phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Majkelo
27-12-2012, 08:38
[beta] 1.12.7 - Ajax jQuery Shoutbox
Autor Wiadomość
kam821

Pomógł: 10 razy
Posty: 143
Wysłany: 23-02-2010, 22:21   

Możesz u mnie, lecz jest ostro przerobiony :)
Dane do testkonta:
Login: test
Hasło: test123
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Sexpress

Pomógł: 1 raz
Posty: 18
Wysłany: 23-02-2010, 23:29   

kam821 napisał/a:
Możesz u mnie, lecz jest ostro przerobiony

Chyba nigdy nie widziałeś ostrych przeróbek.
 
     
kam821

Pomógł: 10 razy
Posty: 143
Wysłany: 24-02-2010, 01:38   

Sexpress napisał/a:
kam821 napisał/a:
Możesz u mnie, lecz jest ostro przerobiony

Chyba nigdy nie widziałeś ostrych przeróbek.

Owszem, widziałem, nawet sam staram się takowe pisać, ale z osobą która majaczy i nie wie o co chodzi w moich słowach nie będę o takich rzeczach dyskutował.
 
     
Matisu

Pomógł: 1 raz
Posty: 125
Wysłany: 24-02-2010, 07:49   

Sexpress, dokładnie chyba nie widział ostrych przeróbek, albo sam nie wie co to znaczy. Dodane buttoniki odśwież, emotikonki i to wszystko co zrobił.
Żeby nie było spamu, lui dobra robota.
Kiedy będzie ta nowa wer. skryptu?
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 24-02-2010, 14:16   

Matisu, Jak przemo wyda.

W wersji 1.0.2 beta dodam zamienność klas row1 na row2. Chyba tylko to udało mi się znaleźć.
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 24-02-2010, 14:57   

Aktualizacja 1.0.2

- poprawiona edycja wiadomości
- zamiana klas row1 na row2 i tak w kółko.

Instrukcja:
shoutbox.js
znajdź:
Kod:
function editShout(id)
{
    var texT = new String(document.getElementById('edit_'+id).innerHTML);
    var array = {"<u>":"[u]", "<b>":"[b]", "<i>":"[i]", "</i>":"[/i]", "</b>":"[/b]", "</u>":"[/u]", "</span>":"[/color]","<U>":"[u]", "<B>":"[b]", "<I>":"[i]", "</I>":"[/i]", "</B>":"[/b]", "</U>":"[/u]", "</SPAN>":"[/color]"}
    for (var val in array)
        texT = texT.replace(val, array[val]);
        texT = texT.replace(/<(a|A)(.*?)href=\"(.*?)\"(.*?)\>(.*?)\<\/(a|A)\>/, "$3");
        texT = texT.replace(/<(img|IMG)(.*?)alt=\"(.*?)\"(.*?)\>/, "$3");
        texT = texT.replace(/<(span|SPAN)(.*?)style=\"(color|COLOR):(.*?)(\#[0-9A-F]{6}|[a-z]+)(.*?)\">/, "[color=$5]");


zmień na:
Kod:
function editShout(id)
{
    var texT = new String(document.getElementById('edit_'+id).innerHTML);
        texT = texT.replace(/<(u|U|b|B|i|I)\>/g, "[$1]");
        texT = texT.replace(/<(\/u|\/U|\/b|\/B|\/i|\/I)\>/g, "[$1]");
        texT = texT.replace(/<\/(span|SPAN)\>/g, "[/color]");
        texT = texT.replace(/<(a|A)(.*?)href=\"(.*?)\"(.*?)\>(.*?)\<\/(a|A)\>/g, "$3");
        texT = texT.replace(/<(img|IMG)(.*?)alt=\"(.*?)\"(.*?)\>/g, "$3");
        texT = texT.replace(/<(span|SPAN)(.*?)style=\"(color|COLOR):(.*?)(\#[0-9A-F]{6}|[a-z]+)(.*?)\">/g, "[color=$5]");


znajdź:
Kod:
            var array = {"[u]":"<u>","[/u]":"</u>","[b]":"<b>","[/b]":"</b>","[i]":"<i>","[/i]":"</i>", "[/color]":"</span>"}
            for (var val in array)
                msg = msg.replace(val, array[val]);
                msg = msg.replace(/\[color\=(\#[0-9A-F]{6}|[a-z]+)\]/, "<span style=\"color: $1;\">");
                msg = msg.replace(/(http:\/\/[a-z.][^\n\s]*)/, "<a href=\"$1\">$1</a>");


zmień na:
Kod:
                msg = msg.replace(/\[(u|U|b|B|i|I)\]/g, "<$1>");
                msg = msg.replace(/\[(\/u|\/U|\/b|\/B|\/i|\/I)\]/g, "<$1>");
                msg = msg.replace(/\[\/color\]/g, "</span>");
                msg = msg.replace(/\[color\=(\#[0-9A-F]{6}|[a-z]+)\]/g, "<span style=\"color: $1;\">");
                msg = msg.replace(/(http:\/\/[a-z.][^\n\s]*)/g, "<a href=\"$1\">$1</a>");


znajdź:
Kod:
var color = (res.d[x].c) ? 'style="'+res.d[x].c+'"' : '';

zmień na:
Kod:
var row = (res.d[x].i % 2) ? 'row1' : 'row2';

znajdź:
Kod:
htmlMessage += '<div id="'+res.d[x].i+'" class=" table0"> '

zmień na:
Kod:
htmlMessage += '<div id="'+res.d[x].i+'" class="'+row+' table0"> '


i usuwamy z NazwaStylu.css dla klasy .table0 - background-color lub background.
Ostatnio zmieniony przez lui754 25-02-2010, 15:55, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
marcin999

Pomógł: 5 razy
Posty: 275
Wysłany: 24-02-2010, 14:58   

ok. a cos daje? tzn cos jest lepsze?

[ Dodano: 24-02-2010, 15:00 ]
no i czy na moim shoutboxie aktualizacja chodzi? bo nie wiem jak sie nazywa moj SB;D
_________________
Doceniam osoby, które mi pomagają.
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 24-02-2010, 15:04   

Ty masz standardowego Shoutboxa :roll:
 
     
marcin999

Pomógł: 5 razy
Posty: 275
Wysłany: 24-02-2010, 15:04   

aaha czyli jest gorszy od tego co podales aktualizacje?
_________________
Doceniam osoby, które mi pomagają.
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 24-02-2010, 15:42   

Tak bym ego nie ujął. Mój jest ajaxowy a ten na Twojej stronie jest zwykły, odświeżany ręcznie.

Instrukcja instalacji mojej modyfikacji jest w pierwszym poście tego tematu.
 
     
Renger

Pomógł: 41 razy
Posty: 165
Wysłany: 24-02-2010, 16:36   

Ten SB ma jakieś konkretne wymagania dotyczące serwera?
 
     
kam821

Pomógł: 10 razy
Posty: 143
Wysłany: 24-02-2010, 16:38   

Drobny błędzik w kodzie luq :)
Jeśli chcecie mieć naprzemian row2 i row1 w tabelkach należy zmienić:
Kod:
var row = (res.d[x].x % 2) ? 'row1' : 'row2';

na
Kod:
var row = (x % 2) ? 'row2' : 'row1';


Problem jest tej wagi, że nowododane wiadomości już lecą po jednym kolorze, po odświeżeniu całej strony jest poprawnie :)
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 24-02-2010, 16:51   

kam821, nie masz racji. Zobacz sobie u mnie na forum, wszystko ładnie koloryzuje na przemian. Dodając sam x robi się tak jak napisałeś.

Wiem co pisze :)
 
     
kam821

Pomógł: 10 razy
Posty: 143
Wysłany: 24-02-2010, 17:08   

No to widocznie u mnie coś nieładnie się robi, posiedzę przy tym, wybacz za tą pomyłkę :)
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
simon231

Pomógł: 50 razy
Posty: 261
Wysłany: 24-02-2010, 17:25   

Mam pytanie, jeśli w starym shoutboxie tak wyglądała moja tabelka z msg w sb:

Kod:
<table cellpadding="2" cellspacing="0" border="0" class="table0" width="100%">
    <tr>
        <td class="{shoutrow.ROW_CLASS}" width="100%"><span class="gensmall" style="font-size:9px; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">{shoutrow.DELMSG} {shoutrow.EDITMSG} {shoutrow.NAME}:</span></td>
        <td class="{shoutrow.ROW_CLASS}" width="50px" rowspan="2">{shoutrow.DATE}</td>
    </tr>
    <tr>
        <td class="{shoutrow.ROW_CLASS}"><span class="gensmall">{shoutrow.MSG}</span></td>
    </tr>
</table>


To jak zrobić aby w tym ajaxowym również tak wyglądało ? ;> Bo mi się wydaje, że shoutbox_view_body.tpl ma niewiele do gadania :P
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę