To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Hosting - [opinie] SuperHost.pl

MuzioreQ - 28-04-2005, 13:13

Witajcie, u mnie narazie nie ma problemów w dzialaniu, jedyne co mnie denerwuje to wgrywanie plików na ten serwer i z tego powodu planuje zmiane na inny hosting jak skonczy się umowa, ogólnie był bym zadowolony gdyby nie ta drobnostka, ja mam maszyne S26
Anonymous - 28-04-2005, 20:58

Wykupiłem u nich dnia 22.04.2005 (piątek) około godziny 19 konto reseller PRO (rzekomo 25% serwera dedykowanego), przy czym przelałem od razu pieniądze za miesiąc przy pomocy mTransfer-u. Konto zostało założone dnia 25.04.2005 (poniedziałek). Od razu przerzuciłem tam dwa średnie fora - jedno na IPB i drugie na phpBB by Przemo. Bardzo mi się spodobało, że serwerwer na którym miałem konto (s45) był dosyć dobrze wyposażony (2xXeon 2,8Ghz 2 GB RAM). Mimo wszystko... około godziny 23 tego samego dnia nie można było korzystać z obydwu forów, ponieważ serwer mysql wywalał "Too many connections"... Nadzwoniłem się praktycznie na wszystkie podane numery, ale dodzwonić mi się udało jedynie do pani administrator. Zgłosiłem awarię... i pani administrator powiedziała, że się tym zajmie i będzie obserwować co się dzieje. Usterka została usunięta dopiero około godziny 08-09 rano następnego dnia. Później tego dnia o znów o godzinie ok. 23 zdarzyło się to samo... i trwało do rana... Postanowiłem zrezygnować ze współpracy z firmą Prosperita s.c. Jedynie co dobrego mogę powiedzieć o tej firmie, to że nie miałem problemów z odzyskaniem całej sumy, którą im wcześniej wpłaciłem... (nie licząc kosztów rozmów przez komórkę i niezadowolonych klientów)...
Ogólnie... do zastosowań "biznesowych" nie polecam.

Anonymous - 18-05-2005, 08:19

UWAGA!
hosting w Superhost.pl to jakaś kpina!
Mam u nich konto i stronę firmową z systemem rejestracji i obsługi zleceń klientów i koszmar ze strony hostingu.
Częste braki dostępu i brak supportu to pestka , szczytem osiągnięć SUPERHOST u mnie to brak dostępu do serwera przez 16h ! i utrata baz danych z ostatnich 3dni.
Tłumaczenie działu serwisu że dysk w serwerze padł jakoś do mnie nie dociera. Podejście tej pseudohostingowej firmy do backup-u jest moim zdaniem laickie i nieprofesionalne nie wspomnę już o mirror-ach. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM NIKOMU firmy SUPERHOST.PL
Pisząc ten post kolejny raz nie mogę się dostać do swojego serwisu od 8h
telefon konaktowy (dyżur )mówi "...proszę zadzwonić póżniej". koszmar!!
Pierwszą wpadkę z bazą danych im podarowałem kolejna skończy się w sądzie.
Mam nadzieję że komuś mój post pomoże uniknąć przykrych sytuacji.
Żałuję że ja wcześniej nie poczytałem sobie informacji na temat tej firmy.
Pozdrawiam Serdecznie.
Ziarek Sławomir

Anonymous - 18-05-2005, 09:03

mnie tez dzisiaj szlag trafil. od rana nie moge sie dostac na serwer (ani zaden z moich klientow), wydzwaniam na wszystkie numery telefonow w superhoscie ale paniska unikaja rozmow telefonicznych. Nawet skrzynke aut. sekretarki maja pelna, chcialbym posluchac nagranych tam wyzwisk.
Prowadze rowniez mala (bo superhost trudno nazwac duza firma) dzialalnosc min. w sieci i musze powiedziec, ze superhost nie dorasta do wymagan konkurencyjnego rynku. Wydzwanialem dzisiaj rano przez 30 min do nich (nikt nie odbieral) i napsulem sobie krwi, a wystarczylo nagrac na sekretarke wiadomosc typu: mamy problemy, pracujemy nad tym, przepraszamy, postaramy sie wyeliminowac je w takim to a takim czasie. Moze uspokoiloby mnie to troche i nie zastanawialbym sie, tak ja to robie teraz, nad zmiana dostawcy.
Kolegom z Superhost zycze lepszego nastawienia na klienta (my naprawde nie jestsmy waszymi wrogami, chcemy tylko wspolpracowac).

Andrzej Majewski

PS.
wlasnie ruszyly serwery, moje cisnienie wraca do normy

SIMtel - 01-07-2005, 06:06

Ja właśnie mam zamiar przejść na ten serwer. Oferta wg. mnie jest bardzo ciekawa.
Za hosting 500 MB, 120 GB/rok transferu, 3 bazy MySQL płaci się 120.78 zł - 1 rok :)
Obecnie ten serwer testuję i narazie jestem zadowolony. Zainstalowałem tam forum phpBB by Przemo + odtworzyłem moja kopię bazy danych. Forum tak szybko zaczęło chodzić, że byłem pod wielkim zdziwieniem. Superhost.pl a Netlook.pl to niebo a ziemia :!: Na Netlook.pl konto 400 MB kosztuje rocznie 135zł (10GB transferu), a tutaj konto 500 MB tylko 120.78zł i transfer miesięczny wychodzi 10 GB. Widać, że cena jest niża oraz jeszcze więcej pojemności MB :) Czytałem ten temat od poczatku i widze, że tutaj każdy ten serwer krytykował. Od maja się pewnie wiele zmieniło, ciekawsza jest oferta. Na Netlook.pl czas generowania mego forum wynosi po wyżej: 3.14 sekund, a na serwerze SuperHost.pl miałem zawsze ok. 0.04. Forum chodziło strasznie szybko, nie ma co porównywać do Netlook'a. cPanel na tym serwerze jest o wiele lepszy.

Serwer - informacje ogólne napisał/a:

Nazwa serwera s44
Wersja MySQL 4.1.11-standard
Wersja PHP 4.3.11
Wersja PERL 5.8.6

Po wyżej przedstawiłem wersję PHP, MySQL'a jakie ten serwera posiada. Daje to nam dużo do myślenia. Teraz porównam ten serwer z Webd.pl. U nich pojemność 400 MB (w tym 12 GB transferu miesięcznego) kosztuje 129,90zł (rocznie). A tutaj masz 500 MB za 120.78 zł no i transfer 10 GB. Różnica jest minimalna. Webd.pl ma taki sam cPanel jak Superhost.pl :) Każdy może założyć sobie konto na SuperHost.pl testowe. Jest przydzielony limit 10 MB, więc zapraszam do testów. Ich serwery znajdują sie w Europie oraz USA. Średni czas dostępu do serwera z dowolnego miejsca w Polsce to 35 ms.

SuperHost.pl napisał/a:

JAKIMI ŁĄCZAMI DYSPONUJE SUPERHOST.PL?

Każdy z 30 serwerów podłączony jest do indywidualnego łącza 10 mbs. Zużycie łącza na żadnym z serwerów nie przekracza 50%. Zapraszamy do zalożenia konta testowego. Średni czas dostępu z dowolnego miejsca w Polsce wynosi 35 ms

Wszystko ładnie brzmi :) Ja jak narazie testuję ten serwer i jestem pod wrażeniem :) Zachęcam wszystkich do testowania.

Moja opinia:

9/10 :)

patrick - 01-07-2005, 12:37

SIMtel napisał/a:

uu mysql stary ..
Ja duzo o nich slyszalem i wszystko bylo to negatywne. Maja zbyt duzo serverow i co chwiel cos pada ..

Oferta firmy livenet.pl jest o wiele lepsza a avaria to unich slowo ktorego nie slysza ... :P

blum - 01-07-2005, 13:04

patrick napisał/a:
Ja duzo o nich slyszalem i wszystko bylo to negatywne.

ja mialem u nich i wszystko... j/w :lol:

gaku - 01-07-2005, 13:38

ja slyszalem kilka niegatywnych rzeczy o superhoscie
SIMtel - 01-07-2005, 16:16

patrick napisał/a:
SIMtel napisał/a:

uu mysql stary ..
Ja duzo o nich slyszalem i wszystko bylo to negatywne. Maja zbyt duzo serverow i co chwiel cos pada ..

Oferta firmy livenet.pl jest o wiele lepsza a avaria to unich slowo ktorego nie slysza ... :P

Netlook.pl napisał/a:

Wersja MySQLL: 4.0.24-standard-log

Na www.netlook.pl wersja jest jeszcze starsza :) .

SIMtel - 01-07-2005, 16:22

patrick, zerknij też na to:
http://livenet.pl/large.htm

Gdzie 4 GB miesięcznie transferu :(

nasedo - 01-07-2005, 16:26

No livenet ma transfer strasznie maly.. :| Najwyzsze konto ledwie 15GB przy cenie 330 rok to przesada.. Tym bardziej ze miejsca oferuja duzo..
SIMtel - 01-07-2005, 16:47

Szkoda, że nie można tam założyć konta testowego. A ktoś posiada na tym serwerze forum?
shqvarny - 01-07-2005, 17:10

ehh SIMtel, fajny OT :-/ nawet nie wiem o którym hostingu teraz piszesz. teoretycznie powinno być o superhoście, ale głowy nie daję...

co do transferu to niestety koszt transferu w Polsce jest strasznie wysoki, więc duży bandwitch mogą oferować tylko firmy które data center mają zagranicą.

nospa - 05-07-2005, 18:20

superhost nie jest w Polsce tylko w holanii, w LiquidWeb, raczkującym DC. Żeby mieć pełny obraz ich niezawodności, lepiej poczekać z 6-7 miesięcy, kiedy Liquidowi zacznie brakować łącza. Co do samego superhostu to raczej nigdzie o nich pozytywnej opinii nie widziałem (ups, poza niskimi pingami - ale to i tak bez znaczenia o ile są poniżej 200).

A co do poruszonego przez niektórych Panów (Panie?) tematu wersji mysql na superhoscie - tego akurat bym się nie czepiał, bo najmniejszego znaczenia to nie ma jaka jest wersja mysql skoro jest to 4.x (przynajmniej na dzien dzisiejszy :wink: ).

Pozdrawiam

kermit - 05-07-2005, 21:21

ja mam konto przydzielone przez kolegę na jego wykupionym serwerze w superhost.pl i wiecie serwer jest stabilny, wszystko działa

jedynie wkurza mnie nieski transfer gdy sie do nich wysyła ale tak to to wszystko jest na wysokim poziomie

znam kilku webmasterów i programistów. Wszyscy oni polecają mi superhosta bo nawet niskie ceny na domeny oferują:)) Serwer jest bardzo stabilny
Co z tego że stary mysql jeśli sprawdzony:) :mrgreen: