Instalacja templatki |
Autor |
Wiadomość |
Grzegi
|
Wysłany: 26-07-2006, 08:43 Instalacja templatki
|
|
|
Witam. Mam taki problem. Sciągnołem sobie templatkę z jednej takiej strony i nie wiem jak ją zainstalować. wrzucam na serwer do folderu templates i co dalej? Chciałbym aby na forum zarejestrowani użytkownicy mieli możliwość wyboru wygladu forum. Z góry dziękuje za pomoc a jeśli podobny temat już był prszę o link na PW oraz usunięcie tego tematu. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
AlienXT
|
Wysłany: 26-07-2006, 09:43
|
|
|
Po wrzuceniu stylu do folderu templates wykonujesz:
PA => Ogólne => Style => Instalacja/Deinstalacja Stylów => instaluj style => obok stylu, np "Phore" masz napis instaluj i kllikasz na niego |
|
|
|
 |
atomson
zbanowany
|
Wysłany: 26-07-2006, 12:12
|
|
|
Grzegi napisał/a: | Chciałbym aby na forum zarejestrowani użytkownicy mieli możliwość wyboru wygladu forum. |
Ogólne-->Konfiguracja-->Strony głównej
Style na stronie głównej TAK |
_________________ [Konto zablokowane administracyjnie za zaspamowanie forum obstawianie.com] |
|
|
|
 |
Grzegi
|
Wysłany: 26-07-2006, 23:07
|
|
|
Nie wiem czy coś źle robię, ale gdy wrzucam folder ze stylami do folderu templates i wchodze do panelu admina, wybieram instalację stylów to niestety pisze mi że wszystkie style są już zainstalowane... a wybrać tego nowego nie moge ;/ Wie ktoś o co chodzi?
Dzięki za pomoc Panowie. Mołej nocki.
Edit:
mam jeszcze jedno pytanie. Czy da się tylko w downloadzie umieścić ogłoszenie? Np żeby zgłaszać niedziałające linki na gg bądz mail? i aby to ogłoszenie było tylko w dziale download? |
|
|
|
 |
warna

|
|
|
|
 |
Grzegi
|
Wysłany: 28-07-2006, 16:03
|
|
|
a ad2?
Chodzi mi o ten download. Pozdro |
|
|
|
 |
KruQ

|
Wysłany: 30-07-2006, 11:33
|
|
|
No to w pafiledb.tpl dodaj to ogloszenie, tam gdzie chcesz aby ci sie wyswietlalo |
|
|
|
 |
Grzegi
|
Wysłany: 06-08-2006, 18:44
|
|
|
Jeszcze jedna sprawa... Mianowicie jest taka funkcja w PA->Ogólne->Style Import Stylu. Jest opcja Pobierz z sieci - jaki link tam trzeba podać? chodzi mi o przykładowy link do jakiegoś stylu. Jest też opcja kopiowania z komputera, ale nie mam pojęcia jakie rozszerzenie ma mieć plik z stylem...
Proszę Was o to ponieważ wrzucając normalnie styl do folderu templates ciągle nie widzi mi go, gdy klikam na instaluj pisze że nie ma nic do zainstalowania... Dzieki za pomoc. |
|
|
|
 |
Gozda

|
Wysłany: 06-08-2006, 19:10
|
|
|
Plik ma mieć rozszezenia *.style Mozesz zobaczyć jak chcez eksportować styl.
Grzegi napisał/a: | Proszę Was o to ponieważ wrzucając normalnie styl do folderu templates ciągle nie widzi mi go, gdy klikam na instaluj pisze że nie ma nic do zainstalowania... Dzieki za pomoc. | Moze dlatego iż styl ma nieoryginalną nazwe? |
|
|
|
 |
Grzegi
|
Wysłany: 06-08-2006, 22:09
|
|
|
Style to UnMods oraz BreatheFX czy coś takiego. Nie mam pojęcia czemu nie działają ;/ A podobno są fajne... Jak możecie to podajcie jakiegoś fajnego styla co zadziała... A może coś źle robie? Ale wrzucam do katalogu templates chce zainstalować i nic.,.. ;/ |
|
|
|
 |
Gozda

|
Wysłany: 06-08-2006, 22:43
|
|
|
To ściągnij z www.style.vplus.pl i rozpakuj na pulpit wybrany styl, a folder który ci sie utworzy wsadź do katalogu templates. Wtedy będziesz mógl zainstalować |
|
|
|
 |
Grzegi
|
Wysłany: 06-08-2006, 23:47
|
|
|
Własnie tak zrobiłem ;/ Coś chyba mam nie tak ;/... Ale dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
Mich@ł

|
Wysłany: 07-08-2006, 18:14
|
|
|
Grzegi, sprawdz czy nie masz podwójnych katalogów.
czyli:
nazwa stylu/nazwa stylu/pliki stylu |
_________________ ==> Mich@ł <== |
|
|
|
 |
Grzegi
|
Wysłany: 07-08-2006, 23:50
|
|
|
Niestety wszystko jest prawidłowo (zobacz TUTAJ screena)... Kurcze nie mam pojęcia co ja źle robię. Miał ktoś tak kiedyś? Może chmody coś źle zrobiłem może? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
AlienXT
|
Wysłany: 08-08-2006, 11:11
|
|
|
Grzegi, Twój klient ftp pozmieniał wielkość liter w tym stylu, prawidłowo powinno być BreatheFX, zaś u Ciebie jest breathefx, a to jest różnica |
|
|
|
 |
|