1.12.7 i starsze - Spider Friendly Optimized 1.0
kooza - 19-06-2010, 22:50
zrobiłem tak jak kazałeś. teraz jak wchodze w sitemap.php wyskakuje
Kod: |
Fatal error: Call to undefined function mod_rewrite_replace() in /home/specialf/public_html/sitemap.php on line 131 |
kevin_ - 20-06-2010, 09:43
skrypt nie może odnaleźć funkcji mod_rewrite_replace() - źle moda zainstalowałeś, pewnie coś nie wrzuciłeś na serwer stąd komunikaty o błędzie.
Soundkail - 11-07-2010, 17:06
Witam!
nie mam tej linijki :
Cytat: | $poster = '<a href="'. append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&". POST_USERS_URL .'='. $commentrow[$i]['user_id']) .'">'. $commentrow[$i]['username'] .'</a>';
|
w album_comment.php załączam ten plik w załączniku
ps. a jak zainstalować ten plik .patch ?
JrQ- - 14-07-2010, 00:05
Mam pytanie, czy na xamppie, lub jakimś innym serwerze jak ten działa komuś przepisywanie adresów? bo mi wywala błąd serwera (500), dopiero likwidacja cache go usuwa...
michm4 - 29-07-2010, 10:40
a ja mam pytanie takie, jak zmienić link z tego www.forum.pl/topics1/4.htm#5 na taki www.forum.pl/topics21/konto-na-haslo-vt5099.htm
kevin_ - 29-07-2010, 10:59
W konfiguracji SF masz opcje w jaki sposób ma przypisywać adresy. (PA -> Spider Friendly)
maciej123 - 06-08-2010, 19:43
taki błędzik mam
Zmiany w index.php objęły:
Kod: | #--- [ OPEN ]---
index.php
#---[ FIND ]---
$viewcatkey = ($viewcat < 0) ? 'Root' : POST_CAT_URL . $viewcat;
#---[ AFTER ADD ]---
if($sfc['mod_rewrite_enabled'] == 1 && $viewcat > 0)
{
$sql = "SELECT cat_id, cat_title FROM " . CATEGORIES_TABLE . " WHERE cat_id = $viewcat";
if ( $result = $db->sql_query($sql) )
{
if($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
$sfc['cats'][$row['cat_id']] = $row['cat_title'];
if (strpos($_SERVER['REQUEST_URI'], 'index.php?c') !== false && preg_match('#c=(\d+)#', $_SERVER['REQUEST_URI'], $cat_id))
{
redirect(append_sid("index.$phpEx?" . POST_CAT_URL . '=' . $cat_id[1], true), 301);
}
}
}
}
#---[ FIND AND REMOVE ]---
$page_title = $lang['Forum_index'];
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);
#---[ FIND ]---
$template->assign_vars(array(
'TOTAL_POSTS' => sprintf($l_total_post_s, $total_posts) . ', ' . $lang['topics'] . ' <b>' . get_db_stat('topiccount') . '</b>',
'TOTAL_USERS' => sprintf($l_total_user_s, $total_users),
#---[ BEFORE ADD ]---
$sfc['users'][$newest_uid] = $newest_user;
#---[ FIND ]---
//
// Generate the page
//
#---[ AFTER ADD ]---
if($viewcat > 0)
{
$cat_title = get_object_lang($viewcatkey, 'name');
$page_title = $cat_title;
}
else
$page_title = $lang['Forum_index'];
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx); |
Może ktoś widzi tu coś podejrzanego?
aras126p - 12-08-2010, 10:44
Podczas instalacji pojawilo się coś takiego:
Kod: | Błąd: 1060 Powt�rzona nazwa kolumny 'post_lp' |
Strona działa
m@teo - 06-09-2010, 14:28
ma ktoś może link do phpbb by przemo z zainstalowanym spiderl firendl?
Lub gotowe pliki wyedytowane, niechce mi się instalować
Cassino - 06-09-2010, 16:00
Cytat: | sf_optimized_new_installation.zip - nowa instalacja którą się instaluje tak samo jak zwykłe SF, przeznaczona dla for które nie mają zainstalowanych jeszcze modów, a przynajmniej nie w tych plikach które zostały dołączone do paczki |
sciagnij to i wgraj pliki.
Anonymous - 17-09-2010, 10:29
Kopie jakich plików muszę zrobić przed odpaleniem patcha w razie gdyby coś nie działało?
GoldeNx3 - 27-09-2010, 23:43
A ja mam problem. Właśnie zainstalowałem czystego PhpBB by Przemo, jest bez niczego. Zainstalowałem Spider Friendly Optimized (sf_optimized_new_installation.zip) od razu. I teraz mam tak:
Jak wejdę na
www.twoja-strona.pl i wejdę w jakiś temat to cały czas mam w pasku wyszukiwarki www.twoja-strona.pl, gdziekolwiek nie wejde zawsze tak pisze! (Nie pisze, że wszedłem w jakiś temat czy coś tylko zawsze wyświetla www.twoja-strona.pl)
A gdy wejdę:
www.twoja-strona.xaa.pl to już jest wszystko ok. Jak wejde w jakiś temat to jest:
www.twoja-strona.pl/viewtopic.php?t=blebleble
Czemu tak mam i jak to odwrócić?
arkadio - 11-11-2010, 02:00
functions_hierarchy.php coś w tym pliku jest źle, ponieważ po zrobieniu są dwie ikonki w sub forach...
Woytec - 11-11-2010, 10:11
http://www.przemo.org/php...p=483585#483585
arkadio - 11-11-2010, 11:54
dzięki...
|
|
|