phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[opinie] webd.pl
Autor Wiadomość
kermit


Pomógł: 60 razy
Posty: 946
Wysłany: 04-05-2005, 00:43   

Przemo napisał/a:
Z take.pl odszedlem z dwoch powodow - admin nie zgadzal sie abym zamieszczal na swojej stronie reklamy jakie mie sie podobają a po drugie na take.pl ten serwis chodził średnio, co pewnie zauważyliście.

Spoko to teraz wszystko kumam,
ps.
blum napisał/a:
To przesrane miales


czyli wszystko przeczytałeś?? prawdziwy Admin :)
_________________
Podpis jest niedozwolony, bo forum policyjne! :D
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
InterSix

Posty: 16
Wysłany: 06-05-2005, 21:02   

Przemo napisał/a:
Kod:

Polityka bezpieczensta oczywiscie przewidywala kopie zapasowe kont klienckich jednak ze wzgledu na to iz znajdowaly sie tu konta nowych klientow nie wszystkie udalo nam sie odzyskac.


Czyli nowy to taki co np od początku lutego jest... Nie było czasu na backup przez 3 miesiące...


Przemo napisał/a:
Okazalo sie ze w kopii bazy danych wszystkie polskie znaki zostaly zamienione na ? :/ Co dalej wiecie - musialem recznie zamieniac wszystkie np. mog? na mogę itp. W zwiazku z tym efekt jest jaki jest, w dodatku niektore wyrazy zmienily znaczenie. Nie byla to wina webd.pl domyslne kodowanie bazy webd.pl jest prawidłowe.


Szkoda tylko że kodowanie zmienili sobie z dnia na dzień i na calym forym mialem ? zamiast polskich znaków i tego się już nie dalo odkrecic- zostalo stukanie edit w kazdym poscie.

Z ostatnich ciekawostek:
"Fatal error: Cannot redeclare class template in public_html/forum/includes/template.php on line 0"
przy braku lini zero i oryginalnym niemodyfikowanym pliku....
okazało sie ze został zmieniony został zmieniony mechanizm cacheujący... musiałem wygooglacsobie pomoc
Kod:
 mnie na serwerze admin zmienial wersje php na 4.3.11 i przy okazji
mechanizm cacheujacy php z turck mmcache na eaccelerator
zmiana byla konieczna poniewaz turck nie dziala z nowa wersja php
jak sie okazuje eaccelerator ma buga ktory prawdopodobnie bedzie poprawiony w jego kolejnej wersji

rozwiazanie jest nastepujace:

jesli masz plik .htaccess a jesli nie masz to go stwórz i dopisz w nim nastepujaca linie:

Kod:
php_flag eaccelerator.enable 0

to blokuje akceleratora i w zwiazku z tym nie ma wyzej wymienionego bledu.
to rozwiazanie tymczasowe az do ukazania sie kolejnej wersji eacceleratora


równiez z dnia na dzien bez informacji na ten temat.

Co do szybkosci nie mam zastrzeżen do WEBD i postaram sie wytrzymac tam do konca marca 2006.

Piszę z własnego doswiadczenia z Webd i tego się będę trzymał.
_________________
Gość jest debesciak i jego mafia tez jest debesciak :D
 
     
Cichy14
Gość
Wysłany: 09-05-2005, 20:07   

A ja mam konto na webd.pl (www.gim5pozn.webd.pl) i jestem z niego strasznie zadowolony.


Dobry hosting za bardzo małe pieniądze...
 
     
Maras


Posty: 25
Wysłany: 04-06-2005, 10:27   

No fakt pieniąszki niewielkie, lecz ost. awaria, padł serwer, padły backupy spowodowały, że straciłem baze danych mojego forum oraz wszystkie pliki jakie na nim miałem. Dostałem za to 2 czy 3 miesiące za darmo hostingu, lecz czy takie coś miało prawo się zdarzyć?? Zapewne nie... Wcześniej używałem fr.pl o wiele szybszy serwer, droższy i lepszy od webd.pl. Webd.pl oceniam na 5/10
_________________
Pozdrawiam!
 
     
radh
Gość
Wysłany: 05-06-2005, 21:49   

ta awaria wcale nie byla ostatnio lecz pod koniec kwietnia... Od tamej pory wszystko znowu chodzi poprawnie a system zabezpieczen zostal zwiekszony.
 
     
gasnica


Pomógł: 11 razy
Posty: 83
Wysłany: 06-06-2005, 00:28   

Potwierdzam słowa admina WEBD

Serwer chodzi teraz naprawde nieźle i nie ma narazie czego się czepiać :)


Fakt pozmieniało polskie znaczki :)
 
     
mdz000

Posty: 69
Wysłany: 24-06-2005, 21:37   

Jesli chodzi o tą "akcję" webd.pl to wszystkim będę mówił i pisał ten twój cytat (kod :P )

Może to Was zainteresuje. http://webd.pl/pomoc.php?...b66c2bc4fa70#03
 
     
maxis


Pomógł: 68 razy
Posty: 576
Wysłany: 24-06-2005, 22:50   

Mam forum na webd.pl i serwer jest OK. Admin na moje pytania odpowiada tego samego dnia... nie było większej awarii od tej z kwietnia... Serwer oceniam na 7/10
 
     
RadoGol


Pomógł: 1 raz
Posty: 10
Wysłany: 25-06-2005, 22:35   

Też miałem tam konto i nie miałem z nim większych problemów więc polecam webd.pl.

Moja ocena: 6/10
 
     
Przemo



Pomógł: 210 razy
Posty: 3147
Wysłany: 04-07-2005, 16:53   

Teraz mam forum na webd.pl juz około dwa miesiące i z ręką na sercu, uważam, że jest to rewelacyjny hosting. Nie było żadnych problemów, działa błyskawicznie pomimo bardzo dużego obciążenia jakie generuje mój serwis. Na wszystkie moje pytania/wątpliwości reagują błyskawicznie poprzez formularz dla klientów, wyjaśniaja nawet jak posługiwac się cpanelem jak czegoś nie rozumiem. Raz sie zdarzyło, że admin zareagował o 12 w nocy gdy mu wysłałem sms'a !!! Jeżeli będzie tak dalej to webd.pl może śmiało konkurowac z home.pl przy czym jest kilka razy tańszy !
 
     
MuzioreQ


Pomógł: 1 raz
Posty: 35
Wysłany: 12-07-2005, 22:34   

Ja właśnie przeszedłem z superhost.pl i juz na samym początku przy wgrywaniu plików byłem mile zaskoczony, nic mi nie rozłanczało, wszystko sie wgrało poprawnie i naprawde szybko. Forum od samego wgrania chodzi szybko i nawet z kodowaniem nie miałem problemów bo technicy mi pomogli przy pierwszej bazie a drugą już zrobiłem sam. Naprawde jak na pierwszy kontakt to moge polecić, mam nadzieje ze to się nie zmieni i będzie tak samo albo lepiej jeżeli może byc jeszcze lepiej :) .
 
     
BluzG

Pomógł: 5 razy
Posty: 41
Wysłany: 13-07-2005, 17:54   

Przemo, na wstępie chciałem Ci bardzo serdecznie podziękować :) Za co? Za tą opinie o webd.pl dzięki której przeszedłem tam :) I? Jestem badzo pozytywnie zaskoczony- miałem problemy z podpięciem domeny- odpowiedź dostałem po 10 minutach, forum chodzi szybko, na ftp uploadowałem pliki z prędkością ponad 100 kB/s no po prostu cód miód i orzeszki :) Kto nie wie ten niech spróbuje, szkoda tylko, że nie mają okresu testowego- ludzie zobaczyli by jaki to genialny serwer i kupowaliby :P
 
     
daroo

Pomógł: 28 razy
Posty: 341
Wysłany: 13-07-2005, 21:13   

Przeniosłem sobie tam dzisiaj forum i wszystko narazie chodzi, myśle, że będzie dobrze tylko przy wysyłaniu plików często zrywało sie połączenie...po 10 minutach dostałem odpowiedz jak sie o coś zapytałem :wink:
 
     
patrick

Pomógł: 159 razy
Posty: 1900
Wysłany: 14-07-2005, 01:04   

daroo napisał/a:
tylko przy wysyłaniu plików często zrywało sie połączenie


watpie ze to wina servera, takie przerywania ostanio obserwowalem i wyszlo ze program Total Comander ma problem powyslaniu jednego pliku zlapac portu. Duzo userow twierdzi ze sa to winy serverow ale to nie prawda w wiekszosci to bledne skonfigurowanie sieci badz oprogramowanie. Ja polecam program do ftp: FlashFXP jest nie zawodny.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
shqvarny



Pomógł: 22 razy
Posty: 513
Wysłany: 14-07-2005, 10:37   

niezawodny :]
chociaż nie zawsze, ale to już ew. wina firewalli czy winzgrozy. z pewnością jednak lepszy niż Total Commander.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

phpbb

serwis laptopów

Agencja SEO lepszymarketing.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

• Zamów reklamę