phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Index.php
Autor Wiadomość
Jaca93

Posty: 11
Wysłany: 10-05-2016, 10:25   Index.php

Witam,

czy mógłby ktoś sprawdzić plik index.php czy są jakieś nieprawidłowości związane z nie działaniem strony?. Całą zawartość strony wrzuciłem do xampp\htdocs , bazę danych załadowałem na phpmyadmin ,ale po wpisaniu localhost lub 127.0.0.1 strona nadal nie działa i pewnie błąd tkwi w pliku index.php . Użytkownik ,który wrzucił tą stronę za darmo pisał ,że jak ktoś będzie chciał pomoc przy instalacji tej strony to będzie musiał ten ktoś zapłacić 20$.

o to plik index.php : http://wklej.org/id/2381520/
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Tommekk80



Pomógł: 1411 razy
Posty: 4780
Wysłany: 10-05-2016, 23:56   

Jaca93, spakuj plik i dodaj jako załącznik, wklejki nie mówią wszystkiego.

Pliki skopiowałeś do htdocs i zainstalowałeś forum, czy jak? Jaki błąd/informacja wyskakuje? W pliku config.php wszystko jest ok?
 
     
Jaca93

Posty: 11
Wysłany: 11-05-2016, 00:58   

Tommekk80 napisał/a:
Jaca93, spakuj plik i dodaj jako załącznik, wklejki nie mówią wszystkiego.

Pliki skopiowałeś do htdocs i zainstalowałeś forum, czy jak? Jaki błąd/informacja wyskakuje? W pliku config.php wszystko jest ok?


o to wzór tej strony ,którą chce zrobić



to nie jest żadne forum czy tam portal i nie mam tutaj opcji instalacji tej strony albo się mylę.

Plik o który prosiłeś nie mogłem dodać do załącznika jako normalny pliku tylko musiałem go spakować.

index.rar
plik o który prosiłeś
Pobierz Plik ściągnięto 507 raz(y) 5,75 KB

 
     
pazmat

Pomógł: 9 razy
Posty: 90
Wysłany: 12-05-2016, 11:34   

Jaca93 napisał/a:
Użytkownik ,który wrzucił tą stronę za darmo pisał ,że jak ktoś będzie chciał pomoc przy instalacji tej strony to będzie musiał ten ktoś zapłacić 20$


Hehe, wredny kapitalista.

Jaca93 napisał/a:
o to wzór tej strony ,którą chce zrobić


Wiesz, nikogo tu nie obchodzi co chcesz zrobić. Nas może zainteresować co sprawia, że nie działa tak jak chcesz żeby działała.

Jedynie co napisałeś, to "strona nadal nie działa" co nie za wiele nam mówi. Podejrzewam że nic się nie wyświetla, bo w pliku index.php są wyłączone raporty o błędach. Tak więc znajdź linijkę:

Kod:
ini_set('display_errors','Off');


I zamień ją całą na:

Kod:
error_reporting(E_ALL);


Pokaż co się wyświetliło.
 
     
Jaca93

Posty: 11
Wysłany: 12-05-2016, 12:22   

Zrobiłem tak jak napisałeś zamieniłem
Kod:
ini_set('display_errors','Off');
na
Kod:
error_reporting(E_ALL);
po w pisaniu w przeglądarce domyślne localhost mam komunikat ,że nie odnaleziono serwera. Tylko dostęp mam do localhost/phpmyadmin
 
     
pazmat

Pomógł: 9 razy
Posty: 90
Wysłany: 12-05-2016, 12:53   

Czyli coś takiego?

http://i66.tinypic.com/2wp848x.jpg

Jak nie to wrzuć screen.
 
     
Jaca93

Posty: 11
Wysłany: 12-05-2016, 12:55   

pazmat napisał/a:
Czyli coś takiego?

http://i66.tinypic.com/2wp848x.jpg

Jak nie to wrzuć screen.



Tak , takie coś mi się wyświetla. Z tego co pamiętam jak instalowałem wcześniej xampp na innym komputerze i po wpisaniu w przeglądarce localhost wyświetliła mi się strona xampp wybierałem język i potem robiłem konto root , a u mnie już tego nie ma.
 
     
pazmat

Pomógł: 9 razy
Posty: 90
Wysłany: 12-05-2016, 13:06   

Instalowałeś xamppa sam?
Wcześniej ci działał?
Jeśli nic nie kombinowałeś przy instalacji to pliki wrzucasz do C:\xampp\htdocs.

Spróbuj wrzucić byle jaki index.php np.:

Kod:
<?php

echo "test";

?>


Pokaż wynik.
 
     
Jaca93

Posty: 11
Wysłany: 12-05-2016, 13:17   

pazmat napisał/a:
Instalowałeś xamppa sam?
Wcześniej ci działał?
Jeśli nic nie kombinowałeś przy instalacji to pliki wrzucasz do C:\xampp\htdocs.

Spróbuj wrzucić byle jaki index.php np.:

Kod:
<?php

echo "test";

?>


Pokaż wynik.



Niestety wynik ten sam.
 
     
pazmat

Pomógł: 9 razy
Posty: 90
Wysłany: 12-05-2016, 13:26   

Weź ty wejdź w panel sterowania->odinstaluj programy i usuń najpierw xamppa a potem wszystko co ma w nazwie apache i mysql jeżeli coś takiego masz, potem zresetuj kompa.

Wchodzisz na https://www.apachefriends.org/pl/index.html i pobierz XAMPP dla Windows. Zainstaluj nic nie zmieniając w ustawieniach początkowych. Jeżeli xamppa wykorzystujesz tylko dla siebie to nie musisz ustawiać żadnego roota. Po instalacji wyczyść cały folder C:\xampp\htdocs i wrzuć ten plik testowy który podałem wyżej. Uruchamiasz C:\xampp\xampp-control.exe. Jeżeli moduł apache jest wyłączony to naciskasz przycisk "start". Wklep w przeglądarkę 127.0.0.1 i powinno trybić.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Jaca93

Posty: 11
Wysłany: 13-05-2016, 01:58   

Problem rozwiązany strona działa tylko na serwerze linux . Dziękuje za pomoc i cierpliwość pozdrawiam.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

pozycjonowanie

agencja SEO Strategiczni.pl

Agencja SEO lepszymarketing.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

• Zamów reklamę