phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Woytec
04-12-2013, 18:21
Advance Admin Index Stats
Autor Wiadomość
MaTeK_
Czarna lista


Pomógł: 364 razy
Posty: 1711
Wysłany: 17-04-2010, 16:21   

MagicalFire napisał/a:
Kod:
  </tr>
  <tr>
    <td class="row1" nowrap colspan="3">{L_NAME_DEACTIVATED_USERS}:</td>
    <td class="row2" nowrap colspan="6"><b>{NAMES_OF_DEACTIVATED}</b></td>
  </tr>


Raczej
Kod:
<tr>
    <td class="row1" nowrap colspan="3">{L_NAME_DEACTIVATED_USERS}:</td>
    <td class="row2" nowrap colspan="6"><b>{NAMES_OF_DEACTIVATED}</b></td>
  </tr>
_________________
Instalacja/aktualizacja/konwersja/przenoszenie/naprawa for i portali
Więcej info na portfolio
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 17-04-2010, 16:22   

pozatym opcja Użycie dysku nie działa poprawnie
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
HardROoZi


Pomógł: 27 razy
Posty: 304
Wysłany: 17-04-2010, 16:28   

Cytat:
HardROoZi, co w tym dziwnego ??


myślałem że będzie wyświetlać ile użytkowników dziennie średnio odwiedza forum :) 0,88 to ponad pół użytkownika odwiedza forum dziennie ? :P
 
     
MaTeK_
Czarna lista


Pomógł: 364 razy
Posty: 1711
Wysłany: 17-04-2010, 16:31   

MagicalFire, tzn czemu nie działa??
Mi po kliknięciu na Zobacz informację pokazuje się lista z folderami liczbą plików w nich i ile zajmują, a automatycznie w tabelce napis zmienia się na rozmiar na dysku
_________________
Instalacja/aktualizacja/konwersja/przenoszenie/naprawa for i portali
Więcej info na portfolio
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 17-04-2010, 16:31   

Dlaczego throw_error a nie message_die
Pierwsze dwa zapytania co dodajemy: możemy w jedno skleić? pobierasz liczbę użytkowników oraz login po co rozbijać na dwa zapytania.

To samo tyczy się moderatorów (ilość + login), itd , itd
_________________
Prezes :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Woytec 04-12-2013, 18:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Aleks1994

Posty: 65
Wysłany: 17-04-2010, 19:15   

MagicalFire napisał/a:
pozatym opcja Użycie dysku nie działa poprawnie


Fakt :/ to samo z "Rozmiar Bazy"

Mam szary Kwadrat obok tabeli
 
     
MaTeK_
Czarna lista


Pomógł: 364 razy
Posty: 1711
Wysłany: 17-04-2010, 19:25   

Aleks1994, ale po odświeżeniu forum komunikat o rozmiarze pliku znika... więc tego już nie edytowałem bo okazywanie zużycia zasobów dyskowych jest w jakimś innym pliku, którego nie mogę znaleźć
_________________
Instalacja/aktualizacja/konwersja/przenoszenie/naprawa for i portali
Więcej info na portfolio
 
     
Aleks1994

Posty: 65
Wysłany: 17-04-2010, 19:27   

Acha, Czyli sie nie da wycentrować tej tabeli (od plików i MySQL ?) Bo kiepsko wygląda ten szary kwadrat :/
 
     
MaTeK_
Czarna lista


Pomógł: 364 razy
Posty: 1711
Wysłany: 18-04-2010, 09:02   

Aleks1994, udało mi się to zrobić..

w templates/nazwastylu/admin/index_body.tpl znajdź
Kod:
<!-- BEGIN details -->
  <tr>
      <td class="catHead" colspan="4" align="center"><span class="nav">{L_DETAILS_TITLE}</span></td>
  </tr>
  <tr>
      <td class="row1" nowrap="nowrap" colspan="2" align="center"><b>{L_NAME}</b></td>
      <td class="row1" nowrap="nowrap" align="center"><b>{L_SIZE}</b></td>
      <td class="row1" nowrap="nowrap" align="center"><b>{L_COUNT}</b></td>
  </tr>
  <!-- BEGIN details_list -->
  <tr>
      <td class="row{details.details_list.ROW}" nowrap="nowrap" colspan="2" align="center">{details.details_list.NAME}</td>
      <td class="row{details.details_list.ROW}" nowrap="nowrap" align="center">{details.details_list.SIZE}</td>
      <td class="row{details.details_list.ROW}" nowrap="nowrap" align="center">{details.details_list.COUNT}</td>
  </tr>
  <!-- END details_list -->
  <!-- END details -->


Zamień na

Kod:
<!-- BEGIN details -->
  <tr>
      <td class="catHead" colspan="8" align="center"><span class="nav">{L_DETAILS_TITLE}</span></td>
  </tr>
  <tr>
      <td class="row1" nowrap="nowrap" colspan="2" align="center"><b>{L_NAME}</b></td>
      <td class="row1" nowrap="nowrap" align="center" colspan="3"><b>{L_SIZE}</b></td>
      <td class="row1" nowrap="nowrap" align="center" colspan="3"><b>{L_COUNT}</b></td>
  </tr>
  <!-- BEGIN details_list -->
  <tr>
      <td class="row{details.details_list.ROW}" nowrap="nowrap" colspan="2" align="center">{details.details_list.NAME}</td>
      <td class="row{details.details_list.ROW}" nowrap="nowrap" align="center" colspan="3">{details.details_list.SIZE}</td>
      <td class="row{details.details_list.ROW}" nowrap="nowrap" align="center" colspan="3">{details.details_list.COUNT}</td>
  </tr>
  <!-- END details_list -->


Zaktualizowałem instrukcję..
_________________
Instalacja/aktualizacja/konwersja/przenoszenie/naprawa for i portali
Więcej info na portfolio
 
     
SeNioR
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2010, 12:37   

Ten temat został edytowany a treść usunięta. //Admin
Ostatnio zmieniony przez 30-07-2020, 18:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Aleks1994

Posty: 65
Wysłany: 20-04-2010, 23:31   

Po użyciu stwierdzam iż jestem za dodaniem go do standardu ;]
 
     
Kamil11234

Pomógł: 8 razy
Posty: 30
Wysłany: 08-05-2010, 17:39   

Wyskakuje błąd gdy chcę wejść do PA:
Cytat:
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /home/soniakki/public_html/admin/index.php on line 763

A 763 linijka to:
Cytat:
"GZIP_COMPRESSION" => $l_gzip_compress,

;]
 
     
MaTeK_
Czarna lista


Pomógł: 364 razy
Posty: 1711
Wysłany: 08-05-2010, 17:42   

Kamil11234, daj swój plik admin/index.php w instrukcji
_________________
Instalacja/aktualizacja/konwersja/przenoszenie/naprawa for i portali
Więcej info na portfolio
 
     
krystianr


Pomógł: 680 razy
Posty: 1999
Wysłany: 08-05-2010, 17:42   

Kamil11234 napisał/a:
Wyskakuje błąd gdy chcę wejść do PA:
Cytat:
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /home/soniakki/public_html/admin/index.php on line 763

A 763 linijka to:
Cytat:
"GZIP_COMPRESSION" => $l_gzip_compress,

;]

zamiast :
Kod:
"GZIP_COMPRESSION" => $l_gzip_compress,

daj :
Kod:
"GZIP_COMPRESSION" => $l_gzip_compress;


[ Dodano: 08-05-2010, 17:42 ]
krystianr,
powinno trybić ;)
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Kamil11234

Pomógł: 8 razy
Posty: 30
Wysłany: 08-05-2010, 17:45   

krystianr, nie działa ;]
MaTeK_, Proszę
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę