To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Problem z modyfikacją - SEO tags od seby, problem z tagami.

wisza64 - 02-11-2014, 13:05
Temat postu: SEO tags od seby, problem z tagami.
Witam, po wejściu w tag wyskakuje taki komunikat:

Cytat:
Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home/forumls/public_html/seotags.php on line 20

No i nie wiem w czym jest problem, bo na starej wersji przema taka wiadomość nie wyskakiwała. Próbowałem zrobić to: http://przemo.org/phpBB2/...ic.php?p=800158 ale kompletnie nie wiem jak. Mógłby ktos pomóc?

Tommekk80 - 02-11-2014, 13:20

Link do modyfikacji daj.
wisza64 - 02-11-2014, 13:58

Proszę:
Tommekk80 - 02-11-2014, 14:00

:?:
wisza64 - 02-11-2014, 14:11

Przepraszam, nie skopiowałem linku. Już podaję: http://www.przemo.org/php...pic.php?t=81622
kasztanek9994 - 02-11-2014, 15:47

seotags.php

Kod:
Zamień:

if((isset($HTTP_GET_VARS['tag']) && !empty($HTTP_GET_VARS['tag'])) || (isset($HTTP_POST_VARS['tag']) && !empty($HTTP_POST_VARS['tag'])))
    {
        if(isset($HTTP_GET_VARS['tag']))
            $tag = mysql_real_escape_string(stripslashes(trim(strip_tags(urldecode($HTTP_GET_VARS['tag'])))));
        else
            $tag = mysql_real_escape_string(stripslashes(trim(strip_tags(urldecode($HTTP_POST_VARS['tag'])))));

$tag = str_replace("-" , " ", $tag);
    }

Na to:

if((isset($HTTP_GET_VARS['tag']) && !empty($HTTP_GET_VARS['tag'])) || (isset($HTTP_POST_VARS['tag']) && !empty($HTTP_POST_VARS['tag'])))
    {
        if(isset($HTTP_GET_VARS['tag']))
            $tag = $db->sql_escape(stripslashes(trim(strip_tags(urldecode($HTTP_GET_VARS['tag'])))));
        else
            $tag = $db->sql_escape(stripslashes(trim(strip_tags(urldecode($HTTP_POST_VARS['tag'])))));

$tag = str_replace("-" , " ", $tag);
    }

wisza64 - 02-11-2014, 17:38

Dziękuję, działa. Do zamknięcia :)