|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[opinie] SuperHost.pl |
Autor |
Wiadomość |
delphin

|
Wysłany: 23-11-2004, 19:49 [opinie] SuperHost.pl
|
|
|
w miar? tani i stabilny hosting na http://superhost.pl
netto 99z?/rok
300MB na Dysku
10GB/m transferu
PHP, CGI, FTPx2
Poczta bez limitu
Domeny bez limitu
Fantastico PL
3 bazy MySQL
Backup |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
srwsio

|
Wysłany: 23-11-2004, 22:44
|
|
|
no tak więc
plus to bezplatna infolinia
nie znalazłem informacji o ich uptimie
informacja o konatach i firmie
długo na rynku
pingi na moim kompie to ?rednio 180m/s (uuuuu)
moim zdaniem daj? im 6/10 dałbym więcej ale niestety ten dostep jest ciut za wolny jak na te cene |
_________________ Ks Burza Srwsio Słupy |
|
|
|
 |
marecek
|
Wysłany: 14-01-2005, 17:36
|
|
|
nie wiem skąd u Was takie duże czasy dostępów na superhoście. Mam kilka kont u nich, m.in. jedno z forum. Na kilku serwerach - ping nigdy nie przekracza 30ms. Transfer - o każdej porze wyciągam max'a (u mnie 1MBit).
Bardzo duży plus to infolinia, ale najszybciej sprawy załatwia się przez email - od razu kontakt z administratorem. Ogólnie bardzo polecam (za te pieniądze chyba nic lepszego nie będzie ) |
|
|
|
 |
shqvarny

|
|
|
|
 |
pio32

|
Wysłany: 22-02-2005, 15:35
|
|
|
Czytałem wiele opinii negatywnych i pozytwnych o tym serwerze, jednak go wybrałem i jestem zadowolony z panelu, z hostingu oraz ze wspólpracy z obsług? |
_________________ Noc, matka dnia |
|
|
|
 |
VampirE
|
Wysłany: 07-03-2005, 13:46
|
|
|
Miałem tam swego czasu konto testowe, serwer jest szybki i działa raczej sprawnie, ceny terz nie są zbyt wysokie. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 09-03-2005, 12:17
|
|
|
Oni mają ponad 40 serwerów . Większo?? ich stała w servermatrix (USA). Nowe już stoj? w Holandii. Człą? starych też jest powoli przenoszona do Holandii i stąd rozbie?ności w pingach. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 09-03-2005, 18:16
|
|
|
Korzystam z uslug superhost od prawie roku, utrzymuje u nich kilka dosc popularnych serwisow. Niestety nie moge wystawic pozytywnej opinii.
Zauwazone minusy:
-czeste przestoje (kilka razy w tygodniu po kilka-kilkanascie minut)
-bardzo wolna rekacja na problemy techniczne ( w porownaniu z innym uslugodawcami, a kilku ich testowalem)
-"dziwne" pdejscie do klienta, czasmai mozna odniesc wrazenie, ze to klient jest dla nich a nie oni dla klienta.
Generalnie, sadze, ze w tej cenie mozn abez problemu znalezc znacznie lepszy hosting (poza granicami kraju) |
|
|
|
 |
Kiepski
Gość
|
Wysłany: 26-03-2005, 19:39
|
|
|
Nie można ufać firmie, która aż tak dała ciała prowadząc hosting piwko.pl
W kontakt z adminem nie wierzę, a coś niestety wiem na ten temat.
Ogólnie nie polecam żadnych usług firmy Prosperita S.C. |
|
|
|
 |
miszko

|
Wysłany: 30-03-2005, 20:51
|
|
|
No to kazdy ma swoje zdanie.
My mamy pakiet za 199zl/rok.
1gb miejsca, 20gb transferu na miesiac.
Chodzi www oraz forum. Na poczatku bylo troche problemow (jakies techniczne sprawy) ale skonczyli i jest ok od tamtego czasu.
Musze przyznac ze kontakt z adminem jest na wysokim poziomie. Wszystkie zapytania sa realizowane bardzo szybko (email) + hot line.
Ogolnie daje 9/10. Dobry panel admina. |
|
|
|
 |
Kris85

|
Wysłany: 27-04-2005, 21:48
|
|
|
może nie mam u nich zbyt długo konta (dopiero 1 miesiąc), ale wydaje mi się, że ich usługi można polecić początkującym i niezbyt wymagającym adminom
plusy:
+ niezły cPanel
+ sciaganie przez ftp z serwera z prędkością 130kB/s (może szybciej, ale moje łączę więcej nie da rady)
+ cena nie jest zbyt wygórowana
+ darmowa infolinia (jeszcze nie korzystalem, bo nie bylo potrzeby)
minusy:
- nie wiem, jak w innych hostingach, ale dość długo czeka się na odpowiedź z działu technicznego (1-2 dni, czasem troche krocej)
- czasami mają jakieś zakłócenia w działaniu serwera, ale raczej wystepowaly one na poczatku (przelom marca/kwietnia), teraz jest calkiem niezle
- wgrywanie plikow przez ftp na sewer - u mnie w granicach 20-30 kB/s - troche za wolno
ocena: 8/10 |
|
|
|
 |
pio32

|
Wysłany: 27-04-2005, 23:58
|
|
|
Kris85 napisał/a: | - wgrywanie plikow przez ftp na sewer - u mnie w granicach 20-30 kB/s - troche za wolno |
Czy nie za dużo wymagasz w tej sprawie? Mało kto ma taką prędkość przy wysyłaniu.
Ja odpowiedzi na maile dostaję praktycznie w czasie od kilku minut do kilku dosłownie godzin, ale najczęściej jest to czas ok. 30 minut.
Na początku było kilka problemów z serwerem, ale po kilku moich zgłoszeniach wszystko było ok
Darmowa infolinia działa, bo korzystałem, jedynie chyba w niedzielę jest nieczynna. Wiem, że jak tam kiedyś zadzowniłem to raz nikt nie odbierał.
Dają poza tym dość sporo transferu, ja mam 10 GB i mi starcza.
A ogólnie gdy kupowałem konto było tam 300 MB miejsca, a podniesli przed Świętami Wielkiejnocy chyba do 500 MB.
Dla mnie to dobry hosting. Polecam |
_________________ Noc, matka dnia |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 28-04-2005, 00:18
|
|
|
pio32 napisał/a: | Czy nie za dużo wymagasz w tej sprawie? Mało kto ma taką prędkość przy wysyłaniu. |
trudno mi powiedziec, bo nie mialem zbyt duzego kontaktu z innymi, dlatego wydawalo mi sie, ze jednak mogloby to lepiej chodzic
pio32 napisał/a: | Ja odpowiedzi na maile dostaję praktycznie w czasie od kilku minut do kilku dosłownie godzin, ale najczęściej jest to czas ok. 30 minut. |
to pewnie zalezy od dnia tygodnia i nawet od samej pory dnia. Faktycznie, jednego maila dostalem szybko (do godziny), ale reszta sie dluzej przeciagala, nawet do 24, a to nie najlepszy wynik
pio32 napisał/a: | chyba do 500 MB. |
dokladnie, teraz jest 500 MB, transfer 10GB/miesiąc
pio32 napisał/a: | Na początku było kilka problemów z serwerem, ale po kilku moich zgłoszeniach wszystko było ok | - chyba trzeba im wyjasnic, ze musza sie z nami liczyc
mam tylko pytanie: jakie macie u nich duze bazy danych mysql, bo pisza, ze sa miejsce jest na wszystko wspoldzielone, ale nie wiem czy pozwalaja na bazy danych rzedu 100-150 MB, dzieki |
|
|
|
 |
Kris85

|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
blum

|
Wysłany: 28-04-2005, 02:45
|
|
|
Mnie chyba 14 maja mija roczek u nich i nie polecam tego hostingu. Piszecie, ze na poczatku mieliscie problemy, ja ich wlasnie nie mialem - zaczely sie jakis miesiac temu, moze wczesniej. Padajace bazy danych to u nich chyba najczestszy problem ostatniego czasu. Pomoc techniczna... owszem jest i sie odzywaja itd ale nie rozwiaza kazdego Twojego problemu. W pracy polecilem szefowi ten hosting, pozniej mialem problemy jak trzeba bylo cos pozmieniac w papierkach w superhoscie, w firmie Prosperita. Co do tych ostatnich problemow - mialy one miejsce za czesto i osobiscie mam dosc tego hostingu i spadam na jakis inny. Moze kiedys wroce ale nie teraz. Jakby cos to jestem jeszcze na s38. Moze ktos jeszcze na nim siedzi? Nie chce mi sie pisac juz na ich temat. Razem ze mna znam osobiscie 3 osoby, ktore korzystaja / korzystaly z uslug tej firmy i maja takie samo zdanie.
Oczywiscie dla poczatkujacych spokojnie starczy, jesli trafisz na dobry serwer rowniez mozesz byc zadowolony, cena / mozliwosci moim zdaniem to swietny wynik u nich.
Pozdrawiam i zycze zdrowego serwera |
_________________ Sekcja Podnoszenia Ciężarów i Trójboju Siłowego Starachowice
WIKING - odżywki oraz suplementy
blog moj |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!