Hosting - [opinie] SuperHost.pl
MuzioreQ - 28-04-2005, 13:13
Witajcie, u mnie narazie nie ma problemów w dzialaniu, jedyne co mnie denerwuje to wgrywanie plików na ten serwer i z tego powodu planuje zmiane na inny hosting jak skonczy się umowa, ogólnie był bym zadowolony gdyby nie ta drobnostka, ja mam maszyne S26
Anonymous - 28-04-2005, 20:58
Wykupiłem u nich dnia 22.04.2005 (piątek) około godziny 19 konto reseller PRO (rzekomo 25% serwera dedykowanego), przy czym przelałem od razu pieniądze za miesiąc przy pomocy mTransfer-u. Konto zostało założone dnia 25.04.2005 (poniedziałek). Od razu przerzuciłem tam dwa średnie fora - jedno na IPB i drugie na phpBB by Przemo. Bardzo mi się spodobało, że serwerwer na którym miałem konto (s45) był dosyć dobrze wyposażony (2xXeon 2,8Ghz 2 GB RAM). Mimo wszystko... około godziny 23 tego samego dnia nie można było korzystać z obydwu forów, ponieważ serwer mysql wywalał "Too many connections"... Nadzwoniłem się praktycznie na wszystkie podane numery, ale dodzwonić mi się udało jedynie do pani administrator. Zgłosiłem awarię... i pani administrator powiedziała, że się tym zajmie i będzie obserwować co się dzieje. Usterka została usunięta dopiero około godziny 08-09 rano następnego dnia. Później tego dnia o znów o godzinie ok. 23 zdarzyło się to samo... i trwało do rana... Postanowiłem zrezygnować ze współpracy z firmą Prosperita s.c. Jedynie co dobrego mogę powiedzieć o tej firmie, to że nie miałem problemów z odzyskaniem całej sumy, którą im wcześniej wpłaciłem... (nie licząc kosztów rozmów przez komórkę i niezadowolonych klientów)...
Ogólnie... do zastosowań "biznesowych" nie polecam.
Anonymous - 18-05-2005, 08:19
UWAGA!
hosting w Superhost.pl to jakaś kpina!
Mam u nich konto i stronę firmową z systemem rejestracji i obsługi zleceń klientów i koszmar ze strony hostingu.
Częste braki dostępu i brak supportu to pestka , szczytem osiągnięć SUPERHOST u mnie to brak dostępu do serwera przez 16h ! i utrata baz danych z ostatnich 3dni.
Tłumaczenie działu serwisu że dysk w serwerze padł jakoś do mnie nie dociera. Podejście tej pseudohostingowej firmy do backup-u jest moim zdaniem laickie i nieprofesionalne nie wspomnę już o mirror-ach. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM NIKOMU firmy SUPERHOST.PL
Pisząc ten post kolejny raz nie mogę się dostać do swojego serwisu od 8h
telefon konaktowy (dyżur )mówi "...proszę zadzwonić póżniej". koszmar!!
Pierwszą wpadkę z bazą danych im podarowałem kolejna skończy się w sądzie.
Mam nadzieję że komuś mój post pomoże uniknąć przykrych sytuacji.
Żałuję że ja wcześniej nie poczytałem sobie informacji na temat tej firmy.
Pozdrawiam Serdecznie.
Ziarek Sławomir
Anonymous - 18-05-2005, 09:03
mnie tez dzisiaj szlag trafil. od rana nie moge sie dostac na serwer (ani zaden z moich klientow), wydzwaniam na wszystkie numery telefonow w superhoscie ale paniska unikaja rozmow telefonicznych. Nawet skrzynke aut. sekretarki maja pelna, chcialbym posluchac nagranych tam wyzwisk.
Prowadze rowniez mala (bo superhost trudno nazwac duza firma) dzialalnosc min. w sieci i musze powiedziec, ze superhost nie dorasta do wymagan konkurencyjnego rynku. Wydzwanialem dzisiaj rano przez 30 min do nich (nikt nie odbieral) i napsulem sobie krwi, a wystarczylo nagrac na sekretarke wiadomosc typu: mamy problemy, pracujemy nad tym, przepraszamy, postaramy sie wyeliminowac je w takim to a takim czasie. Moze uspokoiloby mnie to troche i nie zastanawialbym sie, tak ja to robie teraz, nad zmiana dostawcy.
Kolegom z Superhost zycze lepszego nastawienia na klienta (my naprawde nie jestsmy waszymi wrogami, chcemy tylko wspolpracowac).
Andrzej Majewski
PS.
wlasnie ruszyly serwery, moje cisnienie wraca do normy
SIMtel - 01-07-2005, 06:06
Ja właśnie mam zamiar przejść na ten serwer. Oferta wg. mnie jest bardzo ciekawa.
Za hosting 500 MB, 120 GB/rok transferu, 3 bazy MySQL płaci się 120.78 zł - 1 rok
Obecnie ten serwer testuję i narazie jestem zadowolony. Zainstalowałem tam forum phpBB by Przemo + odtworzyłem moja kopię bazy danych. Forum tak szybko zaczęło chodzić, że byłem pod wielkim zdziwieniem. Superhost.pl a Netlook.pl to niebo a ziemia Na Netlook.pl konto 400 MB kosztuje rocznie 135zł (10GB transferu), a tutaj konto 500 MB tylko 120.78zł i transfer miesięczny wychodzi 10 GB. Widać, że cena jest niża oraz jeszcze więcej pojemności MB Czytałem ten temat od poczatku i widze, że tutaj każdy ten serwer krytykował. Od maja się pewnie wiele zmieniło, ciekawsza jest oferta. Na Netlook.pl czas generowania mego forum wynosi po wyżej: 3.14 sekund, a na serwerze SuperHost.pl miałem zawsze ok. 0.04. Forum chodziło strasznie szybko, nie ma co porównywać do Netlook'a. cPanel na tym serwerze jest o wiele lepszy.
Serwer - informacje ogólne napisał/a: |
Nazwa serwera s44
Wersja MySQL 4.1.11-standard
Wersja PHP 4.3.11
Wersja PERL 5.8.6
|
Po wyżej przedstawiłem wersję PHP, MySQL'a jakie ten serwera posiada. Daje to nam dużo do myślenia. Teraz porównam ten serwer z Webd.pl. U nich pojemność 400 MB (w tym 12 GB transferu miesięcznego) kosztuje 129,90zł (rocznie). A tutaj masz 500 MB za 120.78 zł no i transfer 10 GB. Różnica jest minimalna. Webd.pl ma taki sam cPanel jak Superhost.pl Każdy może założyć sobie konto na SuperHost.pl testowe. Jest przydzielony limit 10 MB, więc zapraszam do testów. Ich serwery znajdują sie w Europie oraz USA. Średni czas dostępu do serwera z dowolnego miejsca w Polsce to 35 ms.
SuperHost.pl napisał/a: |
JAKIMI ŁĄCZAMI DYSPONUJE SUPERHOST.PL?
Każdy z 30 serwerów podłączony jest do indywidualnego łącza 10 mbs. Zużycie łącza na żadnym z serwerów nie przekracza 50%. Zapraszamy do zalożenia konta testowego. Średni czas dostępu z dowolnego miejsca w Polsce wynosi 35 ms
|
Wszystko ładnie brzmi Ja jak narazie testuję ten serwer i jestem pod wrażeniem Zachęcam wszystkich do testowania.
Moja opinia:
9/10
patrick - 01-07-2005, 12:37
SIMtel napisał/a: | Wersja MySQL 4.1.11-standard |
uu mysql stary ..
Ja duzo o nich slyszalem i wszystko bylo to negatywne. Maja zbyt duzo serverow i co chwiel cos pada ..
Oferta firmy livenet.pl jest o wiele lepsza a avaria to unich slowo ktorego nie slysza ...
blum - 01-07-2005, 13:04
patrick napisał/a: | Ja duzo o nich slyszalem i wszystko bylo to negatywne. |
ja mialem u nich i wszystko... j/w
gaku - 01-07-2005, 13:38
ja slyszalem kilka niegatywnych rzeczy o superhoscie
SIMtel - 01-07-2005, 16:16
patrick napisał/a: | SIMtel napisał/a: | Wersja MySQL 4.1.11-standard |
uu mysql stary ..
Ja duzo o nich slyszalem i wszystko bylo to negatywne. Maja zbyt duzo serverow i co chwiel cos pada ..
Oferta firmy livenet.pl jest o wiele lepsza a avaria to unich slowo ktorego nie slysza ... |
Netlook.pl napisał/a: |
Wersja MySQLL: 4.0.24-standard-log
|
Na www.netlook.pl wersja jest jeszcze starsza .
SIMtel - 01-07-2005, 16:22
patrick, zerknij też na to:
http://livenet.pl/large.htm
Gdzie 4 GB miesięcznie transferu
nasedo - 01-07-2005, 16:26
No livenet ma transfer strasznie maly.. Najwyzsze konto ledwie 15GB przy cenie 330 rok to przesada.. Tym bardziej ze miejsca oferuja duzo..
SIMtel - 01-07-2005, 16:47
Szkoda, że nie można tam założyć konta testowego. A ktoś posiada na tym serwerze forum?
shqvarny - 01-07-2005, 17:10
ehh SIMtel, fajny OT :-/ nawet nie wiem o którym hostingu teraz piszesz. teoretycznie powinno być o superhoście, ale głowy nie daję...
co do transferu to niestety koszt transferu w Polsce jest strasznie wysoki, więc duży bandwitch mogą oferować tylko firmy które data center mają zagranicą.
nospa - 05-07-2005, 18:20
superhost nie jest w Polsce tylko w holanii, w LiquidWeb, raczkującym DC. Żeby mieć pełny obraz ich niezawodności, lepiej poczekać z 6-7 miesięcy, kiedy Liquidowi zacznie brakować łącza. Co do samego superhostu to raczej nigdzie o nich pozytywnej opinii nie widziałem (ups, poza niskimi pingami - ale to i tak bez znaczenia o ile są poniżej 200).
A co do poruszonego przez niektórych Panów (Panie?) tematu wersji mysql na superhoscie - tego akurat bym się nie czepiał, bo najmniejszego znaczenia to nie ma jaka jest wersja mysql skoro jest to 4.x (przynajmniej na dzien dzisiejszy ).
Pozdrawiam
kermit - 05-07-2005, 21:21
ja mam konto przydzielone przez kolegę na jego wykupionym serwerze w superhost.pl i wiecie serwer jest stabilny, wszystko działa
jedynie wkurza mnie nieski transfer gdy sie do nich wysyła ale tak to to wszystko jest na wysokim poziomie
znam kilku webmasterów i programistów. Wszyscy oni polecają mi superhosta bo nawet niskie ceny na domeny oferują:)) Serwer jest bardzo stabilny
Co z tego że stary mysql jeśli sprawdzony:)
|
|
|