phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Oce? komentarz (PLUS/MINUS) (na wzór demotywatorów)
Autor Wiadomość
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 16-06-2010, 12:38   Oceń komentarz (PLUS/MINUS) (na wzór demotywatorów)

Oceń komentarz (PLUS/MINUS) (na wzór demotywatorów)


Cytat:
Użytkownik zalogowany może dać "PLUSA" (UP) bądź "MINUSA" (DOWN) dla poszczególnego postu.
Jeśli dany komentarz będzie miał "X" "MINUSÓW" (X - regulujemy w panelu Admina) to zostanie on ukryty.
W panelu Admina decydujemy gdzie MOD będzie włączony, po ilu minusach zostanie ukryty. W profilu użytkownika wyświetlamy ile otrzymał PLUSÓW/MINUSÓW za komentarze.


Prawdę mówiąc taki mod to bardziej pod serwisy portalowe, niż fora dyskusyjne, ale testowałem po prostu mintAjax (czy warto tym w ogóle się interesować) stąd taki mod, nic innego do głowy mi nie przychodziło ;)

screeny:
Widok tematu (post ukryty)
Widok tematu (post odkryty)
Profil
PA -> Konfiguracja -> dodatkowe (widok pa)

> Głos oddany (viewtopic) + komunikat o floodzie ;-) ,
> Użytkownik głosował (komunikat)

__ update / poprawki:
-> CLICK; usuwa guzik "up/down" dla pierwszego postu oraz przy postach konta "Gość" bądź "Usuniętych" - (patrz paczkę "__OceńKomentarz__.rar" i szukaj "update_rate__02.txt"

-> CLICK; poprawki cz3 - patrz załącznik + instrukcje "update_rate__03.txt"

- CLICK, poprawka dla for z zainstalowanym SF (poprawka uwzględniona w paczce)
_________________
Prezes :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 01-09-2010, 18:23, w całości zmieniany 11 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
cziter


Pomógł: 92 razy
Posty: 806
Wysłany: 16-06-2010, 12:52   

fajne
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 16-06-2010, 13:21   

kevin_, dlaczego mi to robisz? :P Ja miałem identyczny pomysł, może nie tak zaawansowany (konf. w P.A.), ale podobny :P
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
Zielsko

Pomógł: 6 razy
Posty: 88
Wysłany: 16-06-2010, 13:26   

Zapowiada sie fajnie . . .
zaraz przetestuje ; >
 
     
BPL

Pomógł: 52 razy
Posty: 336
Wysłany: 16-06-2010, 13:58   

./post_rate.php >>> ./post_rate.php

Nie ma tego pliku w paczce
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 16-06-2010, 14:45   

BPL, poprawione, dzięki za info; zawsze się zakręcę z tymi instrukcjami.

update: jeśli ktoś będzie miał problemy z modem na jakiejś przeglądarce niech da info, bo jeśli wszystko będzie ok to jeszcze zrobię ten projekt (+email, hasła) na mintAjax i przerzucam się już na bardziej rozwinięte jQuery.

pozdro
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
HardROoZi


Pomógł: 27 razy
Posty: 304
Wysłany: 16-06-2010, 15:40   

oo ciekawe :D testuje sie ^_^

[ Dodano: 16-06-2010, 18:03 ]
kevin_, jak moza dodac wiecej for ? bo mi zabrakło juz znakow w polu gdzie sie podaje ID ;/ *** edit juz z tym sobie poradziałem :)

[ Dodano: 16-06-2010, 18:42 ]
i mozna by było dodac jak sie wejdzie na swoj profil i nacisnie na + lub - to by pokazało za jakie posty sie to dostalo
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 16-06-2010, 18:33   

HardROoZi napisał/a:
kevin_, jak moza dodac wiecej for ? bo mi zabrakło juz znakow w polu gdzie sie podaje ID ;/ *** edit juz z tym sobie poradziałem :)


Należy zwiekszyć limit maxlength dla komórki w board_config_body_addons dla "thanksMod_forums" - znowu zjadłem fragmenty instrukcji ;)

HardROoZi napisał/a:
i mozna by było dodac jak sie wejdzie na swoj profil i nacisnie na + lub - to by pokazało za jakie posty sie to dostalo


standardowo tego mod nie obsługuje, ale wykonanie tego będzie stanowiło problem ponieważ standardowo do bazy nie zapisuje jaki punkt został dany dla danego postu - byłoby trzeba rozbudować tabele phpbb_posts_vote, pożyjemy zobaczymy

/dodałem 2 nowe screeny, gdzie widać komunikaty + paczka uaktualniona ;-)
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 18-06-2010, 09:22   

- update:
brak guzików up/down dla pierwszego postu bądź konta gość
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
CREATIVE_10


Posty: 52
Wysłany: 18-06-2010, 13:39   

mnie coś tam nie działa..

login: test
hasło: test
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 18-06-2010, 15:03   

CREATIVE_10, nie dodałeś chyba wpisów odnośnie FORUM_AUTH do viewtopic.php ponieważ w ogóle kodu JS Ci nie pokazuje
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
faco

Pomógł: 8 razy
Posty: 71
Wysłany: 18-06-2010, 17:12   

Kod:
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#

$sql = "SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent

#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#

$sql = "SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent ". ($board_config['thanksMod_enable'] ? ', p.points_up, p.points_down' : '')


po zamianie wyskakuje błąd:

Kod:
Parse error: syntax error, unexpected '"'
_________________
Czym się zajmuje?Zawsze eksploracją i ... ;)
Grafika tanio,jak chętni to PW.
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 18-06-2010, 17:28   

Załącz viewtopic.php z kodem, który już wyedytowałeś.
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
CREATIVE_10


Posty: 52
Wysłany: 18-06-2010, 19:14   

Mi to samo pokazywało i usunąłem jedno
Kod:
"
po czym niby wszystko było ok ale JS nie pokazuje.. ;/



Cytat:
CREATIVE_10, nie dodałeś chyba wpisów odnośnie FORUM_AUTH do viewtopic.php ponieważ w ogóle kodu JS Ci nie pokazuje


Sprawdziłem i jest.


//edit

Już wiem o co chodzi.. nie miałem uzupełnionych ID for. Wszystkie muszę wypisać??!! :shock:
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 18-06-2010, 19:27   

poprawiłem instrukcje, spróbujcie ponownie wykonać poprawkę na viewtopic.php ;-)
teraz sprawdzałem całą instrukcje na nowo - działa ok :)

Cytat:
Już wiem o co chodzi.. nie miałem uzupełnionych ID for. Wszystkie muszę wypisać??!! :shock:

id tam gdzie ma mod działać
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę