phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
okienko popup
Autor Wiadomość
arturossssssss

Posty: 2
Wysłany: 29-09-2014, 21:53   okienko popup

Witam, dopiero zaczynam zabawę z łączeniem phpbb by przemo z własnym kodem php. Chciałbym zrobić okienko popup z formularzem kontaktowym, wykorzystującym login użytkownika, a jak ktoś nie jest zalogowany/zarejestrowany to pojawi mu się input do wpisania nazwy, dane były by obrabiane przez napisany przeze mnie skrypt, i wrzucane do bazy. Kod skryptu już mam, formularz też tylko nie wiem jak zrobić owe okienko popup, właściwie same okienko to też nie problem. Tylko nie wiem jak to ostylować aby działało z phpbb by przemo.

plik okienko-popup.php
Kod:
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = './';
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);
//include($phpbb_root_path . 'language/lang_' . $board_config['default_lang'] . '/lang_okienkopopup.' . $phpEx);

//
// Start session management
//

$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
session_start();
init_userprefs($userdata);
$displayip = decode_ip ($user_ip);

//
// End session management
//

$page_title = 'popup';
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);
if($_POST['mode']=='sent'){
// mój kod php jak formularz wysłany
}
else{
  $template->set_filenames(array(
    'okno_popup' => 'okiekopopup.tpl'
    )
);
$template->pparse('okno_popup');
}

plik okienkopopup.tpl:
Kod:
<div id='popup'>
 <div id='popup-form'>
  <form action='okienko-popup.php' method='post'>
    <input type='hidden' name='mode' value='sent' />
    <!-- BEGIN switch_user_logged_in -->
    // jak tu dodać nazwe użytkownika zalogowanego?
    <!-- END switch_user_logged_in -->
    <!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
    <label for 'user'>nadawca:</label>
    <input type='text' name='user' id='user' value=''>
    <!-- END switch_user_logged_out -->
    <label for 'txt'>treść:</label>
    <textarea name='txt' id='txt'></textarea>
    <input type='submit' value='wyślij' />
  </form>
 </div>
</div>

Jak do tego dodać własny header wykorzystujący tagi {SITENAME} :: {PAGE_TITLE}?
Ostatnio zmieniony przez Woytec 23-10-2014, 21:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7667
Wysłany: 23-10-2014, 21:11   

arturossssssss napisał/a:
Jak do tego dodać własny header wykorzystujący tagi
W którym miejscu chcesz je wyświetlać?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

pozycjonowanie

agencja SEO Strategiczni.pl

Agencja SEO lepszymarketing.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

• Zamów reklamę