phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Woytec
21-06-2014, 16:01
zmiana obrazka po najechaniu myszką.
Autor Wiadomość
Cebul

Posty: 70
Wysłany: 17-06-2014, 19:29   zmiana obrazka po najechaniu myszką.

Witam,
czy może mi ktoś podpowiedzieć jak zrobić, żeby po najechaniu myszką obrazek się zmienił?
Dokładnie chodzi mi o modyfikację "Przedstrona", podam tutaj 2 kody, 1 z .css a drugi z html.


.css
Kod:
#amx {
    position: absolute;
    top:436px;
    left:168px;
}

html
Kod:
<div id="amx">
<a href="#" title="Zobacz bany z CS:1.6"><img src="images/amx.png" width="300" height="70" alt=""></a>


</div>


Możecie mi dodać do tych zmianę obrazku po najechaniu? Albo po prostu co dopisać i sobie sam ogarnę resztę, z góry dzięki ;)
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Oneitatsu


Pomógł: 841 razy
Posty: 2323
Wysłany: 17-06-2014, 21:19   

javascript, albo cecha :hover dla tagu img. Dlatego też polecam zastępować obrazeczki zwykłym kodem. Dzięki temu ma się większą kontrolę nad treścią.
 
     
Cebul

Posty: 70
Wysłany: 17-06-2014, 21:51   

Dzięki, a coś bardziej skomplikowanego? Tzn, żeby były jeszcze animacje? Np. chciałbym, żeby była sobie karta i gdy na nią najadę ona się odwraca, da się coś takiego zrobić w przemie?
 
     
Oneitatsu


Pomógł: 841 razy
Posty: 2323
Wysłany: 17-06-2014, 22:47   

Albo animacje poprzez css (np. http://www.css3maker.com/css3-animation.html) albo jquery (http://api.jquery.com/animate/).

"W przemie" możesz sobie wstawić wszystko. Skrypt nie ma żadnych limitów, zupełnie. Problem polega jedynie na elastycznym podejściu. Nie próbuj nic wstawiać na siłę; szukaj najprostszych rozwiązań. Zajmą mniej czasu, a ich wartość będzie znacznie większa, niż w przypadku tych wydumanych.
 
     
Cebul

Posty: 70
Wysłany: 20-06-2014, 19:08   

Robiłem tak i nic:

Kod:
#forum a:hover #forum a:active {
    background-image: url(images/hover.png);
    position: absolute;
    top:193px;
    left:320px;
}


Co źle robię?
 
     
Oneitatsu


Pomógł: 841 razy
Posty: 2323
Wysłany: 20-06-2014, 20:33   

#forum a { background-image: url(adres domyślnego tła obrazkowego); }
#forum a:hover { background-image: url(adres tła obrazkowego po najechaniu kursorem na element); }
- te opisy będą dotyczyć odsyłaczy (a) w obrębie pojemnika "forum". Możesz ustanowić :hover również dla samego pojemnika, tj. #forum:hover.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Cebul

Posty: 70
Wysłany: 20-06-2014, 22:16   

Dzięki wielkie! ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

pozycjonowanie

agencja SEO Strategiczni.pl

Agencja SEO lepszymarketing.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

• Zamów reklamę