To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogólna pomoc dotycząca stylów - Instalacja templatki

Grzegi - 26-07-2006, 08:43
Temat postu: Instalacja templatki
Witam. Mam taki problem. Sciągnołem sobie templatkę z jednej takiej strony i nie wiem jak ją zainstalować. wrzucam na serwer do folderu templates i co dalej? Chciałbym aby na forum zarejestrowani użytkownicy mieli możliwość wyboru wygladu forum. Z góry dziękuje za pomoc a jeśli podobny temat już był prszę o link na PW oraz usunięcie tego tematu. Pozdrawiam.
AlienXT - 26-07-2006, 09:43

Po wrzuceniu stylu do folderu templates wykonujesz:
PA => Ogólne => Style => Instalacja/Deinstalacja Stylów => instaluj style => obok stylu, np "Phore" masz napis instaluj i kllikasz na niego :)

atomson - 26-07-2006, 12:12

Grzegi napisał/a:
Chciałbym aby na forum zarejestrowani użytkownicy mieli możliwość wyboru wygladu forum.

Ogólne-->Konfiguracja-->Strony głównej

Style na stronie głównej TAK

Grzegi - 26-07-2006, 23:07

Nie wiem czy coś źle robię, ale gdy wrzucam folder ze stylami do folderu templates i wchodze do panelu admina, wybieram instalację stylów to niestety pisze mi że wszystkie style są już zainstalowane... a wybrać tego nowego nie moge ;/ Wie ktoś o co chodzi?
Dzięki za pomoc Panowie. Mołej nocki.

Edit:
mam jeszcze jedno pytanie. Czy da się tylko w downloadzie umieścić ogłoszenie? Np żeby zgłaszać niedziałające linki na gg bądz mail? i aby to ogłoszenie było tylko w dziale download?

warna - 27-07-2006, 08:02

ad1) http://www.przemo.org/php...opic.php?t=4473
Grzegi - 28-07-2006, 16:03

a ad2? :lol:
Chodzi mi o ten download. Pozdro

KruQ - 30-07-2006, 11:33

No to w pafiledb.tpl dodaj to ogloszenie, tam gdzie chcesz aby ci sie wyswietlalo :P
Grzegi - 06-08-2006, 18:44

Jeszcze jedna sprawa... Mianowicie jest taka funkcja w PA->Ogólne->Style Import Stylu. Jest opcja Pobierz z sieci - jaki link tam trzeba podać? chodzi mi o przykładowy link do jakiegoś stylu. Jest też opcja kopiowania z komputera, ale nie mam pojęcia jakie rozszerzenie ma mieć plik z stylem...
Proszę Was o to ponieważ wrzucając normalnie styl do folderu templates ciągle nie widzi mi go, gdy klikam na instaluj pisze że nie ma nic do zainstalowania... Dzieki za pomoc.

Gozda - 06-08-2006, 19:10

Plik ma mieć rozszezenia *.style Mozesz zobaczyć jak chcez eksportować styl. :)
Grzegi napisał/a:
Proszę Was o to ponieważ wrzucając normalnie styl do folderu templates ciągle nie widzi mi go, gdy klikam na instaluj pisze że nie ma nic do zainstalowania... Dzieki za pomoc.
Moze dlatego iż styl ma nieoryginalną nazwe? :>
Grzegi - 06-08-2006, 22:09

Style to UnMods oraz BreatheFX czy coś takiego. Nie mam pojęcia czemu nie działają ;/ A podobno są fajne... Jak możecie to podajcie jakiegoś fajnego styla co zadziała... A może coś źle robie? Ale wrzucam do katalogu templates chce zainstalować i nic.,.. ;/
Gozda - 06-08-2006, 22:43

To ściągnij z www.style.vplus.pl i rozpakuj na pulpit wybrany styl, a folder który ci sie utworzy wsadź do katalogu templates. Wtedy będziesz mógl zainstalować ;]
Grzegi - 06-08-2006, 23:47

Własnie tak zrobiłem ;/ Coś chyba mam nie tak ;/... Ale dzieki za pomoc
Mich@ł - 07-08-2006, 18:14

Grzegi, sprawdz czy nie masz podwójnych katalogów.
czyli:

nazwa stylu/nazwa stylu/pliki stylu

Grzegi - 07-08-2006, 23:50

Niestety wszystko jest prawidłowo (zobacz TUTAJ screena)... Kurcze nie mam pojęcia co ja źle robię. Miał ktoś tak kiedyś? Może chmody coś źle zrobiłem może?
AlienXT - 08-08-2006, 11:11

Grzegi, Twój klient ftp pozmieniał wielkość liter w tym stylu, prawidłowo powinno być BreatheFX, zaś u Ciebie jest breathefx, a to jest różnica