany: 23-02-2010, 18:30   

kevin_, dziękuję ;)
 
     
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 23-02-2010, 22:45   

Nowa wersja dodana.


W tej wersji dodałem kolory, jednak są one dostępne tylko w Top 10 VIP, trzeba się dużo napracować (znalezienie user_rank), tak więc kolory oznaczam jako wersję beta.
Zmieniłem również wyświetlanie, brak funkcji for.

Proszę o testy i komentarze.

pozdrawiam
 
     
Tomy24


Pomógł: 9 razy
Posty: 62
Wysłany: 25-02-2010, 12:22   

wszystko działa jak należy
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
adrian507120
zbanowany


Pomógł: 29 razy
Posty: 746
Wysłany: 26-02-2010, 02:25   

NineX, mam prośbe podałbyś kolorowanie do top 10 userów ??
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę