phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
message_die() was called multiple times. This isn't supposed
Autor Wiadomość
bajt 
No Baaa


Posty: 82
Skąd: Mielec - Kraków
Wysłany: 19-01-2005, 20:47   

phpBB by Przemo version 1.9
message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?

Nie wiem, nadpisałem pliki, config mam stary, co zrobićem nie tak? co? w złej kolejności ??
dzięki za odpowiedz

[ Dodano: 19-01-2005, 22:31 ]
Problem rozwiązany !

proponuje każdemu z tym problemem moda:

Markus_Petrux napisać fajniutkineg MOD-a, który pokazuje pe?n? treść błedu: http://www.phpbb.com/phpB...ie+markuspetrux




Jednym z problemów jakie miałem to dodanie tagów html do informacji blokowaniu forum :D

Jeszcze jedno nie nadpisujcie plików nową wersja przed update*.sq :P
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Widmo 
Wredota...



Pomógł: 180 razy
Posty: 2434
Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-03-2005, 23:16   

doszedlem co jest nie tak...

wykonaj zapytanie:

Kod:
ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `user_ip` VARCHAR( 220 ) NOT NULL ;
_________________
Potrzebujesz pomocy?
 
 
     
pinklerose 

Posty: 7
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 12-03-2005, 03:46   

Niebardzo znam sie na bazach danych. Na forum po zaktualizowaniu bazy danych (wgrywalem baze z forum 1.8 dla forum 1.9) wyskakuje taki komunikat:

Kod:
Critical Error!
message_die() was called multiple times.
 
Error #1
Error updating user_ip data

Line : 92
File : /home/www/zsch.freesuperhost.com/phpBB2/includes/sessions.php
SQL : UPDATE phpbb_users SET user_ip = '531aff04' WHERE user_id = 2
 
Error #2
Error updating user_ip data

Line : 92
File : /home/www/zsch.freesuperhost.com/phpBB2/includes/sessions.php
SQL : UPDATE phpbb_users SET user_ip = '531aff04' WHERE user_id = 2


Gdzie jest bladł Co zrobic aby dzialalo poprawnie?

[ Dodano: 12-03-2005, 04:17 ]
Wykonaćem 2 zapytania do bazy:
Kod:
UPDATE phpbb_users SET user_ip = '531aff04' WHERE user_id = 2

oraz
Kod:
ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `user_ip` VARCHAR( 220 ) NOT NULL ;


Sa juz efekty. Pojawia sie ekran "Ladowanie strony" tyle ze trwa to nieskonczonosc.

Nie wiem co jest nie tak.
 
 
     
Widmo 
Wredota...



Pomógł: 180 razy
Posty: 2434
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-03-2005, 10:06   

wylacz w panelu ladowanie strony
i powiedz co teraz, a jak sie nie da zajrzyj w zrodlo w momencie "ladowania"

jakis syf ci dokleili do strony i to chyba przez to.

wgraj pliki stylu jeszcze raz
_________________
Potrzebujesz pomocy?
 
 
     
pinklerose 

Posty: 7
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 12-03-2005, 10:10   

Widmo napisał/a:
wylacz w panelu ladowanie strony

Problem w tym ze nie moge wejsc na strone. Caly czas jest plansza z ladowaniem strony. Zebysmy prawidlowo sie zrozumieli zajrzyj sam http://zsch.freesuperhost.com/phpBB2/
 
 
     
bulion 



Pomógł: 93 razy
Posty: 991
Skąd: Zielona Góra/Poznań
Wysłany: 12-03-2005, 11:19   

u mnie wszystko się zażadowa?o poprawnie...
_________________
Ex-mod
 
 
     
pinklerose 

Posty: 7
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 12-03-2005, 11:25   

bulion napisał/a:
u mnie wszystko się zażadowa?o poprawnie...

caly czas cos grzebie przy forum ale jest za duzo bledow.

Kod:
   
Could not query users

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'special_rank' in 'field list'

SELECT username, user_id, user_level, user_viewemail, user_posts, user_lastvisit, user_regdate, user_from, user_website, user_email, user_icq, user_aim, user_yim, user_msnm, user_avatar, user_avatar_type, user_allowavatar, user_gender, user_custom_color, can_custom_color, special_rank FROM phpbb_users WHERE user_id <> -1 AND username LIKE '%' ORDER BY user_regdate ASC LIMIT 0, 35

Line : 260
File : /home/www/zsch.freesuperhost.com/phpBB2/memberlist.php


Kod:
Could not query categories list

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'cat_parent' in 'where clause'

SELECT c.*, COUNT(p.pic_id) AS count FROM phpbb_album_cat AS c LEFT JOIN phpbb_album AS p ON c.cat_id = p.pic_cat_id WHERE cat_parent = 0 GROUP BY cat_id ORDER BY cat_order ASC

Line : 90
File : /home/www/zsch.freesuperhost.com/phpBB2/album.php


W portalu nie pokazuje mi newsow. Zadne ID forum nie dzial.
Poprostu chyba wroce do 1.8 tam wszystko dzialalo jak nalezy.
 
 
     
Radek 



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 12-03-2005, 11:31   

bulion napisał/a:
u mnie wszystko się zażadowa?o poprawnie...


mi też wszystko sz?o piłknie. może poprostu masz co? z przeglądarkę albo ??czem :)
 
     
pinklerose 

Posty: 7
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 12-03-2005, 11:35   

Czes udalo mi sie naprawic. Portal i forum sie odpalaj?. Ale sprawdz zakladke ALBUM lub UZYTKOWNICY.
 
 
     
bulion 



Pomógł: 93 razy
Posty: 991
Skąd: Zielona Góra/Poznań
Wysłany: 12-03-2005, 11:43   

pinklerose napisał/a:
Ale sprawdz zakladke ALBUM lub UZYTKOWNICY.

"Użytkownicy działają".
Co do albumu... Zrób naprawe i optymalizacje bazy i spróbuj...
:arrow: http://www.przemo.org/php...opic.php?t=5516
_________________
Ex-mod
 
 
     
pinklerose 

Posty: 7
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 12-03-2005, 11:54   

Moje zbyt male pojecie na ten temat mowi: wroc do wersji 1.8. Tam wszystko dzialalo jak nalezy. Natomiast moja zachlannosc stwierdzila zeby miec wersje 1.9.
Ech... :?
 
 
     
bulion 



Pomógł: 93 razy
Posty: 991
Skąd: Zielona Góra/Poznań
Wysłany: 12-03-2005, 12:04   

a zdrowy rozs?dek mówi, poczekaj na oficjaln?, końcow? wersje 1.9 :D
_________________
Ex-mod
 
 
     
Widmo 
Wredota...



Pomógł: 180 razy
Posty: 2434
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-03-2005, 13:06   

pinklerose napisał/a:
caly czas cos grzebie przy forum ale jest za duzo bledow.

Kod:
ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `special_rank` VARCHAR( 100 ) NOT NULL ;


wykonac
_________________
Potrzebujesz pomocy?
 
 
     
novaxon 


Posty: 87
Skąd: Z nienacka
Wysłany: 21-03-2005, 23:55   

Nie wiem dlaczego, ale gdy widze w tej chwili to message_die() to nie moge uzyskać dostępu do phpbb_users:/
_________________
...
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Widmo 
Wredota...



Pomógł: 180 razy
Posty: 2434
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-03-2005, 02:01   

novaxon napisał/a:
Nie wiem dlaczego, ale gdy widze w tej chwili to message_die() to nie moge uzyskać dostępu do phpbb_users:/


kochamy sprecyzowane stwierdzenia... :roll:
_________________
Potrzebujesz pomocy?
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy

Partner strony: najlepszyranking.pl



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce